Instagram Creator Accounts

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, όπως το τι είναι αυτό που περιγράφεται στον τίτλο, για να καταλήξουμε στο γιατί είναι χρήσιμο.

Όταν ξεκίνησε το Instagram υπήρχαν μόνο τα προσωπικά προφίλ ή αλλιώς οι προσωπικοί λογαριασμοί. Με την εξέλιξη της πλατφόρμας, εμφανίστηκαν οι business λογαριασμοί οι οποίοι έδωσαν τη δυνατότητα για περισσότερα στατιστικά, περισσότερες λειτουργίες και καλύτερο σύστημα μηνυμάτων.

Ωστόσο, οι μεγάλες μάρκες και οι μεγάλοι influencers ζητούσαν περισσότερα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουρηγθούν οι creator λογαριασμοί.

creator account

Αυτός ο τύπος λογαριασμού είναι προς το παρόν περιορισμένος σε accounts με περισσότερους από 10.000 followers τα οποία είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένα με μία επαγγελματική σελίδα στο Facebook.

Επίσης, βρίσκεται σε φάση τεσταρίσματος οπότε προφανώς δεν είναι διαθέσιμος στον καθένα.

Πως θα μεταβείτε σε αυτόν

Η μετάβαση από ένα προσωπικό προφίλ ή ένα λογαριασμό business σε έναν creator είναι σχετικά απλή υπόθεση.

Πηγαίνετε στο προφίλ σας και πατήστε επάνω στις τρεις γραμμούλες (burger) στο επάνω μέρος της οθόνης. Στη συνέχεια επιλέγετε τα settings στο κάτω μέρος της οθόνης.

creator account switch step 1

Πηγαίνετε στο Λογαριασμοί και κατόπιν επιλέγετε το “switch to creator account”.

Για να σετάρετε το λογαριασμό ακολουθούν μία σειρά από οθόνες.

creator account setup 

Μόλις ολοκληρώσετε όλα τα βήματα ο λογαριασμός είναι έτοιμος προς χρήση. Θα αρχίσετε να βλέπετε τις καινούριες πληροφορίες (insights) και τα χαρακτηριστικά άμεσων μηνυμάτων στο λεπτό! Η κάλυψη που έχετε «χτίσει» δεν επηρεάζεται καθόλου από αυτή τη μετάβαση.

Ας δούμε τώρα μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτού του νέου τύπου λογαριασμού.

Πληροφορίες που αφορούν την αναπτυξη των followers

Το Instagram καυχήθηκε για την προσφορά περισσότερων πληροφοριών  όσον αφορά την αύξηση (ή μείωση) του ακροατηρίου. Θα μπορεί να δίνει περισσότερα στοιχεία ως προς το γιατί και πως το ακροατήριο μεταστράφηκε και μάλιστα σε ημερήσια βάση. Μέχρι στιγμής, στους λογαριασμούς business, βλέπαμε μόνο τη συνολική μεταβολή από εβδομάδα σε εβδομάδα. Έτσι, αν δείτε μία μεγάλη μεταβολή (αύξηση ή μείωση) στους followers, θα μπορέσετε να δείτε ποια μέρα ακριβώς έγινε. Τότε θα μπορέσετε να ανατρέξετε στα posts εκείνης της μέρας και να δείτε τι είναι αυτό που έχει συνεισφέρει στις αλλαγές.

icreator account insights growth

Άμεσα μηνύματα

Ακόμα μία μεγάλη διαφορά είναι η προσθήκη ενός νέου πεδίου στην εφαρμογή των μηνυμάτων. Οι business λογαριασμοί έχουν ένα inbox και ένα πεδίο με requests για τα πιθανά spam. Οι creator λογαριασμοί έχουν ένα πρωτεύον και ένα γενικό inbox επιπλέον του requests.

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *