PPC: οι σημαντικότερες τάσεις για το 2019

Κάθε αρχή χρονιάς συνηθίζονται οι προβλέψεις για αυτά που μας περιμένουν. Αφού λοιπόν συνηθίζεται, δεν θα χαλάσουμε τη συνήθεια και θα δούμε τις σημαντικότερες τάσεις σε ότι αφορά τη διαφήμιση pay per click (PPC).

To 2018 είδαμε σημαντικές αλλαγές τόσο στη Google όσο και στη bing ενώ παράλληλα είδαμε την άνοδο της Amazon ως αντίπαλο δέος στη Google.

Τι περιμένουμε από το 2019;

Σύμφωνα με τους guru του digital marketing δύο είναι οι σημαντικότερες αλλαγές που θα δούμε το 2019: τα ακροατήρια και ο αυτοματισμός.

1. Ακροατήρια vs Λέξεις-Κλειδιά

Έρχεται το τέλος για τις λέξεις-κλειδιά καθώς η χρήση των ακροατηρίων φαίνεται πολύ πιο αποτελεσματική, ως μέσο στόχευσης σε μία καμπάνια.

Μάλιστα μιλάμε για τέτοια ανάλυση ακροατηρίων ώστε η διαφημίση να δείχνει σχεδόν προσωπική.

in market audiences for search ads example hotel

Πηγή: Wordstream

 

2. Αυτοματοποίηση και Ανθρώπινη Νοημοσύνη

Δεν μιλάμε για κάτι νέο. Είναι ήδη εδώ. Οι μηχανές θα κάνουν τη βρώμικη δουλειά (ό,τι έχει σχέση με επανάληψη και ό,τι οι αλγόριθμοι μπορούν να κάνουν καλύτερα από εμάς) και οι άνθρωποι θα ασχολούνται με την παρακολούθηση και άλλα πιο στρατηγικά θέματα. Πάντως η ανθρώπινη συνεισφορά παραμένει σημαντική καθώς είναι αυτή που θα πρέπει να αποφασίζει πότε να αγνοήσει και πότε να μοχλεύσει τη μηχανή.

3. Amazon και εναλλακτικές διαφήμισης

Θα γίνεται ολοένα και σημαντικότερο για τους marketers το να διαφοροποιούν τη δαπάνη τους στη PPC διαφήμιση καθώς η προέλαση της Amazon, ειδικά σε προϊόντα που αφορούν τη λιανική, αναμένεται να αυξηθεί πολύ εντός του 2019.

top ppc trends 2019 amazon growth  

Επίσης, θα δούμε τη bing και το Pinterest να παίρνουν μερίδιο δαπάνης από τους μεγάλους παίκτες.

4. Διακαναλική Διαφημιστική Εμπειρία

Οι περισσότεροι marketers επιλέγουν περισσότερα του ενός κανάλια για τη διαφήμιση των προϊόντων/υπηρεσιών τους ώστε να επιτύχουν μεγιστοποίηση του αποτελέσματος. Το κλειδί ωστόσο σε όλη αυτή την προσπάθεια λέγεται «θετική διαφημιστική εμπειρία» και πρέπει να ακολουθεί τον πελάτη/χρήστη σε όλη τη διαδρομή, από το «βλέπω» έως το «αγοράζω».

5. Διαφημίσεις

Όταν μιλάμε για διαφημίσεις μιλάμε για το καθαυτό διαφημιστικό μήνυμα γίνεται εξαιρετικά σημαντικό καθώς το περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό.

Για τη σημαντικότητα του video και του remarketing τα έχουμε πει πολλές φορές. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί σε σχέση με το video είναι το ότι δεν είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί από διαφήμιση, αρκεί να ενταχθεί σε μία στρατηγική στόχευσης στο YouTube. Το remarketing ξέρετε γιατί. Διότι βελτιώνει εντυπωσιακά το click through rate.

6. Χτίσιμο Μάρκας

Σύμφωνα με τους ειδικούς το 2019 θα είναι η χρονιά που οι μάρκες θα πρέπει να επενδύσουν στο «χτίσιμό» τους, καθώς αυτή η διαδικασία έχει μείνει αρκετά πίσω λόγω της έμφασης που δόθηκε τα προηγούμενα χρόνια στο ROI.

Καλό το ROI αλλά κάποιος πρέπει να γνωρίζει το προϊόν για να το αγοράσει!

7. Νέα χαρακτηριστικά στις διαφημίσεις PPC

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε καινούρια χαρακτηριστικά τόσο όσον αφορά τους τύπους διαφήμισης, τα εργαλεία αλλά και τις αναφορές.

Ουσιαστικά, μέσα στο 2019, θα δούμε την εξέλιξη σε πράγματα που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Θυμηθείτε ότι παρά το γεγονός ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη παίρνει συγκεκριμένο έργο από τον ανθρώπινο παράγοντα, δημιουργεί νέες σε άλλους τομείς και ενταντικοποιεί τη στρατηγική η οποία μπορεί να γίνει μόνο από τον άνρωπο.

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *