[elementor-template id=”1801″]

SEO Προώθηση Ιστοσελίδων. Ανεβάζουμε το Site σας
στην πρώτη σελίδα της Google

Στη GIM Agency διαθέτουμε πάνω από 12 χρόνια εμπειρία στην προώθηση ιστοσελίδων SEO, και έχουμε καταφέρει να ανεβάσουμε στις πρώτες οργανικές κατατάξεις της Google περισσότερα από 500 Sites.+200%
Αύξηση επισκεψιμότητας τον πρώτο χρόνο
Μάθετε περισσότερα
+300%
Αύξηση της απόδοσης επένδυσης ROI (Adwords)
Μάθετε περισσότερα
+50%
Αύξηση Οργανικής Επισκεψιμότητας
Μάθετε περισσότερα
+200%
Αύξηση επισκεψιμότητας τον πρώτο χρόνο
Μάθετε περισσότερα
+300%
Αύξηση της απόδοσης επένδυσης ROI (Adwords)
Μάθετε περισσότερα
+50%
Αύξηση Οργανικής Επισκεψιμότητας
Μάθετε περισσότερα

Τι είναι το SEO
(Search Engine Optimization);

Το SEO, στα ελληνικά μεταφράζεται ως βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης. Με απλούς όρους, ο όρος SEO περιγράφει τη συνολική αναδιαμόρφωση και βελτίωση μιας ιστοσελίδας, την αύξηση της επισκεψιμότητάς της, καθώς και την καλή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα. Δηλαδή, μέσα από την προώθηση ιστοσελίδας με SEO η Google πείθεται να ανεβάσει το site ψηλά στα οργανικά (μη πληρωμένα) αποτελέσματα αναζήτησης. Μέσα από μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι:

70-80
%
Το 70-80% των χρηστών δεν πατάνε τις διαφημίσεις Google Ads
300
%
Παρατηρείται έως 300% περισσότερο traffic από Google σε σχέση με Social Media
14,6
%
Το ποσοστό μετατροπής (Conversion Rate) από SEO ανέρχεται σε 14,6%, σε αντίθεση με offline μεθόδους που είναι στο 1,7%
60
%
Παρατηρείται 60% των clicks
στα πρώτα 3 οργανικά αποτελέσματα
MASSIVE POSITIVE IMPACT


 • Υψηλές κατατάξεις στο Google

 • Μεγαλύτερη οργανική επισκεψιμότητα

 • Περισσότερους υποψήφιους πελάτες

 • Περισσότερες πωλήσεις

 • Ενίσχυση του Brand

 • Απόκτηση πελατών που αποφεύγουν την διαφήμιση

 • Μείωση εξάρτησης από το Google Ads

 • Υψηλή επιστροφή στην επένδυση

Και όλα αυτά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 95% τους πρώτους 9 μήνες συνεργασίας!
[elementor-template id=”1801″]

SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

Πώς γίνεται η προώθηση ιστοσελίδων στο Google;

Για να ξεχωρίσει η Google μια σελίδα και να την εμφανίσει στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης, θα πρέπει να πειστεί πως το site είναι σχετικό με αυτό που αναζητά ο χρήστης, είναι ποιοτικό, προσφέρει καλή εμπειρία περιήγησης στο χρήστη, ενώ την ίδια στιγμή είναι δημοφιλές.

Υπάρχουν πολλές ενέργειες  που απαιτούνται για την προώθηση ιστοσελίδων στη μηχανή αναζήτησης της Google. Οι ενέργειες αυτές, οι οποίες είναι γνωστές και ως SEO τεχνικές, διαχωρίζονται σε on-page SEO, καθώς και off-page SEO. Η κάθε μια από αυτές περιλαμβάνει:

 • On-page SEO: Περιλαμβάνει όλες τις τροποποιήσεις που πραγματοποιούνται εντός της σελίδας. Μερικές από αυτές είναι η δομή, η ταχύτητα της, καθώς και το content, δηλαδή το περιεχόμενο της σελίδας και το πώς αυτό είναι δομημένο.
 • Off-page SEO: To off-page SEO περιλαμβάνει ενέργειες που πραγματοποιούνται εκτός της ιστοσελίδας. Η πιο δημοφιλής μέθοδος περιλαμβάνει τη δημιουργία συνδέσμων (link building) που οδηγούν στον δικό σας ιστότοπο. Ιδιαίτερα μάλιστα αν οι σύνδεσμοι είναι σχετικοί με το περιεχόμενο της σελίδας σας και προέρχονται από έμπιστες και δημοφιλείς πηγές με μεγάλη επισκεψιμότητα, θα προσφέρουν υψηλή κατάταξη στη Google. 

Στην GIM Agency διαθέτουμε περισσότερο από 10 χρόνια εμπειρία στο SEO, και έχουμε πετύχει τις πρώτες κατατάξεις σε περισσότερα από 200 sites.

 
Για να το πετύχουμε αυτό αξιόπιστα, έχουμε αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, αξιολογούμε πολλαπλά εργαλεία και εξελίσσουμε διαρκώς τις τεχνικές μας:

ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΛΥΣΗ

Ξεκινάμε με την ανάλυση του ιστορικού, την πλήρη έρευνα λέξεων-κλειδιών (keywords), και την έρευνα του ανταγωνισμού.


ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Προχωράμε σε πλήρη έλεγχο SEO του site (SEO Audit), όσον αφορά τα τεχνικά στοιχεία και το περιεχόμενο.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η ομάδα μας εντοπίζει τις λέξεις-κλειδιά με την υψηλότερη απόδοση στο ROI, τις αδυναμίες του site, και τις ευκαιρίες που υπάρχουν.


ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Προσαρμόζουμε την SEO στρατηγική μας για τη δική σας σελίδα.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Πραγματοποιούμε συμβουλευτικές συνεδρίες για να μπορείτε να συμβάλλετε στο ποιοτικό SEO και να παίρνετε ορθές αποφάσεις.


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Κάθε μήνα επενδύουμε πολλές εργατοώρες σε ενέργειες on-page και off-page SEO.


ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Παρέχουμε μηνιαία αναφορά για την πορεία των ενεργειών, καθώς και την αποτελεσματικότητα τους.

seo για επιχειρήσεις
SEO ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι σημαντική για μια επιχείρηση;

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO προσφέρει μια σειρά από οφέλη, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Αυτά είναι η αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας, καθώς και η ενίσχυση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης που αποπνέει η σελίδα και η επιχείρηση στους πιθανούς πελάτες αλλά και στην Google. 

Φροντίζουμε κάθε site να έχει ένα άρτιο οργανικό backlink προφίλ, μια SEO friendly δομή και ποιοτικό content που θα απευθύνεται πρώτα προς τον χρήστη και θα είναι τεχνικά φιλικό στις μηχανές αναζήτησης.

Οι μηχανές αναζήτησης θα αξιολογήσουν την SEO optimized τεχνική δομή του site και το συνολικό περιεχόμενό του, ώστε να το ανεβάσουν μαζί με το site συσσωρευτικά και εκθετικά στις πρώτες οργανικές κατατάξεις της Google.

Η ποιοτική στρατηγική SEO της GIM Agency βασίζεται στα Google best practices και προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε επιχείρησης που θέλει να αυξήσει τα leads και τις πωλήσεις της.


COMPOUND EFFECT

Η δύναμη του
SEO = Compound Effect

Το 70% του Google traffic προέρχεται από τα οργανικά αποτελέσματα.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη θέση Google δέχεται συνήθως 10-40% των clicks, ανάλογα με την αγορά. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μελέτες που δείχνουν πώς οι καταναλωτές συνδέουν τις υψηλότερες κατατάξεις της Google με ισχυρότερα brands.

Το Compound Effect αποτελεί βασικό λόγο που όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν στη βελτιστοποίηση SEO. Ενώ με την PPC διαφήμιση στη Google και το Facebook ο όγκος του traffic είναι σταθερός, όσον αφορά το κομμάτι του SEO, ο όγκος του traffic μήνα με τον μήνα αυξάνεται συσσωρευτικά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το ποιοτικό SEO έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότερες κατατάξεις στη Google για όλο και περισσότερες λέξεις-κλειδιά. Κάθε μήνα χτίζουμε στην υπάρχουσα οργανική επισκεψιμότητα της SEO optimized ιστοσελίδας με εκθετικά αποτελέσματα.

Όσο πιο μεγάλο είναι το site σε αριθμό σελίδων, και όσο πιο μεγάλη ενεργή ζήτηση έχουν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που προσφέρετε, τόσο καλύτερα για το SEO. Για τον λόγο αυτό, η προώθηση ιστοσελίδας SEO ενδείκνυται ιδιαίτερα για lead generation sites, e-shops, blogs και ειδησεογραφικά portals. Επιπλέον, οι υπηρεσίες SEO είναι κατάλληλες για κλάδους με υψηλά CPCs όπου το Google Ads είναι ασύμφορο, επιχειρήσεις που απευθύνονται στο εξωτερικό, καθώς και σε κλάδους που απαγορεύεται το Google Ads.

Γιατί η GIM Agency ξεχωρίζει

Η GIM Agency αποτελεί κατά γενική ομολογία μια εταιρεία SEO η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς στην Ελλάδα για πολλούς λόγους:


Εξειδικευμένο τμήμα SEO

Διαθέτουμε εξειδικευμένο τμήμα με SEO experts και SEO Copywriting.


Νούμερα & Αποδείξεις

Μιλάμε με νούμερα και αποδείξεις, όπως μπορείτε να δείτε και στα Case Studies.


Ανοιχτή Επικοινωνία

Διαθέτουμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους πελάτες μας


Διάρκεια αποτελεσμάτων

Πολλά από τα sites που έχουμε ανεβάσει στις πρώτες κατατάξεις παραμένουν σε υψηλή κατάταξη ακόμη κι έπειτα από αρκετά χρόνια


Επένδυση σε εργαλεία

Επενδύουμε σημαντικά ποσά σε εργαλεία, επένδυση η οποία είναι ασύμφορη σε περίπτωση που προσπαθήσετε για in-house SEO υπηρεσίες


Συνεχής ενημέρωση

Ενημερωνόμαστε για όλες τις νέες τάσεις από τα πιο αξιόπιστα sites και την ίδια τη Google


Γνώση Open-source

Γνωρίζουμε σε βάθος open-source πλατφόρμες, όπως WordPress, Prestashop, Magento, Opencart


Δοκιμασμένη Μεθοδολογία

Δεν κάνουμε πειράματα! Ακολουθούμε μια δοκιμασμένη μεθοδολογία στο SEO που την εξελίσσουμε διαρκώς

Μερικοί ακόμη λόγοι για να μας εμπιστευτείτε

 • Παρακολουθούμε συνεχώς τις οργανικές κατατάξεις των Πελατών μας, την οργανική επισκεψιμότητα και τη συμβολή της σε Conversions και Πωλήσεις.
 • Ο ιδρυτής της εταιρείας Κάρολος Τσιλιγκιριάν ξεκίνησε το SEO πριν 13 χρόνια, κάνοντας Global SEO για το Online κατάστημα του πουλώντας αγαθά σε πολλές αγορές στην Ευρώπη και όχι μόνο!
 • Έγραψε το πρώτο e-Book για SEO στην Ελλάδα το 2009, και συνέβαλλε στη διάδοση της έννοιας και της χρησιμότητας του SEO για τις Ελληνικές επιχειρήσεις.
 • Αγαπάμε το SEO και μπορούμε να σας βοηθήσουμε!


Κάρολος Τσιλιγκιριάν
CEO – GIM Agency
TESTIMONIALS

Πελάτες που έκαναν Level Up
την επιχείρησή τους.

Μετά από πολλές αποτυχημένες συνεργασίες που είχαμε με αναξιόπιστους συνεργάτες στο κομμάτι του digital marketing, συνεργαστήκαμε με την GIM και για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια βρήκαμε σωστούς επαγγελματίες συνεργάτες με άριστη γνώση του αντικειμένου και με άμεση ανταπόκριση σε κάθε μας πρόβλημα με αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων μας και την ομαλή λειτουργία το eshop μας. Σας ευχαριστούμε!

Γκάρο Τσακαλιάν Owner / Tsakalian Shoes

Άψογοι τύποι, ωραία δουλειά, γνώστες του αντικειμένου, Πολύ ευχαριστημένος από το S.E.O. που μας κάνουν και έχουμε νέα συνεργασία στο Adwords. Μπράβο παιδιά συνεχίστε έτσι.

Γερασιμος Αργυρος Owner / ECHO DECO

Είναι η τρίτη κατά σειρά ιστοσελίδα που ανεβάζω για την εργασία μου. Οι πρώτες 2 έγιναν από εκλεκτούς φίλους, με βάση τις προδιαγραφές που έθεσα εγώ και τέλος. Η GIM είναι η μοναδική εταιρεία με την οποία έχει περάσει από κόσκινο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο γράμμα σε κάθε σελίδα του site. Η διαδικασία κράτησε αρκετά , είχαμε αλλεπάλληλες συζητήσεις και αναθεωρήσεις επι αναθεωρήσεων και οι συμβουλές τόσο του Καρόλου όσο και των συνεργατών του έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα για το οποίο είμαι περήφανος αλλά και ευγνώμων. Επειδή το έψαξα πάρα πολύ πριν καταλήξω, και χωρίς ΚΑΜΙΑ υπερβολή, ήταν αυτό που λέμε value for money. Το προϊόν που αγόρασα ήταν σαφώς περιγεγραμμένο στο συμφωνητικό, με κάθε λεπτομέρεια και η λέξη που περιγράφει την GIM είναι "επαγγελματισμός"

Kostas Sakellariou Owner / ManualPhysioTherapy

Με την GIM Greek Internet Marketing συνεργαζόμαστε σχεδόν 5 χρόνια με απόλυτη επιτυχία. Θυμάμαι ακόμα την πρώτη επικοινωνία που είχα με τον Κάρολο που μου είχε παρουσιάσει το πλάνο συνεργασίας μας μέσω της διαχείρισης του SEO. Η συνεργασία κύλησε ακριβώς με το κόστος και το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί και σε λίγο καιρό τα πρώτα αποτελέσματα ήρθαν στην εταιρεία μας με μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στο site και των τηλεφωνημάτων που δεχόμασταν. Σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας ο Κάρολος είναι πάντα δίπλα μας τόσο στην κατασκευή και την αναβάθμιση του site μας όσο και σε συμβουλές για οποιοδήποτε θέμα του digital marketing. Αν ψάχνετε έναν αξιόπιστο συνεργάτη στον τομέα αυτό, η GIM θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή!

Stathis Aloukos Owner / Mecha

Συνεργάστηκα με την GIM με την μορφή αξιολόγησης του SEO για το site μου. Ο έλεγχος ήταν πραγματικά σε βάθος και τα σημεία προσοχής - προτάσεις keywords όλα κατανοητά και εύστοχα. Στην συνεδρία που κάναμε για την αξιολόγηση των ευρημάτων και τις προτάσεις βελτίωσης, οι τεχνικοί ήταν ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΙ και είχαν τρομερή διάθεση. Φαίνεται ότι αγαπούν την δουλειά τους, ότι την γνωρίζουν σε βάθος και πως πρόκειται για ανθρώπους που έχουν όρεξη να βοηθήσουν, όχι για μια εταιρεία που την ξεχνάς μετά την πληρωμή. Το after sales support ήταν εξαιρετικό! Στα αποτελέσματα τώρα, εφάρμοσα τις αλλαγές που μου προτείναν και ήδη μετά από 2 μήνες υπάρχουν 5 σημαντικά keywords που ρανκάρονται στην 1η σελίδα. Ακόμα πολλά keywords έχουν ανέβει στην 2η-3η σελίδα και υπάρχει γενικά σταθερή ανοδική τάση στα Rankings, όλα σε ποιοτικά keywords. Απίστευτα ευχαριστημένος τους προτείνω με κλειστά μάτια και σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα συνεργαστώ σε ακόμα πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες SEO και με το τμήμα διαφήμισης. Αν είχε παραπάνω αστεράκια η Google θα τα έβαζα όλα!

Aris Apostolidis Owner / Repeat Online Fitness

Την GIM μου την σύστησε ένας φίλος μου. Στην αρχή ήμουν αρκετά επιφυλακτικός ως προς την αξιοπιστία και φύση της δουλειάς τους. Παραδέχομαι πως πολλές φορές πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη ότι μια ακόμα εταιρεία της σειράς υπόσχεται αποτελέσματα με σκοπό το εύκολο κέρδος. Είπα να δοκιμάσω και να πάω βήμα βήμα και με επιφύλαξη λόγω το ότι ήμουν ήδη απογοητευμένος και εξαπατημένος από άλλη εταιρεία στο παρελθόν. Η γνώμη μου άρχισε δειλά να αλλάζει μετά το πρώτο μας ραντεβού. Οργάνωση, γνώση, σιγουριά για την δουλειά τους και επεξήγηση των διαδικασιών που θα ακολουθούσαμε. Το βασικότερο στοιχείο που με έκανε σιγά σιγά να αναθεωρώ ήταν πως τα ίδια στελέχη της GIM με οδήγησαν στην πιο απλή λύση (και φυσικά πιο οικονομική) με σκοπό να πάμε βήμα βήμα προς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σήμερα, μετά από 3 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας, με απόλυτα σωστά και καλά δομημένα αποτελέσματα ότι και να μου προτείνουν απλά θα δώσω το “ok” να προχωρήσουν.

Κολυμπάδης Εμμ. Γεώργιος Owner / Sport Solutions

Η GIM Greek Internet Marketing για εμένα προσωπικά αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες διαχείρισης θεμάτων στο Ίντερνετ. Ο Τσιλιγκιριάν Κάρολος είναι ένας από τους πιο καταρτισμένους επαγγελματίες στον χώρο του Ίντερνετ και όλοι οι συνεργάτες που διαθέτει γνώστες του αντικειμένου, φιλικοί και πάντα πρόθυμοι να επιλύσουν κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα. Στο πλαίσιο των διαφημίσεων της εταιρίας μου η GIM έχει αναλάβει όλο το φάσμα των διαφημιστικών καμπανιών στο Adwords, στο Facebook & Instagram καθώς και την διαχείριση του SEO των οργανικών αποτελεσμάτων. Η στρατηγική, ο προγραμματισμός και η συνέπεια στις κινήσεις καθημερινά επιβεβαιώνει τον σωστό επαγγελματισμό τους. Τέλος Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα την GIM ως μια από τις πιο αξιόπιστες επιλογές σε οποιαδήποτε επιχείρηση θέλει να κατασκευάσει και να διαφημίσει την ιστοσελίδα της έχοντας άμεσα αποτελέσματα!

Κουγιουμτζιάν Νικόλαος Owner / Serko Ararat

Επαγγελματίες , value for money, σεβασμός στον πελάτη, συνεργασία με ουσία και όχι επιφανειακή , εταιρεία που θα συνεργάζεσαι μια ζωή, τεχνογνωσία, εμπειρία, γνώστες στο αντικείμενο τους, φιλόδοξοι και συμβουλευτική στο μέτρο που χρειάζεται. Λίγες λέξεις για την 5/5 συνεργασία μας με την ομάδα της GIM.

Θοδωρής Μόσχος Owner / Silver Family

Η συνεργασία μας είναι  από τις καλύτερες εμπειρίες που είχα ποτέ. Άκρως επαγγελματική και …to the point! Μία από τις καλύτερες επαγγελματικές μου επενδύσεις. Η ομάδα του GIM μας δείχνει τον σωστό  δρόμο , αλλά εμείς πρέπει να τον περπατήσουμε! Συγχαρητήρια σε όλους για αυτό το σωστό team που έχετε!

Χρήστος & Αννίτα Owner / Xylotexnima.gr

Επαγγελματίες, γνώστες, πάντα δίπλα μου όταν τους χρειάστηκα.

Stelios Kolomvounis Owner / Ekolomvounis.gr


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ TESTIMONIALS

Θέλετε ένα δωρεάν αρχικό συμβουλευτικό ραντεβού;


Ναι με ενδιαφέρει!


TEAM OF EXPERTS

Μια ομάδα ειδικών αφοσιωμένη
στο site σας

Παρά το γεγονός πως η διαδικασία μοιάζει απλή, στην πράξη απαιτείται εξειδικευμένη γνώση, εμπειρία, καθώς και πολύς χρόνος.

Η GIM Agency είναι μια από τις λίγες εταιρείες στην Ελλάδα που έχει εξειδικευμένο τμήμα SEO, και όχι γενικό τμήμα Marketing που κάνει part-time SEO. Κάνουμε συνεχώς έρευνα για τις νέες εξελίξεις πάνω στο SEO ιστοσελίδων με στόχο να είμαστε μπροστά στις εξελίξεις και να έχουμε υψηλή αποτελεσματικότητα.

Το SEO αποτελεί μια ενέργεια που αποδίδει σταδιακά σε βάθος χρόνου, και έχει το καλό πως έχει θετικό συσσωρευτικό αποτέλεσμα. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως μήνα με τον μήνα η οργανική επισκεψιμότητα της σελίδας σας θα αυξάνεται διαρκώς.

Η GIM Agency μπορεί να σας καλύψει σε οποιαδήποτε marketing SEO ενέργεια επιθυμείτε, είτε πρόκειται μόνο για την επαγγελματική αξιολόγηση SEO Audit, είτε στην πλήρη υλοποίηση των ενεργειών SEO έπειτα από έρευνα και αξιολόγηση της σελίδας σας.

Η GIM Agency μπορεί να σας καλύψει είτε επιθυμείτε μόνο επαγγελματική αξιολόγηση SEO AUDIT είτε πλήρη υλοποίηση των ενεργειών SEO έπειτα από την έρευνα και αξιολόγηση του site σας.

CASE STUDIES
Featured
Case Studies

Πελάτες που κέρδισαν κάτι παραπάνω από ένα αξιόπιστο συνεργάτη.

Κέρδισαν μια ομάδα από έμπειρους ειδικούς που του έφεραν μετρήσιμα αποτελέσματα με ασφάλεια, τους καθοδήγησαν και τους συμβούλεψαν,βλέποντας το Project ως δικό τους.

Pet4u
Το Pet4u.gr χρειάστηκε redesign κρατώντας βασικά χαρακτηριστικά του αρχικού site και διαφημιστική προώθηση για την τόνωση των online πωλήσεων.
Τα Αποτελέσματα μας

Μάθετε περισσότερα
Εκδόσεις Διόπτρα
Οι εκδόσεις Διόπτρα (dioptra.gr) αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον γνωστούς Εκδοτικούς Οίκους της χώρας με πληθώρα επιτυχημένων Τίτλων (Best Sellers) αλλά και συνεργασιών με γνωστούς συγγραφείς όπως Victoria Hislop, Γιάννης Ξανθούλης, Κώστας Κρομμύδας κ.α.
Τα Αποτελέσματα μας

Μάθετε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το SEO​


Τι είναι το SEO;

Το SEO (Search Engine Optimization), αποτελεί τη διαδικασία βελτιστοποίησης μιας σελίδας, για την κατάταξη της σε υψηλές θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα (SERPS). Πιο αναλυτικά, περιλαμβάνει μια σειρά τροποποιήσεων, όπως για παράδειγμα στους τίτλους μιας σελίδας, στη δημιουργία ποιοτικού και χρήσιμου περιεχομένου με τη χρήση λέξεων κλειδιών (keywords), αλλά και ενέργειες για τη γρήγορη φόρτωση μιας σελίδας, ή την εύκολη εμφάνιση της από κινητές συσκευές. Όσο πιο ψηλά βρίσκεται μια σελίδα στα οργανικά αποτελέσματα, τόσο πιο εύκολα θα την παρατηρήσουν και θα την επισκεφθούν οι χρήστες.


Πόσο χρόνο χρειάζεται το SEO;

O χρόνος που απαιτείται για το SEO εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα το πλήθος των βελτιστοποιήσεων που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, το επίπεδο του ανταγωνισμού, καθώς και τον βαθμό δυσκολίας κατάταξης στα επιθυμητά keywords – λέξεις κλειδιά. Γενικότερα, η μέση διάρκεια που απαιτείται για να γίνουν ορατά τα αποτελέσματα των SEO ενεργειών και να θεωρηθεί επιτυχημένη μια στρατηγική περιλαμβάνει περίπου το διάστημα των 4-12 μηνών.  Σε περίπτωση που η στόχευση περιλαμβάνει keywords χαμηλού ανταγωνισμού, τα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε 4-6 μήνες, ενώ η αύξηση σε traffic και conversions μέσα σε 6-12 μήνες. Ωστόσο, το διάστημα αυτό είναι μεγαλύτερο για την στόχευση σε keywords υψηλού ανταγωνισμού.


Πόσο κοστίζει το SEO;

Το μέγεθος, οι ανάγκες και οι στόχοι διαφέρουν από επιχείρηση σε επιχείρηση. Έτσι, απαιτούνται εξατομικευμένες λύσεις, που θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με βάση λοιπόν τις ανάγκες αυτές, το πλήθος και το είδος των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων, διαμορφώνεται το κόστος των υπηρεσιών SEO.


Μπορώ να συνδυάσω το SEO με άλλες υπηρεσίες;

Κι όμως, το SEO, μπορεί να συνδυαστεί και με πολλές ακόμη υπηρεσίες, οι οποίες όλες μαζί μπορούν να διαμορφώσουν μια εξαιρετικά δυνατή και αποτελεσματική marketing στρατηγική. Ανάμεσα σε αυτές τις υπηρεσίες ανήκουν η διαφήμιση ιστοσελίδων (Google Ads), η δημιουργία μιας σημαντικής εικόνας και παρουσίας μέσα από τη διαχείριση social media και φυσικά η υπηρεσία CRO, δηλαδή το Conversion Rate Optimization για την αύξηση πελατών χωρίς επιπλέον κόστος διαφήμισης.


Ποιες επιχειρήσεις αφορά η προώθηση seo;

Η προώθηση επιχείρησης με SEO είναι κατάλληλη για πολλές επιχειρήσεις και σελίδες που θέλουν να αποκτήσουν μια ισχυρή online παρουσία. Ανάμεσα σε αυτές ανήκουν τα lead generation sites, e-shops, blogs, καθώς επίσης και τα ειδησεογραφικά portals.


Πως να κάνω προώθηση του eshop μου;

Είτε πρόκειται για την προσέλκυση νέων πελατών, είτε για τη διατήρηση των παλαιότερων, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να πραγματοποιηθεί η προώθηση μιας επιχείρησης e-shop. Μερικοί από αυτούς περιλαμβάνουν:

 • Ενίσχυση της email marketing στρατηγικής (informational, promotional emails, ενίσχυση των email listings) 
 • Αύξηση της παρουσίας του eshop μέσα από τα social media 
 • SEO optimization της σελίδας 
 • Δημιουργία χρήσιμου και ενημερωτικού περιεχομένου 
 • Google, Facebook Ads
 • Influencer Marketing 

FREE EBOOK

Το πιο γνωστό ελληνικό
βιβλίο για SEO

Αποκτήστε το τώρα εντελώς δωρεάν και ανακαλύψτε :


 • Πώς να αυξήσετε την κερδοφορία του site σας χάρη στο Internet Marketing

 • Πώς να ανεβείτε στην πρώτη σελίδα του Google

 • Τι πρέπει να προσέξετε για να μη χάσετε χρόνο και χρήμα

 • Κριτήρια για σωστό SEO δηλαδή βελτιστοποίηση κατατάξεων στις μηχανές αναζήτησης,

 • Το δωρεάν Email Newsletter της GIM με tips και προσφορές για το digital marketingΚατεβάστε το Δωρεάν!


3.150+
Downloads
46
Σελίδες με πλούσιο
περιεχόμενο


Τι κερδίζετε με το SEO;

Τι είναι το SEO;

Το SEO (Search Engine Optimization), αποτελεί τη διαδικασία βελτιστοποίησης μιας σελίδας, για την κατάταξη της σε υψηλές θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα (SERPS). Πιο αναλυτικά, περιλαμβάνει μια σειρά τροποποιήσεων, όπως για παράδειγμα στους τίτλους μιας σελίδας, στη δημιουργία ποιοτικού και χρήσιμου περιεχομένου με τη χρήση λέξεων κλειδιών (keywords), αλλά και ενέργειες για τη γρήγορη φόρτωση μιας σελίδας, ή την εύκολη εμφάνιση της από κινητές συσκευές. Όσο πιο ψηλά βρίσκεται μια σελίδα στα οργανικά αποτελέσματα, τόσο πιο εύκολα θα την παρατηρήσουν και θα την επισκεφθούν οι χρήστες. Διαβάστε περισσότερα για το τι είναι το seo.


Πόσο χρόνο χρειάζεται το SEO;

O χρόνος που απαιτείται για το SEO εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα το πλήθος των βελτιστοποιήσεων που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, το επίπεδο του ανταγωνισμού, καθώς και τον βαθμό δυσκολίας κατάταξης στα επιθυμητά keywords – λέξεις κλειδιά. Γενικότερα, η μέση διάρκεια που απαιτείται για να γίνουν ορατά τα αποτελέσματα των SEO ενεργειών και να θεωρηθεί επιτυχημένη μια στρατηγική περιλαμβάνει περίπου το διάστημα των 4-12 μηνών.  Σε περίπτωση που η στόχευση περιλαμβάνει keywords χαμηλού ανταγωνισμού, τα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε 4-6 μήνες, ενώ η αύξηση σε traffic και conversions μέσα σε 6-12 μήνες. Ωστόσο, το διάστημα αυτό είναι μεγαλύτερο για την στόχευση σε keywords υψηλού ανταγωνισμού.


Πόσο κοστίζει το SEO;

Το μέγεθος, οι ανάγκες και οι στόχοι διαφέρουν από επιχείρηση σε επιχείρηση. Έτσι, απαιτούνται εξατομικευμένες λύσεις, που θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με βάση λοιπόν τις ανάγκες αυτές, το πλήθος και το είδος των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων, διαμορφώνεται το κόστος των υπηρεσιών SEO. Διαβάστε περισσότερα για το πόσο κοστίζει το seo.


Μπορώ να συνδυάσω το SEO με άλλες υπηρεσίες;

Κι όμως, το SEO, μπορεί να συνδυαστεί και με πολλές ακόμη υπηρεσίες, οι οποίες όλες μαζί μπορούν να διαμορφώσουν μια εξαιρετικά δυνατή και αποτελεσματική marketing στρατηγική. Ανάμεσα σε αυτές τις υπηρεσίες ανήκουν η διαφήμιση ιστοσελίδων (Google Ads), η δημιουργία μιας σημαντικής εικόνας και παρουσίας μέσα από τη διαχείριση social media και φυσικά η υπηρεσία CRO, δηλαδή το Conversion Rate Optimization για την αύξηση πελατών χωρίς επιπλέον κόστος διαφήμισης.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά η προώθηση seo;

Η προώθηση επιχείρησης με SEO είναι κατάλληλη για πολλές επιχειρήσεις και σελίδες που θέλουν να αποκτήσουν μια ισχυρή online παρουσία. Ανάμεσα σε αυτές ανήκουν τα lead generation sites, e-shops, blogs, καθώς επίσης και τα ειδησεογραφικά portals.


Πως να κάνω προώθηση του eshop μου;

Είτε πρόκειται για την προσέλκυση νέων πελατών, είτε για τη διατήρηση των παλαιότερων, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να πραγματοποιηθεί η προώθηση μιας επιχείρησης e-shop. Μερικοί από αυτούς περιλαμβάνουν:

 • Ενίσχυση της email marketing στρατηγικής (informational, promotional emails, ενίσχυση των email listings) 
 • Αύξηση της παρουσίας του eshop μέσα από τα social media 
 • SEO optimization της σελίδας 
 • Δημιουργία χρήσιμου και ενημερωτικού περιεχομένου 
 • Google, Facebook Ads
 • Influencer Marketing