Tips για πετυχημένες διαφημίσεις στο LinkedIn

 

lolstart703″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”269550″}}]]

Οι περισσότεροι από εσάς που έχετε επιλέξει να προωθήσετε την επιχείρηση σας μέσω διαδικτύου, έχετε δοκιμάσει ή και τρέχετε ενεργά Google Adwords ή Facebook Ads. Έχετε δοκιμάσει όμως τις διαφημίσεις στο LinkedIn?

Όπως και τα προαναφερθέντα δίκτυα διαφήμισης (Google Adwords, Facebook Ads), έτσι και το LinkedIn βασίζεται στο μοντέλο χρέωσης CPC, δηλαδή χρέωση με βάση τα κλικ. Ωστόσο, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες τις οποίες αξίζει να μελετήσουμε.

Είναι το LinkedIn κατάλληλο μέσο διαφήμισης για εσάς;

Κάντε μία βασική ερώτηση στον εαυτό σας: Το προϊόν μου ή η υπηρεσία μου, μπορεί να ενδιαφέρει ένα κοινό επαγγελματιών, σε ένα social χώρο που μιλάει για business?

Συνήθως το LinkedIn είναι κατάλληλο για επιχειρήσεις που απευθύνονται σε άλλες επιχειρήσεις (B2B). Έχετε υπόψη σας άλλωστε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το LinkedIn είναι για να βελτιώσουν την καριέρα του, να βρουν δουλειά, να δουν τι κάνουν οι άλλες επιχειρηματίες. Εσείς λοιπόν καλείστε να απευθυνθείτε σε αυτό το κοινό.

Ποιος θα δει τις διαφημίσεις μου στο LinkedIn;

Σχεδόν όλοι οι χρήστες του LinkedIn αλλά και συνεργαζόμενα site όπως New York Times, Business Week, CNBC.

Επειδή φυσικά αυτό είναι πολύ γενικό, το LinkedIn προσφέρει έξυπνες μεθόδους στόχευσης. Μπορείτε να στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας ανάλογα με:

  • Μέγεθος επιχείρησης
  • Τίτλο (θέση) ατόμου στην επιχείρηση
  • Κλάδο δραστηριοτήτων
  • Γεωγραφική θέση
  • Δεξιότητες, εκπαίδευση
  • Ηλικία
  • Φύλο
  • Groups στο LinkedIn

lolstart704″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”273550″}}]]

Δομή των διαφημίσεων

Οι διαφημίσεις εδώ, συνδυάζουν κείμενο με μια μικρή φωτογραφία. Σύμφωνα με κάποιες μελέτες, ένα γυναικείο πρόσωπο, μπορεί να φέρει αρκετά καλό CTR. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογότυπο σας αν θέλετε να δημιουργήσετε brand awareness.

Ας δούμε τα βασικά μέρη μιας διαφήμισης:

lolstart707″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”131″,”style”:”float: left;353″}}]]1. Headline: Δώστε ένα σύντομο τίτλο, ή απευθυνθείτε στο πρόσωπο που στοχεύετε

2. Ad copy: Συνοπτικά περάστε το μήνυμα σας στο κοινό που απευθύνεστε ή ζητήστε του αυτό που θέλετε να κάνει

3. Destination URL: Εκεί που θέλετε να πάει όποιος πατήσει την διαφήμιση. Η αρχική σελίδα δεν ενδείκνυται, ενώ ιδανικά φτιάξτε μία landing page ειδικά για το LinkedIn, για να μπορείτε να συγκεντρώσετε νέα leads

4. Φωτογραφία: Χρησιμοποιήστε κάτι απλό και ξεκάθαρο καθώς είναι περιορισμένος ο χώρος που έχετε, ενώ παράλληλα φροντίστε να τραβάει την προσοχή!

 

Πόσο κοστίζουν οι διαφημίσεις;

Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό είναι το μειονέκτημα του LinkedIn, το κόστος. Όπως γενικότερα ισχύει, έτσι κι εδώ το CPC κυμαίνεται μεταξύ $2 με $5 το κλικ, με την τάση να αυξάνεται αν το CTR είναι χαμηλό. Αυτό σημαίνει ότι το κάθε κλικ είναι πολύτιμο, οπότε πρέπει οι διαφημίσεις να είναι πολύ στοχευμένες.

Όσο για το τι θεωρείται καλό CTR στο LinkedIn, ας πούμε πως είναι της τάξης του 0,025%, αλλά με laser-targeted ads μπορεί να αυξηθεί. Αν πετύχετε CTR 0,08 – 0,10 είναι πολύ καλό!

Επίσης, εναλλάσσετε συχνά τις διαφημίσεις, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, καθώς οι νέες διαφημίσεις παίρνουν πολύ περισσότερες εμφανίσεις.

Παρακολουθήστε την απόδοση των διαφημίσεων

Για την ώρα, το LinkedIn δεν παρέχει κάποια μέθοδο για conversion tracking. Υπάρχει όμως πάντα το Google Analytics! Πως μπορείτε να το κάνετε αυτό?

  • Ορίστε στόχους στο Analytics, για παράδειγμα την συμπλήρωση φόρμας στην landing page που σχεδιάσατε για το LinkedIn
  • Μελετήστε τις πηγές επισκεψιμότητας
  • Αξιοποιήστε το URL builder της Google για να μπορέσετε να παρακολουθήστε ξεχωριστά ακόμη και την απόδοση της κάθε διαφήμισης, κάτω από την ενότητα Campaigns του Analytics
  • Δείτε επίσης την συμπεριφορά των χρηστών στο site σας, το bounce rate, το χρόνο παραμονής, τις σελίδες ανά επίσκεψη. Έτσι θα μπορείτε ανάλογα να βελτιώσετε τις διαφημίσεις σας ή ακόμα και την προσφορά σας

Δεδομένου ότι οι διαφημίσεις στο LinkedIn είναι αρκετά ακριβές, δοκιμάστε τες με αρκετή προσοχή, ώστε να δείτε αν αποδίδουν για την αγορά που δραστηριοποιείστε, και αν σας συμφέρει να επενδύσετε σε αυτές. Σίγουρα πάντως, είναι ένα μέσο διαφήμισης το οποίο αξίζει να εξερευνήσετε.

 

Συντάκτρια: Πόπη Καψιώτη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *