6 συμβουλές για επιτυχημένο remarketing

Το remarketing έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Το χρησιμοποιούν (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να το χρησιμοποιούν όλοι). Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 6 συμβουλές για επιτυχημένες ενέργειες remarketing

Facebook remarketing

Συμβουλή #1: επαναστοχεύστε στους επισκέπτες συγκεκριμένης landing page

Για όσους «πελάτες» έχουν επισκεφθεί τη σελίδα σας ξέρετε σίγουρα δύο πράγματα: α) ότι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο είδος και β) ότι ξέρουν την επιχείρησή σας. Γιατί λοιπόν να μην τους επαναστοχεύσετε; Χάρη στα custom audiences του Facebook αυτή η διαδικασία είναι σχεδόν παιχνιδάκι (εντάξει, για εμάς ίσως…). Φτιάξτε την προσφορά που τους ταιριάζει (αντί για ένα γενικόλογο μήνυμα) και βγείτε στον αέρα. Στην πραγματικότητα μπορεί να απευθύνεστε σε μικρό, αριθμητικά, κοινό, ωστόσο λόγω της στόχευσης μπορεί να επιτύχετε έως 70% ποσοστό μετατροπών.

Συμβουλή #2: επαναστοχεύστε στους αναγνώστες του blog σας

Πολλοί από αυτούς που διάβασαν κάτι στο blog σας, το έκαναν για πρώτη φορά και μπορεί και να αργήσουν πολύ μέχρι την επόμενη ή και να μην γυρίσουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους άρεσε αλλά γιατί απλώς… το ξέχασαν. Τι καλύτερο από το να τους μετατρέψετε σε σταθερούς αναγνώστες χρησιμοποιώντας το remarketing. Και πάλι εδώ θα βοηθήσουν τα Facebook custom audiences.

Facebook remarketing audiences

Συμβουλή #3: επαναστοχεύστε σε όσους έχουν κάνει αγορές στο παρελθόν

Για ποιό λόγο; Διότι σχεδόν ο μισός τζίρος των e-shop γίνεται από επαναλαμβανόμενους πελάτες. Ξυπνήστε τη δημιουργικότητά σας και βρείτε τρόπο να πουλήσετε περισσότερο (ποσότητα ή είδος) σε αυτούς που είναι ήδη πελάτες σας. Για να δημιουργήσετε το σχετικό κοινό-στόχος απλώς χρησιμοποιήστε την ευχαριστήρια σελίδα του site σας.

Συμβουλή #4: επαναστοχεύστε σε αυτούς που τους αρέσουν τα δωρεάν

Αυτούς που τους αρέσει να δοκιμάζουν δωρεάν ή να χρησιμοποιούν το δωρεάν προϊόν (freemium). Θα βρείτε πολλούς τέτοιους ειδικά αν είστε στο χώρο του λογισμικού. Σας δίνεται η δυνατότητα κατά τη δοκιμαστική περίοδο να τους ενημερώσετε πλήρως για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, να τους προσφέρετε κάποια έκπτωση και να τους πείσετε να το αγοράσουν!

Συμβουλή #5: επαναστοχεύστε σε όσους είναι συνδρομητές στο newsletter σας

Οι συνδρομητές σε newsletter χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: αυτούς που τα ανοίγουν σχεδόν πάντα και αυτούς που δεν τα ανοίγουν σχεδόν ποτέ! Και σύμφωνα με τις έρευνες ένας ανενεργός συνδρομητής αξίζει 32% ενός ενεργού. Στοχεύστε στους ανενεργούς και κάντε το απαλά. Με ένα άρθρο, με μία συμβουλή, με κάτι τέλος πάντων που θα τους θυμίσει την επιχείρησή σας.

Συμβουλή #6: επαναστοχεύστε σε αυτούς που σχεδόν ολοκλήρωσαν μία συναλλαγή

Αυτούς δηλαδή, που εγκατέλειψαν τα καλαθάκια τους. Στόχος σας να τους κάνετε να επιστρέψουν στο site και να ξαναφορτώσουν τα καλαθάκια τους και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Δώστε τους ένα δωράκι ή κάποια έκπτωση, θυμίστε τους το προϊόν που έχασαν, πείτε τους ότι τους δίνετε κάτι για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Example of remarketing campaign

Εννοείται ότι για να φτιάξετε όλα τα παραπάνω κοινά-στόχος πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το Facebook pixel και να έχετε και ένα μηχανογραφικό σύστημα που να παράγει τα στατιστικά που θέλετε. 

 

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *