6 Τρόποι για καλύτερο Content Marketing

Ο πιο γνωστός και διαδεδομένος τρόπος για να κάνετε content marketing είναι σίγουρα το να γράφετε άρθρα στην ιστοσελίδα προσέχοντας πάντα να έχετε ποιοτικό περιεχόμενο και να κάνετε σημαντικές ανακοινώσεις σας για να προσελκύσετε το κοινό που σας ενδιαφέρει.

Προσέξτε όμως…

Αν η συγγραφή απλών άρθρων περιεχομένου αποτελεί την μόνη πλατφόρμα και το μόνο μέσο για να περάσετε το μήνυμα σας τότε αυτό σίγουρα θα καταντήσει βαρετό και για εσάς και για τους δυνητικούς πελάτες σας. Επίσης, το περιεχόμενο που τους προσφέρετε δεν πρέπει μόνο να είναι πολύ καλό και ποιοτικό αλλά και ενδιαφέρον. Τόσο ενδιαφέρον που το κοινό που θα το διαβάζει να θέλει να το μοιραστεί και με άλλους.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε και άλλους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσετε πανεύκολα να σερβίρετε το περιεχόμενο σας! Ας δούμε κάποιους:

1. Συνεντεύξεις:

Αντί για ένα κλασικό άρθρο, πάρτε μια συνέντευξη απο ένα έμπειρο επαγγελματία του χώρου και κάντε του ερωτήσεις για θέματα που πιστεύετε οτι θα ενδιέφεραν το κοινό σας!

2. E-book:

Ετοιμάστε ένα δωρεάν e-book. Διαλέξτε ένα θέμα που ξέρετε οτι ενδιαφέρει το κοινό σας και προσφέρεται συγκεντρωμένη την γνώση σε ένα βιβλίο. Το γεγονός ότι δεν θα χρειάζετε να ψάχνουν σε διάφορα άρθρα για να βρούν αυτό που θέλουν σε συνδιασμό με την δωρεάν παροχή του, κάνουν το e-book ένα απο τους πιο καλούς τρόπους για marketing περιεχομένου.

3. Webinars:

Κάντε ζωντανές παρουσιάσεις σε συνεχή ροή στη ιστοσελίδα σας. Ο ζωντανός τρόπος μετάδοσης της πληροφορίας εξακολουθεί να είναι ενημερωτικός αλλά γίνετε και πολυ πιο ενδιαφέρον απο το κλασικό τρόπο του άρθρου.

4. Video:

Προσθέστε βίντεο στην ιστοσελίδα σας και θα δείτε άμεσα να αυξάνονται οι προβολές και οι επισκέψεις σας. Δημιουργήστε how-to βίντεο, ταινίες, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις. Προσπαθήστε να είναι διασκεδαστικά και έξυπνα έτσι ώστε το κοινό σας να θέλει να τα μοιραστεί και με τους φίλους του!

5. Infographics:

Μην χρησιμοποιείτε μόνο κείμενο για να μοιραστείτε μια πληροφορία με το κοινό σας. Κάντε χρήση των εικόνων, χρησιμοποιήστε γραφήματα και οπτικοποιήστε την πληροφορία έτσι ώστε να είναι πιο εύκολα κατανοητή!

6. User-Generated Περιεχόμενο .

Αξιοποιώντας το περιεχόμενο που προέρχεται απο τους ίδιους τους χρήστες είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να τους κάνεις να συμμετέχουν και να γίνουν πελάτες. Αν ξεκινήσετε μια συνομιλία με το κοινό σας με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών , δείχνοντας τους ότι σας ενδιαφέρει η γνώμη τους, θα κερδίσετε πιστούς αναγνώστες. Αυτό το σίγουρο και πιστό κοινό που συνεχίζει και έρχεται στην σελίδα σας είναι και το κλειδί για ένα επιτυχημένο Content Marketing.

Εσείς τι τρόπους χρησιμοποιείτε για Content Marketing? Γράψτε τα σχόλια σας από κάτω!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *