Facebook Premiere: το νέο βιντεοεργαλείο της Facebook

Facebook Premiere, τι είναι πάλι αυτό; Είναι κάτι νέο γι’ αυτό, όπως κάνουμε συνήθως, θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Facebook Premiere είναι το νέο χαρακτηριστικό/ εργαλείο του Facebook το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσουμε, να προγραμματίσουμε και να προβάλουμε βιντεοσκοπημένο υλικό.

Μην πάει ο νους σας σε ένα χαρακτηριστικό σαν αυτό του προγραμματισμού μίας ανάρτησης. Καμία σχέση. Εν προκειμένω, μόλις προγραμματίσετε μία πρεμιέρα, ένα ποστ σαν το ακόλουθο θα εμφανιστεί στη σελίδα σας.

facebook premiere immediate post 

Όποιος χρήστης εκδηλώσει ενδιαφέρον θα λάβει μία ειδοποίηση 20 λεπτά πριν από την πρεμιέρα του βίντεο. Το ίδιο θα συμβεί ξανά, τρία λεπτά πριν την πρεμιέρα, μόνο που τώρα πια ο χρήστης θα μπορεί να «κάτσει» στο lobby της προβολής όπου μπορεί να κάνει like, share και σχόλια σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα, βλέπει και μία αντίστροφη μέτρηση.

Στον προγραμματισμένο χρόνο, το βίντεο θα βγεί στον αέρα και θα περιλαμβάνει και το κόκκινο σηματάκι που γράφει ΠΡΕΜΙΕΡΑ (επάνω αριστερά).

facebook premiere 

Πηγή: Social Media Examiner

Το βίντεο θα μοιάζει σαν να είναι live με τη διαφορά ότι ο διαχειριστής δεν είναι απαραίτητα παρών.

Όταν η πρεμιέρα ολοκληρωθεί, τότε το βίντεο παίρνει τη θέση του στη σελίδα σας, σαν ένα κανονικό ποστ.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του; 

Είναι ιδανικό για όσους θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το live αλλά «φοβούνται» την έκθεση του εντελώς live.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δίνει τη δυνατότητα για τη δημιουργία «θορύβου» γύρω από την εκπομπή πράγμα εξαιρετικά βολικό για ένα λανσάρισμα, για μία προωθητική ενέργεια και άλλα πολλά.

Επιπλέον, μπορεί να διανεμηθεί στο Facebook Watch και να γίνει αυτομάτως ορατό σε πολύ μεγαλύτερο ακροατήριο.

facebook video premier

Πρακτικές πληροφορίες

Το βίντεο που θα ανεβάσετε για πρεμιέρα πρέπει να μην έχει ξανανέβει στο Facebook. Δηλαδή πρέπει να είναι καινούριο. Μπορεί να προγραμματιστεί έως 7 μέρες έως 10 λεπτά πριν την προβολή και αν αλλάξετε γνώμη μπορείτε να το αντικαταστήσετε.

Πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και να είναι 30 frame/δευτερόλεπτο. Δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 1920Χ1080p και τα 10GB. Προτεινόμενο format το MP4.

Αφού ετοιμάσετε το βίντεο περνάτε στο στάδιο του προγραμματισμού ο οποίος γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται και τα απλά ποστ. Ακολουθήστε όλα τα βήματα, προσθέστε όλες τις πληροφορίες, βάλτε ετικέτες και πηγαίνετε στο «Επόμενο». Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και μία φωτογραφία, η οποία θα εμφανίζεται μέχρι το βίντεο να βγεί στον «αέρα».

Και όπως είπαμε παραπάνω, αφού ολοκληρωθεί η προβολή, το βίντεο παραμένει στη σελίδα σας και οι χρήστες εξακολοθούν να μπορούν να αλληλεπιδράσουν μαζί του.

Απλό δεν είναι; Απλό και εξαιρετικά χρήσιμο. Μην διστάζετε, ξεκινήστε.

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *