4 Τρόποι για να Βελτιώσετε την Online Στρατηγική Περιεχομένου το 2014

Για να εξασφαλίσετε πιστούς πελάτες και το 2014 , είναι σημαντικό να έχετε μια online στρατηγική περιεχομένου που θα προσφέρει πληροφορίες σε μηδενικό κόστος για όσους τις δούν ή τις ακούσουν. Σίγουρα, η δημιουργία και η διανομή αυτού του περιεχομένου κοστίζει αρκετά και σε χρόνο και σε χρήμα αλλά να είστε σίγουροι οτι το marketing περιεχόμενου θα αποδώσει πίσω εξίσου πολλά. To marketing περιεχομένου θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη με τους πελάτες σας, οι οποιοί θα αρχίσουν να σας βλέπουν σας αυθεντία στο χώρο ή απλά σαν το αγαπημένο τους μέσο που τους προσφέρει ενημέρωση και διασκέδαση σε καθημερινή ή μηνιαία βάση. Αυτό που θέλετε είναι να θυμούνται το λογότυπο σας και την εταιρική σας επωνυμία για να έρχονται κατευθείαν στην δική σας σελίδα για να βρούν την πληροφορία που ψάχνουν. Για να μεγιστοποιήσετε την online στρατηγική περιεχομένου και το 2014 θα πρέπει να έχετε υπόψη τα παρακάτω:

1. Μην βασίζεστε σε ένα μόνο τρόπο μετάδοσης του περιεχόμενου σας:

Χρησιμοποιείστε όλα τα μέσα που προσφέρει το Online marketing για να μεταδόσετε το περιεχόμενο σας. Η γραφή και μόνο δεν είναι αρκετή . Συνδιάστε την με γραφικά, εικόνα και video, ήχο , infographics και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα έχετε τα αποτελέσματα που ζητάτε.

2. Χρησιμοποίστε το περιεχόμενο σας σωστά και με μέτρο:

Θα πρέπει να θυμάστε οτι όταν γράφετε ένα κείμενο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πολλα video ή εξωτερικά links που θα αποσπάσουν την προσοχή του αναγνωστή απο αυτό που διαβάζει. Επίσης ενσωματώστε με μέτρο εικόνες και γραφικά και προσέξτε να μην πιάνουν πολύ χώρο απο το κείμενο σας. Οταν πάλι ανεβάζετε ένα video στη σελίδα σας, δεν χρειάζετε να ετοιμάσετε μια μεγάλη περίληψη για το τι προκείται να δούν οι επισκέπτες σας. Αφήστε τους να κρίνουν μόνοι τους αυτο που βλέπουν και να μεταφερθούν αν το επιθυμούν σε κάποια άλλη σελίδα. Τέλος, χρησιμοποιστε εικόνες. Το ρητό άλλωστε λέει οτι μια εικόνα είναι όσο χίλιες λέξεις! Σελίδες όπως το Pinterest, Facebook, Tumbler είναι οι ιδανικοί χώροι, πέρα απο την δική σας ιστοσελίδα, για να ανεβάσετε αυθεντικές φωτογραφίες απο τα προιόντα που προσφέρετε!

3. Κάντε την ιστοσελίδα σας Mobile-Friendly:

Ποιος ο λόγος να έχετε δημιουργήσει το τέλειο mix περιεχομένου αν οι αναγνώστες σας δεν μπορουν να το διαβάσουν απο τα αγαπημένα τους smartphones! Θα πρέπει να σχεδιάσετε την ιστοσελίδα σας έτσι ώστε να ειναι εύκολο για τον χρήστη να πλοηγηθεί μέσα σε αυτή, να διαβάσει άρθρα , να δεί video , να κάνει σχόλια ή ακόμα και αγορές εύκολα και γρήγορα. Και πάντα μα πάντα να την τεστάρετε για λειτουργικότητα και ευκολία στη χρήση.

4. Δημοσιευθείτε στα Social Media ή σε άλλα Blogs.

Η δημοσίευση σε blogs αλλά και σε κοινωνικά δίκτυα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά να ενισχυθεί ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει το περιεχόμενο σας. Μπείτε σε σχετικά με ττην δική σας δραστηριότητα blogs, αφήστε ένα υπαινιγμό για την ιστοσελίδα σας και ετοιμαστείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις των μελών του blog. Έτσι θα μπορέσετε να είστε δραστήριοι και χρήσιμοι, θα δείξετε οτι είστε ειδικοί στο συγκεκριμένο αντικείμενο, πείθωντας έτσι τα μέλη αυτά να κατεθυνθούν προς την δική σας σελίδα. Τέλος να θυμάστε οτι όταν κάνετε μια αναρτήση σε κάποια ειδησιογραφική σελίδα ή blog στο Facebook να σέβεστε τους όρους δημοσιεύσης των διαχειριστών της σελίδας και να μην ανεβάζετε περιεχόμενο, εικόνες και υλικό που δεν προσφέρει τίποτε άλλο πέρα απο μια συνεχή διαφήμιση της δικής σας σελίδας.

Ακολουθήστε αυτές τις απλές αρχές του content marketing για να είστε σίγουροι οτι βαδίζετε στο σωστό δρόμο και το 2014!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *