Facebook: groups for pages

Τέρμα το δίλημμα «γκρουπ ή σελίδα». Το Facebook ανακοίνωσε τη δημιουργία γκρουπ για τις σελίδες (groups for pages) και έτσι οι μάρκες, οι επιχειρήσεις, οι καλλιτέχνες μπορούν να δημιουργήσουν γκρουπ με τους σούπερ φαν τους.

Τα γκρουπ δεν είναι καινούρια ιστορία στο Facebook. Υπήρχαν ανέκαθεν και όλοι μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα ή περισσότερα. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσε κανείς να τα εντοπίσει εύκολα.

Τώρα θα μπορούν να είναι συνδεδεμένα με την αντίστοιχη σελίδα και φυσικά θα είναι πανεύκολο για κάποιον να τα εντοπίσει.

groups for pages

Σε αυτά τα γκρουπ δίνονται η εξής δυνατότητα:

Μπορεί κάποιος να ποστάρει ως άτομο ή ως σελίδα. Αυτό δεν γινόταν παλιά. Τα γκρουπ ήταν πιο προσωποποιημένα, κυριαρχούσε ο ατομικός χαρακτήρας αλλά απουσίαζε ο χαρακτήρας της μάρκας, όταν αυτό ήταν το ζητούμενο (και συχνά ήταν).

Πως συνδέεται μία σελίδα με ένα γκρουπ;

Στην περίπτωση που βλέπετε τα Groups στο αριστερό μενού της σελίδας είναι όλα καλά και εύκολα.

Στην αντίθετη περίπτωση, πηγαίνετε στα Settings και επιλέξτε Edit Page.

Κάντε κλικ στην επιλογή Use Default Tab για να εμφανιστεί το tab των γκρουπ ή αλλιώς κάντε κλικ στο Add tab στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αυτή η κίνηση θα σας εμφανίσει την επιλογή να προσθέσετε ένα γκρουπ.

Αν κάνετε κλικ εκεί έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε ένα υπάρχον ή να δημιουργήσετε ένα καινούριο γκρουπ.

link community

Στην πρώτη περίπτωση απλά διαλέγετε τη σελίδα με την οποία θέλετε να το συνδέσετε. Στη δεύτερη περίπτωση, ξεκινάτε τη διαδικασία δημιουργίας ενός γκρουπ από την αρχή. Το Facebook θα προσθέσει εσάς και τη σελίδα σας ως μέλη στο γκρουπ. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλους διαχειριστές αν θέλετε. Μόλις προσθέσετε φωτογραφία στο γκρουπ, η σύνδεση με τη σελίδα σας είναι έτοιμη.

Αποφύγετε το συνωστισμό (clutter)

Ένα από τα γνωστά προβλήμα του Facebook είναι η κάλυψη που μπορούν να επιτύχουν τα brands στο κοινό που τα ενδιαφέρει. Ο «τοίχος» (newsfeed) είναι φουλαρισμένος και έτσι το Facebook παίρνει την πρωτοβουλία να εμφανίσει αυτά που πιστεύει ότι είναι σημαντικότερα για το χρήστη. Συχνά, αυτό είναι σε βάρος της επιχείρησης αλλά για το Facebook η εμπειρία του χρήστη είναι σημαντικότερη. Συχνά το περιεχόμενο των brands είναι κάπως βαρετό και όσο η χρήση του Facebook συνεχίζει να αυξάνει, θα συνεχίζεται η υποβάθμιση του περιεχομένου των επιχειρήσεων προς όφελος του περιεχομένου των χρηστών

Τώρα, το Facebook παίρνει την πρωτοβουλία να διορθώσει αυτή τη, ας πούμε, άνιση σχέση.

Τα μέλη ενός γκρουπ μοιράζονται το κοινό τους ενδιαφέρον για και έχουν ίσες ευκαιρίες να ξεκινήσουν ή να συμμετάσχουν σε μία συζήτηση. Η σύνδεση ενός γκρουπ με τη σελίδα της επιχείρησης θα μπορεί να δημιουργήσει πιο δυναμική και αυθόρμητη συζήτηση γύρω από το κοινό τους ενδιαφέρον.

Κατά συνέπεια, μία δυναμική συζήτηση έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεχωρίσει και να βρεθεί στο επίκεντρο του τοίχου (newsfeed).

 

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *