7 τρόποι να βελτιώσετε τις καμπάνιες remarketing

Όταν πρόκειται για το διαφημιστικό budget όλες οι επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, ψάχνουν τις οικονομίες που μπορούν να επιτύχουν.

Το remarketing (διαφήμιση που προβάλλεται σε άτομα που ήδη έχουν κάποια σχέση με την επιχείρησή σας, είτε έχουν ξαναγοράσει, είτε γραφτεί σε μια λίστα email, είτε έχουν επισκεφθεί το site σας) έχει ήδη βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά ως γνωστόν πάντα υπάρχουν περιθώρια… Ας δούμε μερικές συμβουλές:

#1: Δημιουργήστε ξεχωριστές καμπάνιες για καινούρια και για retargeted ακροατήρια

Με την ταυτόχρονη στόχευση δύο ακροατηρίων (καινούριο και retargeting) γίνεται δύσκολη η πραγματική παρακολούθηση του αντίκτυπου της διαφήμισης. Έστω ότι γίνεται μία πώληση, από που έχει έρθει; Δεν θα ξέρετε.

Ας υποθέσουμε ότι ο στόχος σας είναι να μην πληρώσετε περισσότερα από 10€ για κάθε νέο πελάτη και έστω ότι βλέπετε ένα μέσο όρο 8€/συναλλαγή. Αυτός μπορεί να έχει προέλθει από ένα μείγμα τύπου 9 συναλλαγές retargeting με κόστος 1€/ πελάτη και μία συναλλαγή από την άλλη διαφήμιση, με κόστος 71€. Μοιάζει αποτελεσματικό;

Για να ξέρετε τι πραγματικά συμβαίνει, πρέπει να ξεχωρίσετε τα δύο ακροατήρια σε διαφορετικές καμπάνιες. Με αυτόν τον τρόπο θα βλέπατε με μία ματιά ότι μία μετατροπή σας έχει κοστίσει 71€ δηλαδή πολύ περισσότερα από το στόχο των 10€. Και έτσι, θα μπορούσατε να κάνετε τροποποιήσεις σε αυτή την καμπάνια ώστε να την φέρετε πιο κοντά στο στόχο σας.

retargeting ideas

#2: Φτιάξτε λεπτομερείς περιγραφές για να ξεχωρίζετε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Το να ονομάζετε τις καμπάνιες που φτιάχνετε με συγκεκριμένο και οργανωμένο τρόπο, σας βοηθάει να μην χάνεστε όταν:

  • Έχετε πολλές ενεργές διαφημισείς
  • Πρόκειται να παρακολουθήσετε τα στατιστικά τους  

Αυτός ο τρόπος σας δίνει τη δυνατότητα χρήσης των φίλτρων στην παρακολούηση των δεδομένων που λαμβάνετε.

Αυτό για να το υλοποιήσετε, θα πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων τον τρόπο με τον οποίο θα θέλετε να βλέπετε τα στατιστικά. Μόλις το σκεφτείτε, ο σωστός τρόπος ονοματοδοσίας της καμπάνιας θα είναι έτοιμος. Θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε:

  • Το περιεχόμενο της καμπάνιας
  • Το διαφημιζόμενο προϊόν
  • Το μέσο στο οποίο τρέχει η καμπάνια
  • Το κοινό που έχετε στοχεύση ως προς τα δημογραφικά του χαρακτηριστικά

 

#3: Σταματήστε να διαφημίζετε σε ακροατήρια που δεν αποδίδουν

Από τη στιγμή που θα έχετε ξεχωρίσει τα κοινά-στόχος σε διαφορετικές διαφημίσεις ή διαφορετικά γκρουπ διαφημίσεων, και αφού περάσει κάποιο διάστημα, τότε μπορείτε να θέσετε ένα ορόσημο για το κόστος ανά απόκτηση (CPA) σε κάθε ένα από τα κοινά αυτά (ή τα στάδια της διαδικασίας πώλησης).

Χρησιμοποιώντας το παραπάνω παράδειγμα με το στόχο των 10€ ανά απόκτηση, υποθέστε ότι σας κοστίζει κατά μέσο όρο 1€ η μετακίνηση του χρήστη από το site στην πώληση μέσω retargeting, 3€ η μετακίνησή του από το Blog στην πώληση και 9€ από το email στην πώληση. Δεν φαίνεται λογικό να πρέπει να αλλάξετε ή να διακόψετε κάτι;

Θα μπορούσατε είτε να την επαναπρογραμματίσετε με πιο δημιουργικό τρόπο είτε να αλλάξετε την τοποθέτηση μέχρις ώτου το κόστος να πέσει σε λογικότερο επίπεδο, είτε ακόμα και να την διακόψετε.

Θυμηθείτε: οι λίστες με τα email φαίνονται καταπληκτικές για retargeting αλλά τελικά δεν είναι πάντα. Δείτε μήπως η λίστα σας είναι παλιά ή μήπως το περιεχόμενό της ανήκει ήδη στο πελατολόγιό σας…

 

#4: Βελτιστοποιήστε ως προς τις μετατροπές για κλικ αντί για τις μετατροπές για προβολή

Για την καλύτερη εκτίμηση των αποτελεσμάτων που αφορούν μετατροπές, θα πρέπει να μπορείτε να ξεχωρίσετε το κόστος ανά απόκτηση (CPA) μεταξύ αυτών για κλικ και αυτών για προβολή. Οι μετατροπές για κλικ είναι αυτές κατά τις οποίες κάποιος που κλίκαρε τη διαφήμιση, πήγε στο site και έκανε μία συναλλαγή. Οι μετατροπές για προβολή είναι αυτές που κάποιος που είδε τη διαφήμιση, δεν την κλίκαρε αλλά γύρισε αργότερα στο site και έκανε μία συναλλαγή.

Φυσικά προτιμάμε τις πρώτες. Αλλά αυτές οι τελευταίες μπορεί να δώσουν λάθος πληροφορίες κατά την ανάλυση των στοιχείων, γιατί αναπόφευκτα για να επιτύχετε πολλά κλικ πρέπει να δείξετε τη διαφήμιση σε πολύ κόσμο.

budget

#5: Παρακολουθήστε και ρυθμίστε τη δαπάνη σας

Γνωρίζοντας το κόστος ανά απόκτηση για κάθε ένα από τα ακροατήριά σας, μπορείτε να αρχίσετε τη βελτιστοποίηση των διαφημίσεων και να σχεδιάσετε καινούριες που θα μειώσουν κι άλλο το κόστος σας. Παρακολουθήστε την πορεία τους στο χρόνο και μείνετε συγκεντρωμένοι στην αύξηση των μετατροπών διατηρώντας ταυτόχρονα (ή μειώνοντας) το κόστος ανά απόκτηση.

 

#6: Βρείτε μία ισορροπία ανάμεσα στη δαπάνη για προδοκόμενους πελάτες και για retargeted πελάτες

Ανάλογα με το είδος της επιχείρησης και τα προϊόντα που εμπορεύεται, θα πρέπει να βρείτε αν χρειάζεστε περισσότερους νέους πελάτες ή περισσότερους retargeted πελάτες. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή που να ταιριάζει σε όλες τις επιχειρήσεις όσον αφοτά την κατανομή της δαπάνης σας.

Υπάρχει μία συνήθεια στην αγορά που λέει: 90% για retargeting και 10% για εισροή νέων πελατών αλλά μην τη δένετε κόμπο, πειραματιστείτε!

Η ουσία είναι ότι η διαφήμιση μέσω retargeting διατηρεί τη σχέση με τον πελάτη ζωντανή, τον εκπαιδεύει σε τυχόν νέα προϊόντα και σας έχει πάντα στο νου του.

 

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *