Facebook groups: η κρυμμένη δύναμη!

Τα γκρουπ στο Facebook έχουν μεγάλη δυναμική και με τη χρήση μερικών τρικ που θα δούμε παρακάτω μπορούν να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη. Όσοι συμμετέχουν στα γκρουπ επιδεικνύουν συνήθως υψηλότερα ποσοστά δέσμευσης. Ας τα δούμε αναλυτικά.

fb groups

Θυμηθείτε να ανοίξετε τις ειδοποιήσεις

Μπορείτε να δεχθείτε δύο είδη ειδοποιήσεων στα γκρουπ: αυτές για τις αναρτήσεις (και συζητήσεις κατ’ επέκτασιν) και αυτές για τα αιτήματα νέων μελών. Τουλάχιστον ένας από όλους τους διαχειριστές πρέπει να λαμβάνει ειδοποιήσεις και για τα δύο ώστε να είναι πάντα ενημερωμένος για το τι γράφεται, τι χρειάζεται να ρυθμιστεί και για το ποιοι εισέρχονται στο γκρουπ. Η ταχύτητα ανταπόκρισης είναι σημαντική για τη δέσμευση που επιδεικνύουν τα μέλη.

Κάντε ερωτήσεις στα προς ένταξη μέλη

Όσοι κάνουν αίτημα να ενταχθούν σε ένα γκρουπ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Αν θέλετε να διασφαλίσετε τη δέσμευση των μελών σας, βεβαιωθείτε μέσα από μία σειρά ερωτήσεων που τίθενται στα προς ένταξη μέλη κατά τη φάση του αιτήματος, για το λόγο για τον οποίο επιθυμούν την ένταξη στο γκρουπ. Μπορείτε να θέσετε μέχρι τρεις ερωτήσεις. Για να σετάρετε τις ερωτήσεις κάντε κλικ στις 3 τελίτσες κάτω από την cover photo και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Φιλτράρετε τα προς ένταξη μέλη

Δείτε τις πληροφορίες που σας δίνει το Facebook για κάθε ένα από τα προς ένταξη μέλη. Δείτε τα δημογραφικά στοιχεία τους, τις επαγγελματικές πληροφορίες, την οικογενειακή κατάσταση, πόσο καιρό είναι στο Facebook, ποιους κοινούς φίλους έχετε, σε ποια άλλα γκρουπ ανήκουν και γενικά το προφίλ τους. Έτσι, θα μπορέσετε να τους κατατάξετε εύκολα και γρήγορα και να τους εντάξετε ή όχι στο γκρουπ.

fb groups questions

Διαγράψτε μέλη που δημιουργούν προβλήματα

Κάθε γκρουπ έχει τους κανόνες του και τα μέλη θα πρέπει να τους σέβονται. Μην φοβάστε να διαγράψετε τυχόν μέλη που δημιουργούν προβλήματα. Και όταν λέμε προβλήματα εννοούμε spamming, προσβολές κλπ που εμποδίζουν τη λειτουργία του γκρουπ. Οι διαφωνίες είναι πηγή συζήτησης και προβληματισμού, όχι λόγος για διαγραφές. Επίσης, το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε προσωπικά με το κάθε μέλος που του έχει γίνει σύσταση και να λύσετε τυχόν προβλήματα ιδιωτικά και χωρίς διαγραφή.

Βελτιώστε τον τρόπο εύρεσης του γκρουπ

Οι ρυθμίσεις στα γκρουπ δίνουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβετε αρκετές πληροφορίες για το γκρουπ και έτσι να γίνει ευκολότερο για τα δυνητικά μέλη να το ανακαλύψουν. Με τις πρόσφατες προσθήκες στις ρυθμίσεις, μπορείτε να επιλέξετε και τον τύπο του γκρουπ.

fb group type

Μπορείτε επίσης να προσθέτε ετικέτες για να καλύψετε τα θέματα που καλύπτει το γκρουπ και τοποθεσία ειδικά αν το γκρουπ συνδέεται με κάποια τοπική επιχείρηση.

Συνδέστε το γκρουπ με τη σελίδα σας στο Facebook

Αν υπάρχει βεβαίως! Παρόλα αυτά επειδή συχνά τα γκρουπ σχετίζονται με φυσικές ή ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, το πιο πιθανό είναι να υπάρχει και η αντίστοιχη σελίδα. Καλό θα ήταν να την συνδέσετε. Όταν γίνει αυτό, οι διαχειριστές της σελίδας μετατρέπονται και σε διαχειριστές του γκρουπ. Η σύνδεση σελίδας και γκρουπ δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής κοινού μεταξύ των δύο και αύξησης της δέσμευσής του.

Προγραμματίστε τις αναρτήσεις σας

Μπορείτε να προγραμματίσετε τις αναρτήσεις που θέλετε να κάνετε, ώστε να εμφανίζονται σε ώρες αιχμής, κάτι που αυξάνει και την προβολή τους και άρα την κάλυψη.

Παρακολουθήστε τα στατιστικά!

Κάθε γκρουπ με περισσότερα από 250 μέλη έχει πρόσβαση στα στατιστικά, απλώς κάνοντας κλικ στην επιλογή Group Insights.

Κατ’ αρχήν βλέπετε μία συνοπτική αποτύπωση και κάνοντας κλικ σε κάθε καρτέλα βλέπετε τα αναλυτικά στοιχεία. Μπορείτε να δείτε:

  • Το ρυθμό ανάπτυξης
  • Τη δέσμευση στις αναρτήσεις
  • Τα δημογραφικά των μελών
  • Το συνολικό αριθμό μελών και τα αίτηματα για νέα μέλη, για ένα διάστημα από 28-60 μέρες.

Στα αναλυτικά στατιστικά μπορείτε να βρείτε στοιχεία σε βάθος «ανάρτησης», να δείτε τα ενεργά μέλη, κλπ, κλπ και τέλος μπορείτε να «κατεβάσετε» αυτά τα στοιχεία σε ένα αρχείο excel και να τα επεξεργαστείτε περαιτέρω.

 

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *