Πόσο κάνει ένα eshop? Αξίζει να επενδύσω?

lolstart936″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”471600″}}]]

Σίγουρα οι περισσότεροι απ’ όσους δραστηριοποιείστε στον χώρο του εμπορίου, έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να επεκτείνετε τις δραστηριότητες σας στο χώρο του Internet.

Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό έχετε σκεφτεί να φτιάξετε από το μηδέν μια επιχείρηση, που θα παρέχει τις υπηρεσίες της ηλεκτρονικά.

Δεχόμαστε συχνά ερωτήσεις όπως «Πόσο κάνει ένα eshop?» ή «Θέλω να πουλάω τα προϊόντα μου στο Internet, αξίζει τον κόπο η επένδυση?»

Αρκετοί μας εκφράζετε την ανησυχία ότι δεν είστε εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά καταστήματα κι ίσως δεν τα καταφέρετε. Μην ανησυχείτε, με την εκπαίδευση που παρέχουμε, θα μπορείτε να χειρίζεστε μόνοι σας το ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα σε λίγο χρόνο!

Ας δούμε αρχικά αν αξίζει όμως να φτιάξετε ένα eshop. Μερικοί λόγοι για να επενδύσετε σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι οι εξής:

  • Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα ευρύ κοινό, σε όλη την Ελλάδα ή και σε όλο τον κόσμο! Αντίθετα αν ανοίξετε ένα φυσικό κατάστημα, θα περιοριστείτε σε πελάτες από την ευρύτερη περιοχή
  • Το κόστος επένδυσης σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, είναι σαφώς μικρότερο από ένα φυσικό κατάστημα, και φυσικά δεν έχει υψηλά πάγια έξοδα (ενοίκιο, λογαριασμοί)
  • Υπάρχουν οικονομικοί online τρόποι για τη διαφήμιση του, που σας γλυτώνουν από τα πολλά έξοδα
  • Μπορείτε να είστε «ανοιχτά» 24/7! Οι πελάτες σας μπορούν να αγοράσουν ότι χρειάζονται, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, σαββατοκύριακα, αργίες, χωρίς εσείς να επιβαρύνεστε επιπλέον έξοδα λειτουργίας
  • Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των καταναλωτών, προτιμάει να κάνει τις αγορές του ηλεκτρονικά πλέον. Αυτό σημαίνει πως για να προσελκύσετε αυτό το κοινό, πρέπει να το συναντήσετε online καθώς πιθανότατα δε θα ενδιαφερθεί για το φυσικό σας κατάστημα!
  • Μπορείτε να μην έχετε όλα το προϊόντα σε στοκ ανά πάσα στιγμή, αλλά να τα παραγγέλνετε μόλις σας ζητηθούν. Αυτό σας γλυτώνει από χρήματα που απλά «κάθονται» στα ράφια, μέχρι να αγοραστεί το προϊόν

Πάμε να δούμε τώρα τι ποσό χρειάζεται να επενδύσετε για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Συνήθως δεχόμαστε την ερώτηση «Πόσο κάνει ένα eshop?». Η αλήθεια είναι πως για να απαντηθεί αυτό, χρειάζεται να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες/κατευθύνσεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να απαντήσετε την ερώτηση «Πόσο κάνει ένα μπλουζάκι?» χωρίς να έχετε πληροφορίες όπως μάρκα, περίσταση που θα φορεθεί, στυλ? Μάλλον όχι, ή αν το απαντούσατε ενδεχομένως θα ήταν λάθος εκτίμηση!

Για τον λόγο αυτό, εμείς στην Greek Internet Marketing εξετάζουμε ξεχωριστά κάθε περίπτωση. Ζητάμε από τον ενδιαφερόμενο να μας ενημερώσει σχετικά με το τι ακριβώς επιθυμεί να φτιάξουμε, σε ποιο τομέα θα δραστηριοποιείται και ποιες ανάγκες της αγοράς επιθυμεί να καλύψει.

Αφιερώνουμε χρόνο να ακούσουμε τις ανάγκες σας και σας κατευθύνουμε προς την ιδανική και συμφέρουσα για εσάς λύση, μέσα από ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο 70 περίπου ερωτήσεων, έτσι ώστε το ηλεκτρονικό κατάστημα να ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που επιθυμείτε, να καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών και να σας αποφέρει κέρδη.

Κατόπιν, είμαστε σε θέση να σας προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις, με την αντίστοιχη οικονομική πρόταση, ώστε να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει περισσότερο στο budget που θέλετε και μπορείτε να επενδύσετε.

Εάν θέλετε κι εσείς να κάνετε ένα ξεκίνημα στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα, ώστε να φτιάξουμε μαζί σας το επιχειρηματικό σας πλάνο!

 

Συντάκτρια: Πόπη Καψιώτη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *