Affiliate Marketing Ως Μέσο Αύξησης Εισοδήματος

Ένας τρόπος για να βγάλετε λεφτά από το Internet εκτός από το να πουλάτε δικά σας προϊόντα είναι να προωθείτε προϊόντα άλλων. Επίσης είναι ένας καλός τρόπος για να εργαστείτε στο σπίτι ιδιαίτερα αν έχετε πολλές υποχρεώσεις και δν έχετε πολύ χρόνο. Αυτός ο τρόπος προώθησης είναι γνωστός σαν affiliate marketing. Εσείς (ο affiliate) που προωθείτε τα προϊόντα άλλων επιχειρήσεων πληρώνεστε προμήθεια κάθε φορά που φέρνετε ένα πελάτη. Αν για παράδειγμα τους στείλετε 100 άτομα σε ένα e-shop γράφοντας ένα άρθρο στο blog σας, και αγοράσουν 2 άνθρωποι, εσείς κερδίζετε προμήθεια στις 2 αυτές παραγγελίες.

Τα πάντα γίνονται μέσω Internet. Γράφεστε στο πρόγραμμα affiliate της επιχείρησης, σας δίνει banners, διαφημιστικό υλικό και τα links που πρέπει να χρησιμοποιείτε (affiliate links).

Επίσης μπορείτε να βρείτε συγκεντρωτικά affiliate προγράμματα διαφόρων επιχειρήσεων αν γραφτείτε σε μεγάλα Affiliate Networks, όπως είναι στην Ελλάδα η Linkwise, η ForestView και η AffiliateMotion.

Χρήσιμες Συμβουλές Για Affiliates

α) Πρώτα φτιάχνετε λογαριασμούς affiliates

β) Μετά επιλέγετε ποια προγράμματα θέλετε να προωθήσετε, και αποθηκεύετε κάπου όλο το χρήσιμο υλικό (affiliate links, banners, κείμενα περιγραφών, ποσοστά προμήθεια κ.τ.λ.)

γ) Φτιάχνετε ένα blog αν δεν έχετε ήδη (δωρεάν μέσω blogger/blogspot, wordpress…) και αρχίζετε να γράφετε για το Internet ή ότι σε ενδιαφέρει

δ) Αρχίζετε να χτίζετε φίλους και να έχετε πιο έντονη παρουσία στο Facebook, σε Forums, στο Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα

ε) Βάζετε το affiliate link ή το banner σε κάποια περιοχή του site ή του blog σας. Μπορείτε για παράδειγμα να το βάλετε στη δεξιά στήλη με τα άλλα links ή banners. Ακόμα καλύτερα γράψτε άρθρα σχετικά με το θέμα. Πως βοηθά το προϊόν που προωθείτε; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του; Τι προβλήματα λύνει; Πως συγκρίνετε με άλλα παρεμφερή προϊόντα; Βάλτε τα affiliate links σας μέσα σε αυτά τα άρθρα.

ζ) Έρχεστε σε επαφή με άλλους ιδιοκτήτες sites και blogs, και τους παροτρύνετε να ανταλλάξετε links, banners ή να γίνει αλληλοπροώθηση μέσα από τις λίστες των email σας.

Εάν έχεις έφεση στο γράψιμο μπορείς να γράψεις άρθρα και να τα καταχωρήσεις στα: InternetSites.gr, Arthra.net, EzineArticles.gr, MyArticles.gr (με το affiliate link σας μέσα στο κείμενο ή στο τέλος)

Παράδειγμα θέματος άρθρου: Τι μπορεί να γίνει για την προώθηση ενός site, πόσο χρονοβόρο είναι, και τα πλεονεκτήματα να το αναλάβουν κάποιοι ειδικοί όπως η Greek Internet Marketing. Βάζεις το affiliate link σου μέσα στο άρθρο. Πατάνε το affiliate link σου, αγοράζουν ένα πακέτο προώθησης, και βγάζεις αυτόματα 20% προμήθεια!

η) Όταν στέλνετε μηνύματα email μπορείς να βάζεις κάτω από την υπογραφή σου το affiliate link.

Παράδειγμα:

Κάρολος Τσιλιγκιριάν

Κατεβάστε δωρεάν βιβλίο για internet marketing εδώ: http://www.greekinternetmarketing.com/clients/aff.php?aff=XXX

(όπου ΧΧΧ ο προσωπικός κωδικός σας)

θ) Για προχωρημένους:

Γράψτε ένα χρήσιμο μίνι βιβλίο 10-20 σελίδων (e-book), και μέσα εκεί βάλτε ενεργό το affiliate link σας. Μετατρέψτε το σε PDF και επιβεβαίωστε ότι το link είναι ενεργό (κλικάρεται). Ακολούθως, δημοσιεύστε το στο site σας και δώστε το δωρεάν για κατέβασμα (προαιρετικά μπορείτε να ζητάτε το email του άλλου πριν το κατέβασμα). Ο αναγνώστης του βιβλίου μπορεί μετά από μερικές ώρες ή μέρες να πατήσει το link και να αγοράσει την affiliate προσφορά. Επίσης μπορεί αν του αρέσει το βιβλίο να το στείλει σε φίλους που ίσως και αυτοί γίνουν πελάτες!

 

Συνήθεις Ερωτήσεις

 

Δημιούργησα ενα λογαριασμό affiliate. Θα ήθελα να ρωτήσω, μπορω να βάζω το affiliate link σε φίλους στο facebook και σε blogs, καθώς και σε διαφημίσεις πχ. my list, slando.gr, mikres-agelies κλπ.;

Οι online αγγελίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος!

Στο Facebook μπορείς άνετα να κάνεις post στο wall, ή wall-to-wall με ένα φίλο και να προσθέσεις το affiliate link. Δεν πιστεύω όμως ότι είναι η καλύτερη μέθοδος μακροπρόθεσμα.

Μπορείς επίσης να προσθέσεις το Link στο προφίλ σου και στο Info της σελίδας ή Group σου.

Για αρχή στο Facebook προτείνω να αυξήσεις τον αριθμό των φίλων σου. Μπορείς να κάνεις συστηματικά add friends και να αξιοποιήσεις το Friend Finder.

Παράλληλα μπορείς να φτιάξεις groups με "πιασάρικα" θέματα πχ Μου τη τη δίνει το ΔΝΤ 😀

Από τη στιγμή λοιπόν που θα είσαι administrator στα δικά σου Facebook Groups θα έχεις τη δυνατοτητα να στελνεις email στους fans (email update). Σε αυτά τα email updates μπορείς κάλλιστα να συμπεριλαβεις και το affiliate link, ιδιαίτερα αν το θέμα του group είναι σχετικό με Internet.

Εκτός από το Facebook τι άλλα κοινωνικά δίκτυα προτείνετε;

Ο βασιλιάς των κοινωνικών δικτύων (μετά το Facebook) είναι το YouTube. Προτείνω τη δημιουργία Powerpoint presentations και τη μετατροπή τους σε βίντεο ή ακόμα καλύτερα screencasts (https://www.screencast.com/, http://www.screencast-o-matic.com/, http://www.techsmith.com/jing/) και

Αν τα πας καλά με τα Αγγλικά αξιοποίησε τα εξής: Squidoo, Hubpages και Google Knol.

Επίσης κάθε post που κάνεις στο site/blog σου ή κάθε άρθρο που δημιουργείς μπορείς να το κάνεις social bookmark σε Ελληνικά Social Bookmarking sites και στα StumbleUpon, Digg, Delicious κ.α. συναφή sites.

Θα φτιάξω και blog και sites, ψάχνω όμως να βρω ένα όνομα που να έχει σχέση και να είναι καλό…

Θα έλεγα να φτιάξεις κάτι σχετικό. Δηλαδή αν θες να προωθήσεις web design και internet marketing να φτιάξεις ένα blog σχετικό με web design και internet marketing. Αν θες κάτι πιο γενικό δοκίμασε τεχνολογικά νέα, ηλ. υπολογιστές, και άλλα συναφή.

Πάνω απ'όλα πρέπει να είναι κάτι που να σ'αρέσει γιατί αλλιώς σύντομα θα το βαρεθείς και θα το παρατήσεις.

Εναλλακτικά μπορείς να ασχοληθείς με κάτι εντελώς άσχετο και γενικής φύσεως που το ψάχνουν πολλοί (πχ επικαιροτητα, κουτσομπολια, μαγειρικη, ζωδια, …)

Προτίμησε το Blogger για πλατφόρμα blog. (συμπαθιέται απο τη μαμά εταιρία… τη Google). Το blogger επιτρέπει με λίγα εξτρά χρήματα να κατοχυρώσεις το όνομα (domain) που θες και θεωρώ πως είναι καλή επένδυση.

Για ιδέες για λέξεις κλειδιά δες το Google Keywοrd Tool.

Γενικές Συμβουλές

Προσπάθησε στο περεχόμενο που δημιουργείς να χρησιμοποιεις φωτογραφιες και βιντεο, και να μη ξεχνάς τις πιθανές λεξεις-κλειδια που θα αναζητήσουν αυτό το περιεχόμενο (οι λέξεις-κλειδιά θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον στους τιτλους των posts).

Σου συνιστώ να φτιάξεις ένα εβδομαδιαίο και ημερήσιο πρόγραμμα και να καταχωρείς τουλάχιστον 10 posts το μήνα, σε καθε blog που έχεις.

Επισης βάλε Google Adsense και ένα μέρος των χρημάτων που κερδιζεις να το επανεπενδύεις σε Google Adwords και Facebook Ads.

Μην ξεχάσεις να προσθέσεις Google Analytics στα blogs/sites σου, για να ξέρεις ακριβώς τι γίνεται (πόσοι μπαίνουν, με τι λέξεις-κλειδιά σε βρίσκουν, κ.α.).

Τέλος, μολις ξεπεράσεις τα 3000 visits το μηνα επικοινώνησε μαζί μας για σε προσθέσουμε στο διαφημιστικό δίκτυο GreekAdNetwork.gr

Που μπορείτε να βάλετε links

Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να βάλετε το affiliate link σας:

  • Email
  • Blogs
  • Forums
  • Social Media – Facebook, Twitter, Squidoo, Hubpages, Youtube κ.τ.λ
  • Δωρεάν hosting sites
  • κ.α.

Τι μορφές μπορεί να έχει το link;

Το link μπορεί να είναι ένα κοινό text link, μια εικόνα ή και flash. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε τεχνικά θέματα αν επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τρόπος Πληρωμής

Συνήθως η πληρωμή των affiliates γίνεται με:

  • Paypal
  • Checks (εξωτερικό)
  • κατάθεση στο τραπεζικό σας λογαριασμό σας

Μπαίνουν στο τέλος κάθε μήνα ή όποτε έχει ορίσει ο επιχειρηματίας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *