Twitter: η αναγέννηση!

Όπως γράφτηκε πριν λίγες μέρες, ένα από το πράγματα που αναμένονται μέσα στο 2018 είναι η ανανέωση του Twitter.

Από ότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να περάσει πολύ από το 2018 για να δούμε αυτές τις αλλαγές. Φυσικά πρόκειται για αλλαγές επί το εμπορικότερον…

Μια σύντομη αναδρομή

Όταν ξεκίνησε το Twitter ήταν διασκεδαστικό και γεμάτο συζητήσεις. Στη συνέχεια έγινε κάτι σαν… “λίγο από όλα».

Τώρα από ότι φαίνεται κινείται μεταξύ τριών διαφορετικών κόσμων. Ο πρώτος αφορά το χρηματιστήριο (Wall Street) όπου τα πράγματα δεν είναι και πολύ ρόδινα γιατί πάντα συγκρίνεται με το Facebook, το οποίο ως μεγέθη (στατιστικά και οικονομικά) θριαμβεύει. Ο δεύτερος είναι ο κόσμος των social media όπου και εκεί τα πράγματα είναι αρκετά συγκεχυμένα. Υπάρχουν ειδικοί για Facebook, ειδικοί για Google Adwords αλλά μάλλον όχι αρκετοί ειδικοί στο Twitter. Επίσης, δεν λειτουργεί ικανοποιητικά σαν διαφημιστικό μέσο αλλά κυρίως σαν εκπομπή ενός μηνύματος. Ο τρίτος κόσμος του Twitter είναι τα 330 εκατομμύρια μέλη του, τα οποία είναι πιστά, ανταλλάζουν συζητήσεις και πλάκες και παίζουν παιχνίδια.

Η αναγέννηση του Twitter

Η αναγέννηση του Twitter θα ξεκινήσει από το Facebook

Πρόσφατα το Facebook ανακοίνωσε ότι του τελειώνει ο χώρος για διαφημίσεις και αυτό θα έχει σαν συνέπεια την αύξηση των τιμών και φυσικά του ανταγωνισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις θα αναζητήσουν εναλλακτικές. Και το ακροατήριο του Twitter τις προσφέρει γιατί όπως γράψαμε παραπάνω είναι μεγάλο, πιστό και αφοσιωμένο και μάλιστα ανεκμετάλλευτο από τις μάρκες. Υπάρχουν μάλιστα έρευνες που αναφέρουν ότι το κοινό του Twitter είναι πιο πιστό εμπορικά σε σχέση με αυτό του Facebook ή του YouTube.  

Το κακό με τα social media μέχρι στιγμής είναι ότι οι επιχειρήσεις τα αντιμετωπίζουν ενιαία ενώ στην πραγματικότητα το καθένα εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό. Ενώ αυτό που πρέπει να γίνει είναι να τα εξετάζουν κατά περίπτωση. Αυτό λοιπόν αναμένεται να αλλάξει σύντομα και οι επιχειρήσεις θα στραφούν περισσότερο στη διαφήμιση μέσω Twitter. Το οποίο παρεμπιπτόντως έχει πολύ καλό interface γεγονός που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό.

Σημασία έχει πως ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τοπικής εμβέλειας, θα μπορούσε να δουλέψει εξαιρετικά χρησιμοποιώντας το εργαλείο της προχωρημένης αναζήτησης. Θυμηθείτε τι γράψαμε για την πιστότητα των χρηστών του Twitter. Αυτή ακριβώς είναι που συνδέεεται άμεσα με την πιστότητά τους σε μικρές, τοπικές επιχειρήσεις.

Ανθρωποκεντρικό

Το Twitter είναι πιο ανθρωποκεντρικό σε σχέση με τις άλλες πλατφόρμες. Για παράδειγμα η χρήση του #hashtag προτάθηκε από τους χρήστες. Αυτοί δημιουργούν όλα τα chats, αυτοί και όλο το περιεχόμενο. Συνεπώς μιλάμε για την κινητήριο δύναμη πίσω από όλες τις ενέργειες. Και αυτός ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας επιβεβαιώνεται με κάθε νέο χαρακτηριστικό που προστίθεται. Όπως για παράδειγμα το live video programming.

Η προβολή ενός event και ο σχολιασμός σε real time: η ψυχή του Twitter. Εκεί συμβαίνουν όλα, τα ΝΕΑ είναι ο πυρήνας του μέσου. Εκεί είναι και η δύναμή του. Είναι ό,τι συμβαίνει Τώρα!

Και βέβαια είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι 140 χαρακτήρες έγιναν 280! Γεγονός που επιτρέπει τη μετάδοση πιο ολοκληρωμένων μηνυμάτων.

Είστε έτοιμοι να διαφημιστείτε στο Twitter;

 

Συγγραφή Άρθρου:Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *