8 tips για να χρησιμοποιήσετε σωστά το Linkedin

To Linkedin είναι ένα πολύ ισχυρό μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσα απο το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε χρήσιμες συνδέσεις με επιχειρήσεις και με επαγγελματίες του κλάδου στον οποίο εργάζεστε ή θα θέλατε να εργαστείτε. Είναι όμως γεγονός οτι και οι πλέον ενεργοί χρήστες δεν γνωρίζουν μερικούς απλούς τρόπους για να βελτιστοποιήσουν τον τρόπο που χρησιμοποιούν το LinkedIn. Μερικές βασικές λεπτομέρειες είναι αυτές που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να κάνουν το δικό σας προφίλ να να ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα.

lolstart686″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”316″,”style”:”width: 500px; height: 316px; padding-right: 10px;500″}}]]

1 . Σκεφτείτε τους στόχους σας . Γιατί είστε στο LinkedIn ; Για να βρείτε νέους εργαζόμενους συνεργάτες ή να βρείτε δουλειά ; Λίγο απ’όλα; Οι στόχοι σας θα πρέπει να οδηγούν όλη την παρουσία πού έχετε μέσα στο συγκεκριμένο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.

2 . Δημοσιεύστε μια εικόνα στο προφίλ σας. Ο επαγγελματικός χαρακτήρας του LinkedIn δεν επιτρέπει να ανεβάσετε μια φωτογραφία απο τις καλοκαιρινές σας διακοπές! Πρέπει να έχετε μια επαγγελματική φωτογραφία και να μην αφήνετε το προφιλ σας κενό, έτσι ώστε οι άνθρωποι που σας ψάχνουν να μπορούν να συνδιάσουν αυτά που διαβάζουν με το πρόσωπο σας.

3 . Χρησιμοποιήστε το LinkedIn για να θυμάστε ονόματα . Απλά ελέγχοντας το προφίλ κάποιου που συναντήσατε μετά απο μία επαγγελματική εκδήλωση θα σας βοηθήσει να θυμάστε το όνομά του και με τι ασχολείται . Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η εικόνα στο προφίλ είναι σημαντική – θα βοηθήσει ετσί ώστε άλλοι που ψάχνουν να δικτυωθούν να σας θυμούνται.

4 . Αξιοποιήστε στο έπακρο τον τίτλο σας . Στο προφίλ σας δεν πρέπει να υπάρχει μόνο ο τίτλος εργασίας σας . Άτομα που αναζητούν εργασία , χρησιμοποιούν τις φράσεις " Ταλαντούχος [Το επάγγελμά σας ] αναζητά νέα ευκαιρία " και όχι " Άνεργος ". Φοιτητές που ψάχνουν για δουλειά , χρησιμοποιούν " Φιλόδοξος [ το επάγγελμά σας ] Αναζητά Πρακτική ». και όχι " Φοιτήτρια στο [ Πανεπιστήμιο σας ] . " Φροντίστε ο τίτλος σας να είναι σύντομος αλλά να επικοινωνεί αυτό με το οποίο ασχολείστε.

5.  Post Updates. Αν έχετε βρει κάτι online που θα ενδιέφερε τις συνδέσεις σας, ή έχετε μια καλή είδηση ​​για να μοιραστείτε σχετικά με την δουλειά σας τότε ανακοινώστε την στο προφιλ σας. Εϊναι καλό να φαίνεστε ως ενεργά μέλη που έχουν κάτι σημαντικό να πούν.

6 . Γράψτε μια πλούσια αλλά περιεκτική περίληψη στο προφίλ σας . Η περίληψη θα πρέπει να είναι για σας και όχι για την εταιρεία σας. Θα πρέπει να είναι σχετική με το τι κάνετε στην επιχείρησή σας , όχι τι κάνει η εταιρεία στο σύνολό της . Συμβουλή : χρησιμοποιήστε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπω τα καθήκοντα σας σε καθημερινή βάση ή ένα σημαντικό project που φέρατε εις πέρας.

7 . Συμπληρώστε το προφίλ σας . Το LinkedIn πέρα απο την εργασιακή εμπειρία και τις σπουδές προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα να προβάλλουν τις εθελοντικές τους εμπειρίες , εργασίες που μπορεί να έχουν κάνει , ξένες γλώσσες που γνωρίζουν κτλ . Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για νέους που μπορεί να μην έχουν μεγάλη εργασιακή εμπειρία για να γεμίσουν το προφίλ τους.

8 . Γίνετε μέλος και συμμετέχετε σε ομάδες . Ανάλογα με το κλάδο ή το επαγγελμα σας, ορισμένες ομάδες είναι ιδιαίτερα πολύτιμες. Κάντε μια μικρή έρευνα, σκεφτείτε τους στόχους σας και θα βρείτε πιθανώς μια ομάδα που θα σας βοηθήσει να τους φτάσετε . Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια ομάδα που να σας εκφράζει και να αντιπροσωπεύει καλά το αντικείμενο της εργασίας σας μπορείτε να ξεκινήσετε την δική σας ομάδα. Και να θυμάστε οτι είναι πάντα καλό να συμμετέχετε στις ομάδες στις οποίες ανήκετε. Ξεκινήστε μια συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένο θέμα ή πείτε την γνώμη. Είναι σημαντικό να δείχνετε ενεργοί και γνώστες του αντικειμένου με το οποίο ασχολείστε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *