Public figures: σε ποιους απευθύνονται;

Οι περισσότεροι μάλλον ξέρετε ότι στο Facebook μπορεί να δημιουργήσετε σελίδα δημόσιου προσώπου (public figure). Όσοι δεν το ξέρατε το μαθαίνετε τώρα. Το ζήτημα της συζήτησης βρίσκεται αλλού. Βρίσκεται στο τι και ποιους εξυπηρετεί αυτή η σελίδα.

Αναλυτικότερα:

Μερικές κατηγορίες επαγγελματιών δημιουργούν ή είναι brand από μόνες τους. Δηλαδή το προσωπικό τους κεφάλαιο είναι πολύτιμο. Αν το κοινό αντιληφθεί την αυθεντία τους και την εγκυρότητά τους, τότε δεν θα χρειάζεται αυτοί να ψάχνουν για πελάτες. Οι πελάτες θα πηγαίνουν σε αυτούς. Μία αντίστοιχη σελίδα στο Facebook μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης και προώθησης του ατομικού brand.

public figure page

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα της σελίδας Public Figure σε σχέση με ένα προσωπικό προφίλ:

  • Δείχνει πιο επίσημο
  • Μπορεί να «μαζέψει» like
  • Μπορεί να διαφημιστεί
  • Παρέχει αναλυτικά στατιστικά στοιχεία

Θυμηθείτε ότι το προσωπικό branding έρχεται με την εξειδίκευση στο πεδίο σας. Αν δεν έχετε κάτι να πείτε, τότε δεν θα επιτύχετε εμπλοκή του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά μία σελίδα public figure χρειάζεται να εξειδικευτείτε σε κάτι. Μπορεί να μην γνωρίζετε τα πάντα αλλά μπορείτε να δείξετε διάθεση να μάθετε.

Μην νομίζετε ότι πρέπει κάτι να πουλήσετε σε αυτή τη σελίδα, ούτε χρειάζεστε κάποιο προϊόν. Χρειάζεστε περιεχόμενο. Και όπως έχουμε ξαναγράψει το περιεχόμενο είναι σημαντικότατο για την επικοινωνία με το κοινό σας, ώστε να αυξήσετε το ακροατήριό σας και να αρχίσει σταδιακά να σας εμπιστεύεται. Αν «χτίσετε» σωστά την εικόνα σας, τότε ακόμα κι όταν θα έχετε κάτι να πουλήσετε, το κοινό σας θα σας εμπιστευτεί.

Δημιουργία σελίδας public figure

Η δημιουργία μιας τέτοιας σελίδας δεν διαφέρει από το στήσιμο μιας άλλης σελίδας. Διαφέρει ως προς το περιεχόμενο.

public figure

Ακόμα κι αν σας δυσκολεύει η κατασκευή της, υπάρχουν πάντα οι εταιρείες digital marketing που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Αυτό που είναι σημαντικό να κάνετε, για να μπορείτε να διαφημίζετε τη σελίδα ή τις αναρτήσεις σας, είναι να συνδέσετε τη σελίδα με το business manager, να κάνετε claim τη σελίδα και να δημιουργήσετε διαφημιστικό λογαριασμό. Ακούγονται πολλά και δύσκολα; Μην ανησυχείτε, εδώ είμαστε εμείς γιατί έχει και συνέχεια.

Κατόπιν, πρέπει να δημιουργήσετε ένα pixel και να το εισάγετε στο site σας, ώστε να μπορείτε να παρακολουθήτε τα στατιστικά δεδομένα. Κάπου εδώ τελειώνουν τα τεχνικά μέρη και αρχίζει η ουσιαστική δράση σας.

Περιεχόμενο!

Μόλις ολοκληρώσετε τα διαδικαστικά είναι η ώρα να αρχίσετε να ποστάρετε περιεχόμενο. Θυμηθείτε, το περιεχόμενο είναι αυτό που θα δημιουργήσει ακροατήριο.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα βίντεο στο οποίο θα εξηγείτε την αποστολή σας και τον ή τους λόγους που σας οδήγησαν στο να φτιάξετε αυτή τη σελίδα. Το κοινό θα ανταποκριθεί περισσότερο αν ξέρει ποιος είστε και τι κάνετε. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε κάτι σούπερ επαγγελματικό. Αρκεί να είναι περιεκτικό και φιλικό.

Συγκεντρώστε κριτικές και μαρτυρίες. Είναι πολύ χρήσιμες. Ρωτήστε αυτούς που είπαν ή έγραψαν καλά λόγια για εσάς, αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λόγια τους. Χρησιμοποιήστε τα τόσο στο site (ειδικότερα στις landing pages) όσο και στο Facebook.

Επικοινωνήστε με αυτούς που επηρεάζουν τον κλάδο σας. Ρωτήστε τους αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λόγια τους. Αν κάνετε συχνά σχόλια και τηρήτε τους κανόνες μάλλον θα σας πουν «ναι».

Διαφήμιση

Η διαφήμιση είναι απολύτως απαραίτητο κομμάτι για την προώθηση του προσωπικού σας brand. Μέσα από τη διαφήμιση θα κάνετε ευρύτερα γνωστό το περιεχόμενο που ποστάρετε. Μπορείτε να επιλέξετε αρκετούς τρόπους για να το κάνετε. Είτε την προώθηση μιας δημοσίευσης, είτε τη διαφήμιση της σελίδας, είτε συνδυασμό αυτών. Σίγουρα πάντως, η διαφήμιση θα αυξήσει πάρα πολύ την κάλυψη (reach) που θα επιτυγχάνατε χωρίς αυτή.

 

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *