Google Hotel Ads!

Ο παραπάνω τίτλος αποτελεί ταυτόχρονα και μία είδηση η οποία αφορά τους ξενοδόχους (με ένα ή περισσότερα ξενοδοχεία) και τους λεγόμενους OTA (online travel agents).

Το 2010, η Google ξεκίνησε να εμφανίζει τις πληροφορίες που αφορούσαν ξενοδοχεία με ένα πιο χρήσιμο τρόπο σε σχέση με το παρελθόν. Πως; Εμφανίζοντας χορηγούμενες τιμές ξενοδοχείων στους Χάρτες της. Έκτοτε, οι διαφημίσεις ξενοδοχείων επεκτάθηκαν σε περισσότερες από 150 χώρες, και εμφανίζονται τόσο στο Google όσο και στους Χάρτες της, βοηθώντας τους ταξιδιώτες να δουν ξενοδοχεία από κινητές συσκευές και να εντοπίσουν ξενοδοχειακές ευκαιρίες. 

Οι πελάτες της ήταν πολύ ευχαριστημένοι με τον όγκο των ζητήσεων και των κρατήσεων (65% αύξηση σε λιγότερο από ένα χρόνο). Φάνηκε ωστόσο ότι, καθώς οι διαφημίσεις ξενοδοχείων ολοένα και μεγάλωναν, οι πελάτες είχαν δυσκολία να διαχειριστούν τις διαφημίσεις ξενοδοχείων. Αυτό γιατί λειτουργούσε παράλληλα η πλατφόρμα για τα ξενοδοχεία και η κλασσική των Google Ads, δηλαδή οι καμπάνιες αναζήτησης και εμφάνισης. Η διαδικασία δηλαδή απαιτούσε δουλειά σε παράλληλα συστήματα.

Έτσι, για διευκόλυνση, οι διαφημίσεις ξενοδοχείων έγιναν πλέον μέρος της πλατφόρμας Google Ads και θα λανσαριστούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Όλες οι διαφημίσεις πλέον θα είναι διαχειρίσιμες από μία πλατφόρμα. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα κέντρο διαχείρισης ξενοδοχείων για την τροφοδότηση και αλλαγή τιμών.

google hotel ads

Και έσονται οι δύο εις σάρκαν μία: οι Google Hotel Ads ενώνονται με τις  Google Ads

Η Google πρόσφατα παρουσίασε ένα νέο τύπο καμπάνιας που θα ονομάζεται «Καμπάνιες Ξενοδοχείων» και θα βρίσκεται όπως γράφτηκε παραπάνω μέσα στο Google Ads. Γενικός στόχος η απλοποίηση και η βελτιστοποίηση των καμπανιών. Ας δούμε όμως τα πλεονεκτήματα:

  • Μεγάλοι όμιλοι ξενοδοχείων θα μπορούν να οργανώνουν/ γκρουπάρουν τα ξενοδοχεία τους με βάση χαρακτηριστικά όπως τα αστέρια και το brand
  • Εύρωστο σύστημα bidding που δίνει τη δυνατότητα στο marketer να κάνει bid σε χαρακτηριστικά: η διάρκεια διαμονής του ταξιδιώτη, μέγεθος ακροατηρίου κλπ
  • Δυνατότητα έξυπνου bidding (υποστηρίζεται από έξυπνη μηχανή) που μεγιστοποιεί τις κρατήσεις ανάλογα με τον οικομονικό στόχο
  • Πολλές δυνατότητες για άντληση στοιχείων και δημιουργία αναφορών (reporting)
  • Επασχεδιασμένο φιλικό interface

hotel ads blog post

Πηγή: Google

Κέντρο διαχείρισης

Η τροφοδότηση και ανανέωση των τιμών μπορεί να αποβεί πολύπλοκη και πολυδάπανη. Για αυτό η Google επανασχεδιάζει τη λειτουργία αυτή. Το νέο κέντρο διαχείρισης θα:

  • Απλοποιήσει και θα επιταχύνει το data entry
  • Προσφέρει ευκαιρίες για δράση και βελτιώσεις του ενός κλικ
  • Χρήση ενός κεντρικού διανομέα για την ενεργοποίηση στο μέλλον και άλλων ξενοδοχειακών λειτουργιών με βάση τις τιμές. Για παράδειγμα:  δυναμικά διαφημιστικά κείμενα επαναληπτικού marketing

Η αντικατάσταση θα γίνει σταδιακά. Πρώτα-πρώτα τα βασικά ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος τρόπος περιγραφής των ξενοδοχείων και καταχώρησης της διαθεσιμότητας.

Πότε θα είναι διαθέσιμες

Μέχρι το τέλος του χρόνου η πλατφόρμα Google Ads θα έχει συμπεριλάβει τα νέα χαρακτηριστικά ώστε τόσο η καθημερινότητα όσο και η αποτελεσματικότητα των ξενοδόχων/ ταξιδιωτικών πρακτόρων θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

 

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *