4 Περσόνες – Η Λογική Περσόνα 1/4

Έχετε ποτέ σκεφτεί ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίζετε ένα υποψήφιο πελάτη σωστά, ώστε να τον πείσετε να επενδύσει στα προϊόντα και στις υπηρεσίες σας;

Σίγουρα βοηθούν η ποιότητα, η εξυπηρέτηση, η καλή εμφάνιση, οι τιμές και άλλοι συνηθισμένοι παράγοντες, όμως σας διαφεύγει κάτι πολύ σημαντικό.

Ο καλύτερος τρόπος για να πείσετε ένα υποψήφιο πελάτη είναι να μιλάτε την ίδια γλώσσα με αυτόν και να ανταποκρίνεστε στις πραγματικές βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες του!

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση. Κάποιοι σκέφτονται πιο πολύ με την αριστερή μεριά του εγκεφάλου και άλλη με τη δεξιά… Κάποιοι παίρνουν αποφάσεις γρήγορα και άλλοι θέλουν να το σκεφτούν πολύ προσεκτικά…

Στην προσπάθεια να κατηγοριοποιηθούν οι υποψήφιοι πελάτες με βάση την προσωπικότητα τους, έχουν δημιουργηθεί από τους ερευνητές 4 βασικές «περσόνες»:

  • Λογική περσόνα (guardian)
  • Παρορμητική περσόνα (artisan)
  • Η περσόνα που φροντίζει τους άλλους (idealist)
  • Επιθετική/ανταγωνιστική περσόνα (rational)

Στην πραγματικότητα κανένας άνθρωπος δεν ανήκει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά παρουσιάζει στοιχεία και από τις 4 περσόνες σε διαφορετικό βαθμό.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι 4 περσόνες, πως σκέφτονται και τι ψάχνουν όταν μπαίνουν στο site σας. Αν καταφέρετε να προσαρμόσετε το site σας έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και των 4 περσόνων, θα αυξήσετε την κερδοφορία σας κατακόρυφα.

Λογική Περσόνα

Οι άνθρωποι που έχουν λογική περσόνα, εμπιστεύονται τη λογική τους και τη μεθοδική σκέψη όταν παίρνουν αποφάσεις. Τους αρέσει πολύ η προσοχή στη λεπτομέρεια.

Συνήθως είναι σκεπτικοί, αυτόνομοι, και τους αρέσει να λύνουν πολύπλοκα προβλήματα. Ενώ ένας παρορμητικό άνθρωπος ανοίγει ένα νέο μηχάνημα και προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει ο λογικός τύπος ανοίγει πρώτα το manual, για να μάθει μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν το 40-45% του πληθυσμού.

Πως Συμπεριφέρεται Η Λογική Περσόνα Στο Site Σας?

Ένας άνθρωπος που ανήκει στη λογική περσόνα, όταν μπει στο site σας θα ψάξει και την παραμικρή λεπτομέρεια, σχετικά με τα προϊόντα σας. Θα θέλει να δει τεχνικά χαρακτηριστικά, οδηγίες χρήσης, και το ποιοι είστε. Αν πουλάτε υπηρεσίες θα θέλει να δει ακριβώς ποια είναι η μεθοδολογία που χρησιμοποιείτε.

Μια λογική περσόνα δε παίρνει (γρήγορες) αποφάσεις εκτός και αν κάνει ενδελεχή έρευνα πρώτα. Θα κάτσει να ερευνήσει όλη την αγορά, να μάθει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις μεθοδολογίες, και θα επιλέξει στο τέλος αυτόν που φαίνεται καλύτερος με λογικά κριτήρια, αυτόν που ελπίζει πως θα του προσφέρει την καλύτερη λύση στο πρόβλημα του.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι για να πουλήσετε σε μια λογική περσόνα θα πρέπει να του παρουσιάσετε πολλές πληροφορίες, χαρακτηριστικά, λεπτομέρειες, manuals, μεθοδολογίες και εν κατακλείδι να επιχειρηματολογήσετε λογικά γιατί είστε η καλύτερη λύση του.

Ανακοίνωση Σεμιναρίου!

Η GIM διοργανώνει σεμινάριο SEO στα τέλη Γενάρη. Η θεματολογία θα περιέχει αρχές και μεθόδους SEO, καθώς και πρακτικές συμβουλές για να αυξήσετε άμεσα την κερδοφορία του site σας. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *