Facebook Spaces: κάτι νέο από το Μαρκ

Όπως υποσχεθήκαμε πριν λίγες μέρες ετοιμαζόμαστε για μια βουτιά στο Facebook Spaces, το νέο τρόπο να επικοινωνούμε με τους φίλους μας μέσω εικονικής πραγματικότητας! Εντυπωσιακό; Πράγματι!

Ο χρόνος με τους φίλους μας ή την οικογένειά μας είναι αυτός που μας αφήνει έντονες και σημαντικές αναμνήσεις. Δεν είναι  όμως πάντα εφικτό να είμαστε μαζί τους. Και κάπου εδώ μπαίνει στο πλάνο η εικονική πραγματικότητα (virtual reality/ VR) και το Facebook Spaces, το οποίο είναι μία εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας.

Facebook Spaces

Στο Facebook Spaces μπορούμε να συναντάμε τους φίλους μας σε ένα διασκεδαστικό, διαδραστικό, εικονικό περιβάλλον ακριβώς σαν να είσασταν στον ίδιο χώρο!

Κάντε λίγη υπομονή γιατί τώρα λανσάρεται σε beta version, πρέπει να γίνουν δοκιμές, αλλαγές κλπ και μετά να «βγει στον αέρα».

facebook spaces

Ο αληθινός εαυτός μας σε περιβάλλον VR

Η αρχή γίνεται εύκολα. Φτιάχνουμε μία ταυτότητα που θα μας αντιπροσωπεύει στο Facebook Spaces.  Έτσι, οι άλλοι θα μας αναγνωρίζουν αφ’ ενός και αφ’ ετέρου θα γίνεται πιο ρεαλιστική η αίσθηση ότι βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο. Διαλέγουμε μία από τις φωτό μας στο FB και μας ανοίγεται μία βεντάλια από επιλογές της εικονικής μας εμφάνισης. Μπορούμε να αλλάξουμε χρώμα ματιών ή μαλλιών, στυλ μαλλιών, χαρακτηριστικά προσώπου μέχρι να φτάσουμε κοντά στην πραγματική μας εικόνα. Γιατί όλη η ουσία του πράγματος είναι να είμαστε ο εαυτός μας.

Βρισκόμαστε, διασκεδάζουμε, μοιραζόμαστε εμπειρίες

Αφού φτιάξουμε την εμφάνισή μας, καλούμε τους φίλους μας.

inviting a friend

Μπορούμε να σχεδιάσουμε στον αέρα χρησιμοποιώντας έναν εικονικό μαρκαδόρο, οτιδήποτε σκεφτούμε.

Όλο το περιεχόμενο του FB είναι διαθέσιμο και μάλιστα το νέο περιβάλλον είναι ιδανικό για να δούμε 360 βίντεο και φωτογραφίες που θα μας μεταφέρουν σε άλλα μέρη. Μπορούμε επίσης, να ξαναζήσουμε, να ξαναζωντανέψουμε αναμνήσεις και εμπειρίες με φίλους από τον τοίχο μας ή να εξερευνήσουμε καινούριες.

drawing 3d

Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο καλά

To Facebook Spaces επιτρέπει να κάνουμε βιντεοκλήση σε ένα φίλο μέσω Messenger έτσι ώστε περισσότερος κόσμος να μπει στον εικονικό χώρο μας

Απαντώντας στην κλήση μπαίνουν αυτομάτως στον εικονικό μας χώρο όπου μπορούν να δουν 3D ζωγραφιές, 360 βίντεο, να κάνουν chat. Από οπουδήποτε.

Και φυσικά υπάρχει και το σελφοκόνταρο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μοιραστούμε τις εμπειρίες που δημιουργούμε στο VR στο FB. 

selfie stick

Εσύ ελέγχεις την εμπειρία σου

Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν απόλυτα την εμπειρία τους. Μπορούν να σταματήσουν ανά πάσα στιγμή. Το “pause” μας βάζει σε ένα χώρο ησυχίας όπου μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από άλλους ανθρώπους και δραστηριότητες.

Σύντομα κοντά μας…

Όπως γράψαμε παραπάνω λανσάρεται σε beta έκδοση και σιγά σιγά, ανάλογα με το feedback των χρηστών, θα προστίθενται και νέες δυνατότητες και νέα χαρακτηριστικά ώστε αυτή η εικονική πραγματικότητα να είναι μια σημαντική εμπειρία. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή…

Πάρτε μία ιδέα βλέποντας το παρακάτω video:

https://www.facebook.com/FacebookTips/videos/10155260579068466/

 

 

Συντάκτης Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *