Expanded Google Ads

Εδώ και λίγο καιρό η Google έχει εισάγαγει μία καινούρια αλλαγή στις διαφημίσεις κειμένου.

Λέγεται Expanded Text Ads και προς το παρόν λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο δοκιμαστικά. Από τον καινούριο χρόνο όμως θα ισχύει καθολικά.

Ας μάθουμε λίγα περισσότερα για αυτό το νέο χαρακτηριστικό.

Πρόκειται για τη νέα γενιά διαφημίσεων κειμένου η οποία έχει «στηθεί» στη λογική του mobile χρήστη. Mobile comes first!

Στόχος της Google είναι να διευκολύνει τόσο τους χρήστες όσο και τους διαφημιστές. Η λογική πίσω από αυτή την αλλαγή είναι ότι οι χρήστες είναι στο δρόμο (on the go) άρα εκεί έχουν ανάγκη να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Οι αλλαγές που έκανε η Google αφορούν την αύξηση των χαρακτήρων που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος ενώ παράλληλα αλλάζει λίγο και η διάταξη.

Νέοι χρήστες

Αναλυτικότερα:

  1. Η επικεφαλίδα γίνεται μακρύτερη γιατί γίνεται διπλή! 30 χαρακτήρες στη διάθεση του διαφημιζόμενου.
  2. Οι γραμμές της περιγραφής ενοποιούνται και οι χαρακτήρες αυξάνουν κατά 10 (80 συνολικά), πράγμα που αυξάνει τις δυνατότητες του διαφημιζόμενου. Πρόκειται για συνολική αύξηση χώρου κατά 47%!!
  3. Το URL εμφάνισης είναι ίδιο και το αυτό με το τελικό αφού το url εμφάνισης το «τραβάβει» αυτόματα από το site. Δίνεται ωστόσο η δυνατότητα το τελικό url που θα εμφανίζεται να δομείται όπως ταιριάζει στις ανάγκες του διαφημιζόμενου site.
  4. Οι διαφημίσεις βελτιστοποιούνται για mobile αυτομάτως χωρίς κάποιος να χρειάζεται να επιλέξει το συγκεκριμένο δίκτυο για προβολή.
Πλέον, οι χρήστες Adwords όταν συνδέονται βλέπουν την καινούρια πλατφόρμα αλλά εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην παλιά. Από την 1/2/2017 θα λειτουργούν μόνο οι Expanded Text Ads.

Πέρα από το σαφές πλεονέκτημα της αυτόματης mobile βελτιστοποίησης οι χρήστες έχουν επιπλέον δυνατότητες:

  1. Να επαναδιατυπώσουν το μήνυμά τους ώστε να γίνει περιεκτικότερο και πιο εύστοχο

  2. Να βελτιώσουν τις επικεφαλίδες των διαφημίσεων μιας και αυτές κάνουν όλη τη δουλειά. Κακά τα ψέμματα, ο τίτλος είναι αυτός που τραβάει την προσοχή του χρήστη.

Expanded text

Ένα παρατηρητικό μάτι θα πρόσεξε ότι οι διαφημίσεις πλέον μοιάζουν με τα οργανικά αποτελέσματα. Χμμ αυτό ακριβώς είναι το θετικό τους. Σε συνδυασμό με την κατάργηση των διαφημίσεων που εμφανίζονταν δεξιά, οι Expanded Text Ads θα αυξήσουν το CTR (click through rate). Είναι πιο καλά στημένες και μοιάζουν με οργανικά αποτελέσματα! Και πράγματι, με τα μέχρι τώρα στοιχεία το CTR αυξήθηκε κατά 12%. Δεν το λες και αμελητέο…

Έτσι ο κάθε χρήστης Adwords πρέπει να επισκεφθεί τις διαφημίσεις του και να τις αναδιαμορφώσει με βάση τα παραπάνω. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό πλέον είναι ο δείκτης του quality score ο οποίος πρέπει να είναι από 6/10 και πάνω. Σε αντίθετη περίπτωση οι διαφημίσεις δεν εμφανίζονται. Όλες αυτές οι διορθώσεις/αλλαγές μπορούν να γίνουν χειροκίνητα (μία προς μία) είτε αυτόματα με τη χρήση των εργαλείων της Google.

Μην περιμένετε το Φεβρουάριο, ξεκινήστε τις αλλαγές στις διαφημίσεις σας τώρα.

Κάντε τις δοκιμές σας και σε περίπου 15 μέρες ελέγξτε τα αποτελέσματα.

Κι αν νιώθετε ότι χρειάζεστε βοήθεια έχετε κάποιον να απευθυνθείτε!

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *