• Αρχική

Διαφήμιση στο Facebook για επιχειρήσεις

Αυξήστε τις πωλήσεις της επιχείρησης σας μέσα από τις σωστές διαφημίσεις Facebook Ads!

Σίγουρα γνωρίζετε ότι η διαχείριση σελίδας στο Facebook και η δημιουργία διαφημίσεων αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την προώθηση μιας επιχείρησης. Στην GIM Agency γνωρίζουμε όλα όσα απαιτούνται για τη διαχείριση διαφημίσεων Facebook και εξασφαλίζουμε τη μέγιστη αποδοτικότητα τους και την αύξηση των κερδών της επιχείρησης σας!

 

Ναι με ενδιαφέρει!

κρατώντας κινητά με facebook logo


Facebook Ads

Διαφήμιση στο Facebook

Το Facebook αποτελεί το μέσο με τους περισσότερους χρήστες σε όλο τον κόσμο, καθώς έχει περισσότερους από 2,9 δις ενεργούς χρήστες. Μάλιστα, τα 2 δις από αυτούς χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη πλατφόρμα καθημερινά. Το 46,3 % αποτελείται από άνδρες, ενώ το 43,7% αποτελείται από γυναίκες. Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στατιστικά για το Facebook περιλαμβάνουν:

 • Περισσότεροι από 7 εκατ. χρήστες χρησιμοποιούν το Facebook στην Ελλάδα
 • 1,6 δις χρήστες σε όλο τον κόσμο ακολουθούν κάποια επιχείρηση στο Facebook
 • Το Facebook αποτελεί την πλατφόρμα με τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό επισκέψεων σε όλο τον κόσμο
 • Το 67% των μηνιαίων χρηστών του Facebook συνδέεται σε αυτό καθημερινά
 • To Facebook αποτελεί την αγαπημένη πλατφόρμα των χρηστών της ηλικιακής ομάδας 35-44
 • Οι χρήστες περνούν κατά μέσο όρο 19,7 ώρες τον μήνα στο Facebook
 • 1 περίπου δις χρήστες στέλνουν μήνυμα σε μια επιχείρηση μέσα από τις Meta εφαρμογές κάθε εβδομάδα
 • Το 53% των χρηστών είναι περισσότερο πιθανό να πραγματοποιήσουν αγορά από μια επιχείρηση που μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της μέσω Facebook
 • Το 54,9% των χρηστών ακολουθούν ή αναζητούν επιχειρήσεις και προϊόντα μέσω της πλατφόρμας

[elementor-template id=”1801″]

Τι προσφέρουν οι διαφημίσεις Facebook στις επιχειρήσεις;

Οι διαφημίσεις στο Facebook αποτελούν ένα σημαντικό βέλος στη φαρέτρα σας γιαν να έρθετε κοντά με τους πελάτες και το κοινό σας και να χτίσετε μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης. Μέσα από τη διαφήμιση στο facebook η επιχείρηση σας κερδίζει:

 • Μεγαλύτερο traffic
 • Ενίσχυση του brand awareness
 • Αύξηση του engagement
 • Μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού για αγορές
 • Προβολή προϊόντων και υπηρεσιών σε στοχευμένο κοινό

Στην GIM Agency διαθέτουμε όλη την απαραίτητη γνώση και εμπειρία για την δημιουργία μιας έξυπνης και αποτελεσματικής στρατηγικής για τη διαφήμιση μέσω Facebook, η οποία θα είναι συμβατή με το brand και τους στόχους σας.

facebook hearts likes

Πώς μπορούμε να πετύχουμε για εσάς την αποτελεσματική διαφήμιση στο Facebook;

Μια επιχείρηση, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι μπορεί να ωφεληθεί από το Facebook.

Οι χρήστες μπορούν να έρθουν άμεσα σε επαφή με προϊόντα ή υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν και να μεταβούν κατευθείαν στις πωλήσεις. Μάλιστα, οι διαφημίσεις αυτές αυξάνουν την επισκεψιμότητα μιας σελίδας, καθώς και το conversion rate.

Για μια επιτυχημένη, στοχευμένη διαφήμιση στο Facebook έχουμε αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, αξιοποιούμε έναν μεγάλο αριθμό εργαλείων, παραμένουμε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις στην πλατφόρμα και φροντίζουμε να εξελίσσουμε διαρκώς τις τεχνικές μας. Πιο αναλυτικά, λειτουργούμε με βάση τα παρακάτω:

 • Έρευνα, ανάλυση: Πριν προχωρήσουμε στη δημιουργία των Facebook ads, ξεκινάμε με την έρευνα της δική σας επιχείρησης, του ανταγωνισμού, και όλων των τάσεων του κλάδου.
 • Στρατηγική: Δημιουργούμε μια εξατομικευμένη στρατηγική βασισμένη στις ανάγκες, τους στόχους και το KPI. Έτσι, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο μέγιστο το ad spend σας.
 • Συμβουλευτική: Παρέχουμε συμβουλευτικές συνεδρίες, έτσι ώστε να συμμετέχετε κι εσείς στην επιλογή του κατάλληλου περιεχομένου για την επιχείρηση σας.
 • Παρακολούθηση πορείας: Παρακολουθούμε διαρκώς την πορεία των διαφημίσεων στο Facebook και προχωράμε στις απαραίτητες προτάσεις και τροποποιήσεις.

Αναφορές: Παρέχουμε μηνιαία αναφορά για την εξέλιξη και την αποτελεσματικότητα της κάθε ενέργειας.

Για ποιους λόγους να επιλέξετε την GIM Agency για τη διαφήμιση σας στο Facebook;

Η GIM Agency αποτελεί σημείο-σταθμό για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης marketing στρατηγικής, για πολλούς λόγους. Πιο βασικοί είναι οι εξής:

 • Επιστροφή στην επένδυση (ROI): Φέρνουμε υψηλή επιστροφή της διαφημιστικής σας επένδυσης.
 • Επιστημονική μεθοδολογία: Γνωρίζουμε όλη την απαραίτητη επιστημονική μεθοδολογία για την facebook διαφήμιση και την προσαρμόζουμε στις ανάγκες κάθε επιχείρησης.
 • Γνώση πολλών εργαλείων: Συνδυάζουμε τη γνώση σε Social Media Marketing και τη διαφήμιση Google Ads για υψηλές αποδόσεις.
 • Περισσότερο από ειδικοί: Δεν αποτελούμε μόνο ειδικούς για Facebook διαφημίσεις. Αποτελούμε τον νέο σας στρατηγικό συνεργάτη για την προβολή και προώθηση της επιχείρησης σας.
 • Διαρκής ενημέρωση: Είμαστε διαρκώς ενημερωμένοι για κάθε αλλαγή που πραγματοποιείται στους αλγορίθμους του Facebook, αλλά και για όλες τις νέες τάσεις που κάνουν ανά διαστήματα την εμφάνιση τους.

Επένδυση: Μετατρέπουμε τη διαχείριση σελίδας στο Facebook σε ένα εργαλείο που θα ενισχύσει τα κέρδη σας.

Γιατί να επιλέξετε την GIM Agency για την διαφήμιση της επιχείρησης σας στο Tik Tok;

Η GIM Agency αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τη δημιουργία μιας marketing στρατηγικής στο Tik Tok, για πολλούς λόγους, με βασικότερους τους εξής:

 • Υψηλό ROI: Φέρνουμε υψηλή επιστροφή στη διαφημιστική σας επένδυση.
 • Επιστημονική μεθοδολογία: Έχουμε όλη την επιστημονική μεθοδολογία και την προσαρμόζουμε με βάση τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.
 • Γνώση πολλών εργαλείων: Συνδυάζουμε τη γνώση σε Google Ads, Social Media Marketing για την μεγιστοποίηση της απόδοσης.
 • Είμαστε κάτι παραπάνω από ειδικοί: Δε διαθέτουμε μόνο τις απαραίτητες γνώσεις. Αποτελούμε τον νέο στρατηγικό συνεργάτη για την επιχείρηση σας.
 • Διαρκής ενημέρωση: Είμαστε διαρκώς ενημερωμένοι για όλες τις αλλαγές του αλγορίθμου, καθώς και τα trends της πλατφόρμας.
 • Δημιουργία επένδυσης: Μετατρέπουμε τα Tik Tok Ads από ένα έξοδο, σε μια ευχάριστη και αποδοτική επένδυση για την επιχείρηση σας.

Θέλετε ένα δωρεάν αρχικό συμβουλευτικό ραντεβού;

Ναι με ενδιαφέρει!

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με
τα Facebook Ads

 

Πώς να κάνω διαφήμιση στο Facebook;

Η διαδικασία για να πραγματοποιήσετε μια διαφήμιση στο Facebook είναι ιδιαίτερα απλή και περιλαμβάνει έναν αριθμό βημάτων. Στα βήματα αυτά ανήκουν:

 • Θέστε έναν στόχο
 • Επιλέξτε το κοινό που θέλετε να προβληθεί η διαφήμιση
 • Ορίστε το budget της διαφήμισης σας
 • Επιλέξτε τη μορφή της διαφήμισης (εικόνα, βίντεο, κλπ)
 • Γράψτε τον τίτλο και το θέμα
 • Υποβάλλετε τη διαφήμιση σας
 • Παρακολουθήστε την πορεία της εξέλιξης της facebook διαφήμισης

Ωστόσο, μερικές φορές αυτά τα βήματα δεν αρκούν. Ένας ειδικός στις διαφημίσεις Facebook γνωρίζει όλες ιδιαιτερότητες που εντοπίζονται για μια επιτυχημένη προβολή μιας επιχείρησης και θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσει τα μέγιστα αποτελέσματα.

 

Πώς κάνω χορηγούμενη στο Facebook;

Όταν ακούμε χορηγούμενη διαφήμιση Facebook, εννοούμε την προωθημένη, πληρωμένη διαφήμιση. Η διαδικασία για να γίνει μια διαφήμιση χορηγούμενη είναι ιδιαίτερα απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μεταβείτε στην σελίδα σας στο Facebook. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε τη δημοσίευση που επιθυμείτε να γίνει χορηγούμενη και να κάνετε κλικ στο “Προώθηση δημοσίευσης”. Επιλέξτε τον στόχο σας, είτε με βάση τις ρυθμίσεις σας, είτε αυτόματα. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαφήμιση, επιλέξτε προώθηση δημοσίευσης τώρα.

 

Πόσο κοστίζει η διαφήμιση στο Facebook;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σχετικά με το πόσο κοστίζει η διαφήμιση στο Facebook, διότι το κόστος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η τοποθεσία, η στόχευση κοινού, το είδος της επιχείρησης, το επίπεδο ανταγωνισμού αποτελούν στοιχεία που θα πρέπει να έχετε στο νου σας όταν υπολογίζετε το ποσό που θέλετε να δαπανήσετε για μια επιτυχημένη διαφήμιση στο facebook. Οι ειδικοί στις διαφημίσεις Facebook θα εντοπίσουν εύκολα όλα αυτά τα στοιχεία και θα απογειώσουν τη δημοτικότητα της επιχείρησης σας.

 

Είναι το Facebook κατάλληλο μέσο για B2B διαφημίσεις;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι παρά θετική. Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου έχουν λογαριασμό στο Facebook. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή θα μπορέσετε να παραμείνετε σε επαφή με τους υπάρχοντες πελάτες σας, να προσεγγίσετε καινούργιους, καθώς και να προβάλετε εύκολα το brand σας σε κοινά που ενδιαφέρονται για τον τομέα του B2B. Μέσα από την χρήση των κατάλληλων εργαλείων, τους σωστούς πειραματισμούς και την κατάλληλη στόχευση θα μπορέσετε να εντοπίσετε το κοινό σας και να δείτε τρομερά αποτελέσματα στην προώθηση της επιχείρησης σας.

 

Πληρωμένη διαφήμιση στο Facebook, στο Instagram ή στη Google; Τι είναι καλύτερο;

Το Facebook, το Instagram αλλά και η Google έχουν ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική για την προώθηση κάθε τύπου επιχείρησης. Ωστόσο, κάθε ένα μέσο από αυτά έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Οι διαφημίσεις θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένες σε αυτές για να αποδώσουν. Δηλαδή, μια διαφήμιση στο Facebook που προσφέρει τη μέγιστη απόδοση στην πλατφόρμα αυτή, δε σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο αποδοτική και στο Instagram.

Έτσι λοιπόν, μια ολοκληρωμένη στρατηγική προβολής της επιχείρησης σε Facebook και Instagram, σε συνδυασμό με Google Ads θα σας εξασφαλίσει τη μέγιστη επιστροφή της επένδυσης σας.

 

Είναι προσωποποιημένη η πληρωμένη διαφήμιση στο Facebook;

Κι όμως, όπως και στις άλλες πλατφόρμες που ενσωματώνουν διαφημίσεις όπως τα Tik Tok Ads, Instagram Ads, έτσι και η πλατφόρμα του Facebook προσπαθεί να προβάλλει στους χρήστες διαφημίσεις σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις δημοσιεύσεις τους. Οι marketers της GIM Agency έχουν στην κατοχή τους ένα πλήθος εργαλείων, για τη δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων, οι οποίες θα απευθύνονται απευθείας στο κοινό σας.

 

Πόσο αποτελεσματική είναι η διαφήμιση στο Facebook;

Τόσο μικρές, όσο και μεγαλύτερες επιχειρήσεις επιλέγουν το Facebook για την όλο και αποτελεσματική προβολή της επιχείρησης τους. Οι λόγοι ποικίλουν. Ανάμεσα σε αυτούς ανήκουν:

 • Στόχευση σε κοινά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (πχ ηλικία, τοποθεσία)
 • Στόχευση σε κοινά που ήδη γνωρίζουν για την επιχείρηση σας
 • Εύρεση κοινού με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά των πελατών σας (lookalike audiences)
 • Μετρήσιμα αποτελέσματα, για την βελτιστοποίηση των διαφημίσεων και την αύξηση της απόδοσης τους

Συνεπώς, μια επιχείρηση ανεξάρτητα από το μέγεθος της, μπορεί να αξιοποιήσει το Facebook για τη διεύρυνση του πελατολογίου της.

FREE EBOOK
Το ελληνικό eBook για TikTok από τους ειδικούς της GIM

Αποκτήστε το τώρα εντελώς δωρεάν και ανακαλύψτε :

 • Ποιά είναι η διαφορά του TikTok σε σχέση με τα υπόλοιπα Social Media (και όλοι προσπαθούν να το αντιγράψουν)
 • Για ποιους λόγους οι επιχειρήσεις ολοένα και περισσότερο αποφασίζουν να προβληθούν μέσα από το TikTok
 • Παραδείγματα από διάσημους TikTok Creators για να εμπνευστείτε
 • Πόση είναι με βάση τις μετρήσεις η επιρροή του TikTok στο καταναλωτικό κοινό;
 • 5 Tips για να ξεκινήσετε στο TikTok άμεσα!

 

Κατεβάστε το Δωρεάν!