Adwords και πάλι…

Με όσα έχετε διαβάσει μέχρι στιγμής, θα έχετε καταλάβει ότι η μάχη των Adwords δεν είναι καθόλου εύκολη. Είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και θέλει γερά στομάχια! Κι αυτό φυσικά επειδή όλοι έχουν σαν στόχο την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, για τους προφανείς λόγους που αυτό επιφέρει.

Η αλήθεια είναι ότι για να εμφανιστεί κανείς στην πρώτη θέση στα οργανικά αποτελέσματα πρέπει να κατέχει ένα από τα πιο αυθεντικά και κυρίαρχα site στον κλάδο του. Αυτό για να γίνει απαιτεί χρόνο και πόρους (οικονομικούς και ανθρώπινους).

Οι υπόλοιπες θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα καταλαμβάνονται από διαφημίσεις και χωρίς να θέλω να σας στενοχωρήσω τίποτα δεν μπαίνει εμπόδιο στα Adwords και στην κατάταξη την οποία καταλαμβάνουν.

Ωστόσο, για να πετύχετε στα Adwords πρέπει να καταφέρετε να κερδίσετε περισσότερα από όσα ξοδεύετε. Τι μπορείτε να κάνετε;

Πατάξτε την απάτη των κλικ

Η απάτη αυτή μπορεί να ξοδέψει τον προϋπολογισμό σας εν ριπή οφθαλμού. Σχεδόν 20% των προϋπολογισμών ξοδεύεται από τα κλικ που γίνονται επίτηδες. Παρά το γεγονός ότι οι μηχανές αναζήτησης λένε ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να πατάξουν το φαινόμενο, δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά σε αυτές. Καλό θα είναι να ενεργήσετε εκ των προτέρων. Η εταιρεία digital marketing με την οποία συνεργάζεστε μπορεί σίγουρα να βοηθήσει αλλά θα σας δώσουμε μια ιδέα. Τα Adwords μπορούν να αναγνωρίσουν τις διευθύνσεις IP από τις οποίες προέρχονται τα κακόβουλα κλικ και να κάνουν τις ανάλογες προσαρμογές.

Μπορείτε επίσης, όσον αφορά τις διαφημίσεις display να αποκλείσετε site και να διαλέξετε τα site εμφάνισης.

Εστιάστε στον σκοπό του αγοραστή

Τα CPC (costs per click) αυξάνουν χρόνο με το χρόνο και έτσι δεν μπορούμε να θεωρήσουμε όλα τα κλικ ισάξια. Επομένως αυτό που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι σε ποιο στάδιο της διαδικασίας αγοράς θέλετε να «πιάσετε» τον χρήστη και να χρησιμοποιήσετε τις αντίστοιχες λέξεις-κλειδιά.

how to bid to intent purchase path

 

Ποντάρετε σε επώνυμες λέξεις-κλειδιά

Μπορεί να φαίνεται ως προφανής σπατάλη αλλά αν δεν πληρώσετε εσείς για τις επώνυμες αναζητήσεις που αφορούν το προϊόν σας, κάποιος άλλος θα το κάνει. Φαντάζεστε κάποιον να ψάχνει επωνύμως το προϊόν σας και να του εμφανίζονται οι διαφημίσεις των ανταγωνιστών σας; Επίσης, το να ποντάρετε στις δικές σας επώνυμες λέξεις-κλειδιά συνήθως δεν είναι και τόσο ακριβό.

Προσοχή στην ευρεία αντιστοίχιση

Με την ευρεία αντιστοίχιση οι διαφημίσεις εμφανίζονται σε όλες τις αναζητήσεις που σχετίζονται με τις λέξεις-κλειδιά που έχετε ορίσει. Αυτό σημαίνει ότι σας βλέπει μεν μεγάλο ακροατήριο αλλά από την άλλη «τρώει» πολλά λεφτά γιατί λαμβάνετε κλικ που μπορεί να είναι εντελώς άσχετα.

keyword match type

Χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε αρνητικές λέξεις κλειδιά

Επιλέξτε λέξεις στις οποίες δεν θέλετε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας και επομένως να μην κλικάρονται και σώστε το budget σας.

add more adwords negative key

Στοχεύστε χαμηλότερα

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά με δεδομένο ότι η πρώτη θέση κοστίζει ακριβά, στοχεύστε στη δεύτερη ή στην Τρίτη! Θα επιτύχετε μεγάλο όγκο κλικ με μικρότερο κόστος.

Μετρήστε τα αποτελέσματα των διαφημίσεών σας

Το ξέρετε καλά, τα κλικ δεν φέρνουν αποτελέσματα, οι μετατροπές φέρνουν. Παρακολουθήστε τις διαφημίσεις σας προσεκτικά και αδιαλείπτως. Μην παραλείπετε αυτή τη διαδικασία γιατί χρειάζεται διαρκής επανέλεγχος και προσαρμογή.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι τα Adwords είναι μία συντόμευση για την εμφάνιση στην πρώτη σελίδα. Δώστε τους λίγο χρόνο να αποδώσουν αλλά μην αφήνετε το χρόνο να περνάει και τα χρήματα να ξοδεύονται.

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *