Τα events είναι μία καταπληκτική ευκαιρία συγκέντρωσης άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων σε μία live, κοινή εμπειρία! Αν η επιχείρησή σας δημιουργεί event, τότε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να δείτε πως θα επιτύχετε μεγαλύτερη κάλυψη ακροατηρίου και υψηλό αριθμό εμφανίσεων στην αναζήτηση της Google.
Υπάρχουν δύο είδη αναζήτησης για event: το events pack και το events carousel. Ας τα δούμε αναλυτικά.
Events Pack
Το events pack είναι είδος αποτελέσματος στην αναζήτηση. Είναι παρόμοιο με τα αποτελέσματα που αφορούν τοπική αναζήτηση. Περιλαμβάνει έως τρία αποτελέσματα και προηγείται των λοιπών αναζητήσεων καθώς υπάρχει ξεχωριστός αλγόριθμος για αυτά. Αυτό αυτομάτως γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό γιατί μπορεί να κατατάξει ένα event στη θέση 0, δηλαδή πριν από οτιδήποτε κάτι που σημαίνει υψηλότερο ποσοστό κλικαρίσματος.
Μερικές από τις αναζητήσεις που θα εμφανίσουν το events pack είναι: συναυλίες, φεστιβάλ, events, εκθέσεις, πάρτι, νυχτερινή ζωή, εισιτήρια. Καθώς η Google χαρακτηρίζει κάτι ως event (ή όχι) ο ρόλος του SEO κατά τη δημιουργία του event γίνεται πολύ σημαντικός.
Events Carousel
Το events carousel, το οποίο επίσης βρίσκεται πάνω από κάθε άλλη αναζήτηση, λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο αλλά εμφανίζει πολύ περισσότερα αποτελέσματα (περισσότερα στο desktop και λιγότερα στο mobile).
Ποιά η διαφορά τους;
Κάνοντας κλικ σε ένα event από το carousel μεταφέρεστε σε μία νέα σελίδα αποτελεσμάτων Google. Κάνοντας κλικ σε ένα event από το pack μεταφέρεστε στο events search experience και από εκεί στο event που έχει καταχωρήσει η Google.
Συμβουλές για τη σωστή καταχώρηση ενός event
Ολοκληρωμένη πληροφόρηση
Η καταχώρηση ενός event προκειμένου να καταλογογραφηθεί σωστά από τη Google, πρέπει να περιλαμβάνει τις εξής πληροφορίες:
- Τον χώρο στον οποίο θα γίνει το event
- Τη διεύθυνση του χώρου στον οποίο θα γίνει το event
- Το όνομα του event
- Ημερομηνία έναρξης
- Ημερομηνία λήξης
- Περιγραφή
- Φωτογραφία
- Ώρα
- Όνομα οικοδεσπότη
- Προσφορές ή τιμές
Η εμφάνιση των event στην ανατήζητη μπορεί να προκληθεί είτε με το όνομα του χώρου είτε με όνομα του event.
Συμπληρώνοντας όλες τις παραπάνω πληροφορίες, ουσιαστικά προσθέτετε rich snippets στα οργανικά αποτελέσματα ανατήζησης.
Δημιουργία link
Η Google εμφανίζει διαδραστικές σελίδες και σελίδες περιεχομένου στο events experience και έτσι ο χρήστης έχει δύο δυνατότητες:
- Να αγοράσει εισιτήρια
- Να πάρει περισσότερες πληροφορίες
Συχνά οι πληροφορίες που εμφανίζονται στην αναζήτηση δεν προέρχονται από τον δημιουργό του event αλλά από τρίτες πηγές ενημέρωσης, στις οποίες ένας καλός marketer έχει διαφημίσει το event του. Όσο περισσότερη δημοσιότητα (και επομένως link) αποκτά ένα event τόσο πιθανότερο είναι να εμφανιστεί στα αποτελέσματα της Google. Τα link βοηθούν τη Google να βρει τα events γρηγορότερα και να τους δώσει προτεραιότητα σε σχέση με άλλα παρεμφερή.
Χρήση λέξεων-κλειδιά στον τίτλο
Πριν να ονομάσετε το event σας κάντε μια έρευνα ως προς το ποιές λέξεις προκαλούν ποια αποτελέσματα. Έτσι, η ονομασία που θα δώσετε στο event σας, θα είναι κατάλληλη για τοπ εμφανίσεις.
Η ημερομηνία και ώρα παίζουν ρόλο
Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει τις παραπάνω πληροφορίες, ειδικότερα σε event που διαδραματίζονται σε πολλαπλές ημερομηνίες. Σε αυτή την περίπτωση δημιουργήσετε υπο-event.
Εκμεταλλευτείτε τις πλατφόρμες εισιτηρίων
Όταν πρόκειται για αγορά εισιτηρίων, η Google συνεργάζεται με συγκεκριμένα (λίγα) site τα οποία θεωρεί αξιόπιστα. Καταχωρίστε το event σας σε ένα από αυτά για να επιτύχετε:
- Μεγαλύτερη κάλυψη ακροατηρίου
- Παρουσία σε περισσότερες και πιο ευρείες αναζητήσεις που αφορούν event οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερα κλικ στο link σας.
Ως συμπέρασμα, θα λέγαμε ότι το γεγονός ότι όσον αφορά τα event, τα αποτελέσματα αλλάζουν καθημερινά, δίνει στο event SEO άλλη διάσταση και πραγματική δυνατότητα για καθημερινό marketing.
Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία