Prestashop: Διασύνδεση με Amazon και Ebay

Όλοι ξέρουμε τι είναι και σε τι χρησιμεύουν οι γέφυρες. Υπάρχουν όμως και τα προγράμματα-γέφυρες τα οποία επιτρέπουν, διευκολύνουν και πραγματοποιούν τη διασύνδεση δύο ξένων μεταξύ τους λογισμικών.

Παραδείγματα:

1. έχετε ένα φυσικό κατάστημα και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με το ίδιο αντικείμενο. Χρειάζεστε ένα πρόγραμμα-γέφυρα για να συνδέσετε την αποθήκη σας.

2. έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και θέλετε να το συνδέσετε σε μία υπερπλατφόρμα (marketplace) ηλεκτρονικών πωλήσεων όπως είναι το amazon. Χρειάζεστε ένα πρόγραμμα-γέφυρα.

Με αυτές τις τελευταίες διασυνδέσεις, τις γέφυρες δηλαδή, θα ασχοληθούμε στο σημερινό άρθρο. Και ειδικότερα τις γέφυρες που αφορούν το Prestashop με το Ebay και το Amazon.

amazon-prestashop

Η ιδέα πίσω από αυτές τις συνδέσεις με τα marketplaces είναι ότι εκμεταλλεύεστε το πλήθος των χρηστών (και μιλάμε για πολλά εκατομμύρια) που έχουν και οι οποίοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα προϊόντα σας. Όσο πιο πολλοί τα βλέπουν τόσο περισσότεροι μπορεί να ενδιαφερθούν να τα αγοράσουν. Θα μπορούσατε δηλαδή να έχετε πολλά διαφορετικά καταστήματα με τα ίδια προϊόντα, αλλά αντί να κλωνοποιείτε καταστήματα μπορείτε απλώς να το καταχωρίσετε σε περισσότερα του ενός τρίτα site και να αυξήσετε την προβολή των προϊόντων σας.​

Multi Channel

Οι στατιστικές είναι αμείλικτες. Όσοι έχουν καταχωρήσει τα προϊόντα τους σε marketplaces έχουν δει αύξηση πωλήσεων κατά 80%!

Και δεν είναι μόνο αυτό το όφελος. Υπάρχουν κι άλλα. Όπως το ότι είστε σε θέση να κάνετε πλήρη εκμετάλλευση του στοκ σας και να «παίξετε» με τις τιμές σας κατά βούληση ώστε να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πρακτικά, από εμπορικής απόψεως, ισχύει ακριβώς ότι θα ίσχυε και για τα φυσικά καταστήματα. Σε όσο περισσότερα π.χ. σούπερ μάρκετ έχετε τα προϊόντα σας, τόσο αυξάνετε τις πωλήσεις τους.

Δύο από τα μεγαλύτερα marketplaces αυτή τη στιγμή παγκοσμίως είναι το Ebay και το Amazon. Όποια επιχείρηση έχει τάσεις εξωστρέφειας πρέπει να είναι εκεί!

Πως γίνονται οι συνδέσεις με τα marketplaces;

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Τα marketplaces δεν φτιάχτηκαν για να συνεργάζονται μεταξύ τους. Το αντίθετο μάλιστα. Έτσι η καταχώρηση ενός προϊόντος στο Amazon είναι εντελώς διαφορετική από αυτή στο Ebay. Το ότι μπορεί να ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία δεν αλλάζει πολύ τα πράγματα. Κάθε πλατφόρμα έχει το δικό της τρόπο εισαγωγής δεδομένων.

Φανταστείτε λοιπόν να θέλετε να δουλέψετε με πολλές τέτοιες πλατφόρμες και να πρέπει να καταχωρήσετε περιγραφή, φωτογραφίες και ένα σωρό άλλα πράγματα σε κάθε μία από αυτές. Δεν φτάνει ούτε η ζωή σας. Και αντί να πουλάτε, θα καταχωρείτε. Για αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε γέφυρες!

Οι γέφυρες είναι modules που κουμπώνουν επάνω στο κατάστημά σας και σας δίνουν τη δυνατότητα να εξάγεται μαζικά προϊόντα προς κάθε πλατφόρμα, να ανανεώνετε τα στοιχεία τους και να εισάγετε τις παραγγελίες.

Ebay

Ξέρετε την παροιμία που λέει «όποιος λείπει, λείπει κι η τύχη του»;

Ε, κάπως έτσι είναι και με το Ebay. Δεν γίνεται να θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας ή να απευθυνθείτε στη διεθνή αγορά και να λείπετε από το Ebay.

Το module του Prestashop για τη σύνδεση με το Ebay, θα το αγοράσετε μία φορά. Οι ανανεώσεις είναι δωρεάν. Θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και θα φέρει πολλές πωλήσεις. Ανεβάζετε τα προϊόντα, συγχρονίζετε αποθήκη και τιμές, περνάτε κατηγορίες εύκολα και γρήγορα.

Πως δουλεύει;

Εξαγωγή προϊόντων προς το eBay

  • Δημιουργία προϊοντικών καταχωρήσεων που εξάγονται στο eBay
  • Στόχευση προϊόντων σε συγκεκριμένες αγορές (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδάς, Πολωνία, Σουηδία, Ελβετία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ιρλανδία, Μαλαισία, Ολλανδία, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη)
  • Δημιουργία και προσαρμογή των ρυθμίσεων της εξαγωγής
  • Εξαγωγή προϊόντων συνδυαστικά
  • Ρύθμιση κατηγοριών του PrestaShop σε κατηγορίες eBay αυτόματα ή χειροκίνητα
  • Διαμόρφωση των προς εξαγωγή πεδίων δηλαδή τίτλος, περιγραφή, φωτογραφίες κλπ
  • Χρήση ενσωματωμένου scripting για custom παρουσίαση προϊόντων
  • Αυτόματη εξαγωγή προϊόντων χάρη στο εργαλείο προγραμματισμού

Συγχρονισμός

synch-presta-ebay

  • Ανανέωση προϊόντων (στοκ, τιμές, περιγραφές κλπ),
  • Διαμόρφωση συγχρονισμού για εύκολες ανανεώσεις,
  • Δυνατότητα προγραμματισμού των ανανεώσεων για αυτοματοποίηση της δουλειάς,
  • Προσαρμογή τιμών.

Ρυθμίσεις δημοπρασιών

  • Επιλογή τύπου δημοπρασίας,
  • Σετάρισμα της φόρμουλας για το ύψος της δημοπρασίας,
  • Ρύθμιση αρχής και τέλους της δημοπρασίας,
  • Επιλογή μεθόδου πληρωμής ανάμεσα από πολλές,
  • Επιλογή τρόπου αποστολής.

Τεχνικές προδιαγραφές

  • Τελευταία έκδοση του Store Manager για Prestashop,
  • Λογαριασμός Ebay,
  • Windows.

Amazon

Ό,τι ισχύει από πλευράς σημαντικότητας για το Ebay, ισχύει και για το Amazon. Πρόκειται για ένα τεράστιο marketplace με εκατομμύρια χρήστες. Αν κάποια επιχείρηση θέλει να γίνει κοσμοπολίτισσα, δεν έχει παρά να καταχωρηθεί στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Για αυτό υπάρχει και το σχετικό module του Prestashop το οποίο διευκολύνει τη διασύνδεση. Συγχρονίζει τιμές, διαθεσιμότητα, περιγραφές, κατηγορίες  Ό,τι πρέπει να κάνει μία σωστή και ολοκληρωμένη γέφυρα δηλαδή.

amazon - prestashop

Δυνατότητες της γέφυρας

  • Επιλογή συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής εμφάνισης των προϊόντων (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία)
  • Αυτόματη ή χειροκίνητη λειτουργία

mapping method in amazon addon

  • Εύκολη ταξινόμηση και σετάρισμα των πεδίων των προϊόντων και των κατηγοριών,
  • Διαχείριση παραγγελιών απ’ ευθείας επάνω στο module,
  • Προγραμματισμός του exporting και του importing,
  • Εύκολος έλεγχος και παρεμβάσεις σε όλα τα στάδια της διαδικασίας

Κριτικές

Και οι δύο διασυνδέσεις έχουν εξαιρετικές κριτικές 4 και 5 αστέρων οπότε ας δούμε τι λένε όσοι τα έχουν χρησιμοποιήσει.

Ebay

Για το module του Ebay έγραψαν: «Σούπερ ομάδα υποστήριξης!», «Δουλεύει καλά με το Ebay!», «Τίποτα περισσότερο από ένα ΜΠΡΑΒΟ!», «Γλυτώσαμε πολλές ώρες δουλειάς!».

Amazon

Για το module του Amazon έγραψαν: «Εύκολο, απλό και με εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών!», «Μοναδικές λειτουργίες!», «Βρήκα τη γέφυρα που έψαχνα!».

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να ανοιχτείτε στους χρήστες του εξωτερικού δεν έχετε παρά να προσθέσετε τα εν λόγω modules στο Prestashop κατάστημά σας.

Σήμερα ασχοληθήκαμε με τα δύο μεγαλύτερα αλλά υπάρχουν γέφυρες και για άλλα marketplaces όπως Rakuten, Cdiscount, Spartoo, Wish κλπ.

Υπάρχουν επίσης οι κατάλληλες γέφυρες για να εμφανίζονται τα προϊόντα σας στο Skroutz και το Best price. Ξεκινήστε και μετά the sky is the limit…

Τεχνικές προδιαγραφές

Store manager για Prestahop Λογαριασμός στο Amazon

 

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *