H Quora μπορεί να βοηθήσει στο marketing;

Ναι μπορεί. Ας ξεκινήσουμε από το «τι είναι η Quora». Η Quora είναι μία διαδραστική πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες ανεβάζουν ερωτήσεις τις οποίες απαντούν άλλοι χρήστες με τη μορφή σχολίων. Είναι μία πλατφόρμα γνώσης όλων των ειδών.

quora app

Θα αναρωτηθείτε τώρα τι σχέση έχει αυτό με το marketing; Κι όμως, έχει!

Η πλατφόρμα είναι προσανατολισμένη στη γνώση και χάρη σε ένα ειδικό λογισμικό που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη ενώνει τους χρήστες ώστε να μοιραστούν τη σωστή απάντηση στη σωστή στιγμή.

Όσο πιο συχνά χρησιμοποιεί κανείς την πλατφόρμα τόσο αυτή «μαθαίνει» για αυτόν και προσωποιεί την πληροφορία που εμφανίζει.

Η Quora δεν αποτελεί σημείο όπου κάποιος θα περάσει την ώρα του όπως στα social media και για αυτό τα 300 εκατομμύρια χρήστες είναι σημαντικό μέγεθος.

Μόλις κάποιος χρήστης απαντήσει γύρω στις 20-30 ερωτήσεις άλλων χρηστών χαρακτηρίζεται ειδικός στο συγκεκριμένο τομέα.

marketing on quora top writer badge

Το να είναι κανείς ενεργός στις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις στην Quora προσφέρει προνόμια τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε προβολή πέρα από την πλατφόρμα.

Και εδώ ακριβώς είναι η ευκαιρία για το marketing και ειδικότερα το marketing περιεχομένου (content), καθώς η Quora διαθέτει ένα επιπλέον σημείο για να μοιράσουμε και να μεγεθύνουμε το περιεχόμενο του blog μας. Σε αντίθεση με τα post που κάνουμε στα social media, το περιεχόμενο στην Quora δεν παλιώνει, δεν ξεπερνιέται, είναι κλασικό. Θα βρίσκεται εκεί για πολλά χρόνια! Μπορείτε να γράψετε μία πρωτότυπη απάντηση ή απλώς να αντιγράψετε κάτι από το site σας και να προσθέτε ένα link που θα διοχετεύει κίνηση σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση ένα κείμενο των 100-200 λέξεων είναι αρκετό αφού οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν στο site σας για περαιτέρω πληροφορίες.

quora marketing ad

Άπαξ και καθιερωθείτε ως συγγραφέας, μπορείτε να προωθήσετε, δηλαδή να διαφημίσετε το περιεχόμενό σας έναντι αμοιβής. Η προώθηση αυτή μπορεί να αφορά κάτι που γράψατε εσείς ή κάτι που έγραψε κάποιος άλλος (π.χ. μία κριτική). Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η προώθηση εντός της Quora μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για μία επιχείρηση και όσον αφορά τη χώρα μας, για μία επιχείρηση με εξαγωγικό χαρακτήρα ή για μία start up ή για μία επιχείρηση online υπηρεσιών.

Ένας διαφημιστικός λογαριασμός στην Quora λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με αυτόν του Facebook. Μπορείτε να δημιουργήσετε leads, να διοχετεύσετε κίνηση στο site σας και πολλά ακόμα. Μπορείτε να στοχεύσετε με πολλούς και διάφορους τρόπους ακόμα και με βάση τη συμπεριφορά και μπορείτε επίσης να στοχεύσετε με λέξεις-κλειδιά στην ερώτηση (προσοχή, όχι στην απάντηση). Σετάρετε το κοινό-στόχος και τον προϋπολογισμό σας και ξεκινήστε.

Πέρα από τις «πληρωμένες απαντήσεις» υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαφήμισης στην Quora. Υπάρχουν και οι διαφημίσεις κειμένου ή εικόνας. Προς το παρόν δεν υποστηρίζει διαφημίσεις video αλλά μπορείτε να ποστάρετε ένα link από το YouTube ή το Vimeo αντ’ αυτού. Γενικά, καλό είναι να την δοκιμάσετε, να παίξετε με την πλατφόρμα και να δείτε τι δουλεύει καλύτερα για εσάς.

Για το προσεχές μέλλον η Quora ετοιμάζει τους εταιρικούς λογαριασμούς οι οποίοι θα δώσουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εδραιώσουν την παρουσία τους στην πλατφόρμα και να δώσουν ρόλους σε διαφορετικούς ανθρώπους ώστε να απαντούν για λογαριασμό της επιχείρησης.

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *