Facebook Pages Redesign – Τι να περιμένετε

Η ώρα για τις πολυαναμενόμενες αλλαγές στις σελίδες του Facebook πλησιάζει. Ήδη οι περισσότεροι απο εμάς βλέπουμε το ανανεωμένο newsfeed με αλλαγές οπώς μεγαλύτερες εικόνες και μεταφορά των tabs (messages, friends requests και notifications στη δεξιά πλευρά την σελίδας). Ποιές θα είναι όμως οι αλλαγές στα facebook pages και πόσο θα επηρεάσουν τον τρόπο που παρουσιάζετε πλέον στο κοινό η επαγγελματική σας σελίδα; Τις συγκεντρώσαμε και σας τις παρουσιάζουμε για να είστε έτοιμοι για την επερχόμενη αλλαγή.

Τα Καλά Νέα

1. Τα facebook applications είναι ακόμα ορατά στη σελίδα και εμφανίζονται με την ίδια μορφή όπως είναι σήμερα ( με το tab image και app title) στην αριστερή πλευρά. Απλά θα πρέπει να κάνετε λίγο scroll για να τα δείτε. Τα γραφικά θα είναι λιγότερο ορατά από ό, τι ήταν στο παρελθόν (στο πάνω μέρος της σελίδας ), αλλά εξακολουθούν να είναι εύκολα προσβάσιμα.
 

2. Τα Page Post είναι τώρα μεγαλύτερα. Είναι 511 pixels πλάτος , σε αντίθεση με τη σημερινή που είναι 410 pixels. Αυτό είναι πολυ καλύτερο για την προβολή του περιεχομένου σας. Και δεδομένου ότι τώρα θα υπάρχει μια μόνο στήλη, τα post σας θα είναι ακόμη πιο ορατά και δεν θα χρειάζετε να κοιτά κάποιος αριστερά προς τα δεξιά μεταξύ των στηλών.

3. Τα Fan Posts και Reviews είναι ακόμα εδώ . Αυτή ήταν μια από τις σημαντικότερες απορίες των διαχειριστών των σελίδων και πλεόν δεν χρειάζετε να ανυσυχείτε! Επίσης μπορείτε ακόμα να κάνετε pin ένα post στην αρχή της σελίδας σας έτσι ώστε οι επισκέπτες να βλέπουν πρώτο αυτό που εσείς θέλετε!

 

lolstart679″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”1642650″}}]]Τα Κακά Νέα

 

1. To page header, παραμένει στην οθόνη ακόμα και όταν οι εφαρμογές σας ξεκινήσουν. Ετσι μόλις ξεκινάει η εφαρμογή σας , το περιεχόμενο της, είναι πλέον χαμηλά στην οθόνη και οι χρήστες θα αναγκαστούν να μετακινούνται προς τα κάτω για να το δούν.

lolstart680″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”814650″}}]]

2. Tα page suggestions τώρα εμφανίζονται στα apps! Μεγάλο πρόβλημας μιας και αν στην εφαρμογή σας περιέχετε το Like button (η οποία είναι η περίπτωση στο 99% των Facebook apps), οι χρήστες που κάνουν κλικ στο κουμπί, θα δούν αυτόματα ένα widget που υποδηλώνει άλλες σελίδες του Facebook μπορεί να τους αρέσουν. Αυτό όχι μόνο αποσπά την προσοχή των επισκεπτών σας , αλλά τους παρακινεί να πάνε αμέσως προς μια άλλη σελίδα!

3. Το Like Button έχει μετακινηθεί και είναι λιγότερο ορατό . Στον τωρινό σχεδιασμό το like είναι στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας και στέκεται μόνo του σε ένα λευκό φόντο . Αρκετά ορατό και εύκολο να εντοπιστεί . Στο νέο σχεδιασμό, το κουμπί, όχι μόνο έχει μετακινηθεί περισσότερο προς τα αριστερά , αλλά είναι επίσης μέσα στην cover page σας! Αν η cover page είναι πολύ φορτωμένη το Like θα χαθεί μέσα στο φόντο και για το λόγο αυτό θα πρέπει να κάνετε ένα redesign για να γίνει ποιό ορατό το Like Button σας.

lolstart681″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”1065650″}}]]

Αν χρειάζεστε υποστήριξη για το Social Media Marketing της επιχείρησής σας είμαστε το κατάλληλο Team για εσάς. Ελάτε να τα πούμε 🙂

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *