Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Place Tips

Ενώ οι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα συνεχώς και παντού -μεταξύ άλλων και εκεί που ψωνίζουν και τρώνε- οι επιχειρήσεις έχουν μία ευκαιρία να συνδεθούν διαδικτυακά με τους πελάτες τους ενώ βρίσκονται στο κατάστημά τους. Με τα Place Tips το Facebook δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μάθουν πράγματα για τοποθεσίες που επισκέπτονται αλλά και στις επιχειρήσεις να προβάλλουν το κατάλληλο μήνυμα την κατάλληλη στιγμή.

Τι είναι τα Place Tips

Τα Place Tips ή Συμβουλές Τοποθεσίας αποτελούν αυτό που υποδεικνύει το όνομά τους: συμβουλές για διάφορα μέρη.

Μόλις ένας χρήστης βρεθεί κοντά σε μία τοποθεσία/επιχείρηση που τα χρησιμοποιεί, τότε εμφανίζονται στην κορυφή του news feed του ένα μήνυμα που τον προτρέπει να δει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτήν. Όταν ο χρήστης πατήσει στα Place Tips, βλέπει μια σειρά με καρτέλες από ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες, όπως φωτογραφίες και αναρτήσεις φίλων του από αυτό το μέρος, μήνυμα καλωσορίσματος της επιχείρησης, δημοφιλείς αναρτήσεις της σελίδας, προτροπή για like και check-in, συστάσεις και βαθμολογίες φίλων του χρήστη κ.α.

Για παράδειγμα σε ένα εστιατόριο, τα Place Tips μπορούν να σας εμφανίσουν το μενού, τις κριτικές και άλλες πληροφορίες, όπως ένα χαρακτηριστικό κοκτέιλ ή ένα δημοφιλές πιάτο. Στην περίπτωση ενός καταστήματος, ο χρήστης θα μπορούσε να ενημερωθεί για το ωράριο λειτουργίας, να εντοπίσει δημοφιλή προϊόντα και να ενημερωθεί για επερχόμενα γεγονότα (upcoming evetns) ή προσφορές.

Αυτό σημαίνει από μόνο του ότι η υπηρεσία αφορά μόνο επιχειρήσεις που έχουν φυσικό κατάστημα και όχι εταιρείες που έχουν αποκλειστικά διαδικτυακή παρουσία.

Γιατί σας ενδιαφέρει

Αύξηση της απήχησης

Τα Place Tips εμφανίζονται στην κορυφή του News Feed των πελατών σας ενώ βρίσκονται στο κατάστημά σας. Έτσι μπροείτε να παρέχετε πολύτιμες πληροφορίες για την επιχείρησή σας σε μία πολύ σχετική στιγμή.

Eνίσχυση του engagement

Τα Place Tips θα σας βοηθήσουν να δείτε αύξηση στα likes, τα check-ins και τα shares.

Βελτίωση της εταιρικής σας εικόνας

Τα Place Tips δείχνουν φωτογραφίες και αναρτήσεις από φίλους στην επιχείρησή σας, βοηθώντας στην καλή φήμη της εταιρείας σας. Οι καλές κριτικές και συστάσεις άλλων χρηστών αποτελούν ένα δυνατό εργαλείο για την επιχείρησή σας.

Χτίσημο δυνατών σχέσεων

Οι συμβουλές τοποθεσίας αποτελούν για εσάς μία ευκαιρία να οικοδομήσετε σχέσεις με τους πελάτες σας και να έρθετε κοντά τους. Είναι ουσιαστικά ένας κοινός χώρος για εσάς και τους πελάτες σας όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε.

Πώς λειτουργούν

Η τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε προσδιορίζεται μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi, GPS και αναμεταδότες Bluetooth® του Facebook. Όταν βλέπετε συμβουλές για τοποθεσίες, δεν γίνεται καμία δημοσίευση στο Facebook ούτε μπορούν να δουν οι άλλοι πού βρίσκεστε.

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις τα Place Tips είναι τα beacons, τα οποία στέλνουν σήμα στα κινητά των πελατών σας μέσω Bluetooth. Οι συσκευές beacon παρέχονται από το Facebook δωρεάν και μπορείτε να τις παραγγείλετε από εδω https://www.facebook.com/business/a/facebook-bluetooth-beacons-imbed

Αφού παραλάβετε το beacon σας, η διαδικασία είναι πολύ απλή: Το βγάζετε από τη συσκευασία του, το τοποθετείτε σε ένα πολυσύχναστο σημείο και (προαιρετικά) δημιουργείτε ένα μήνυμα καλωσορίσματος για τους πελάτες σας.

Συμβουλές για να τα αξιοποιήσετε καλύτερα:

  1. Ενημερώστε το προσωπικό σας σχετικά με την υπηρεσία και ζητήστε του να παροτρύνει τους πελάτες να το χρησιμοποιούν με κάθε ευκαιρία. Κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι για να το χρησιμοποιήσουν θα πρέπει να έχουν ανοίξει το bluetooth και τις υπηρεσίες τοποθεσίας για το Facebook.
  2. Βάλτε μία πινακίδα ή αφίσα στο κατάστημά σας που ενθαρρύνει τους πελάτες να τα χρησιμοποιήσουν.
  3. Αξιοποιήστε τα Place tips για να παρέχετε στους πελάτες σας πληροφορίες που μπορούν να πάρουν μόνο όταν βρίσκονται στο κατάστημά σας.
  4. Αναρτήστε ένα welcome note. Μπορείτε να εκμεταλλευθείτε το μήνυμα καλωσορίσματος ώστε να παρουσιάσετε μία προσφορά, ένα κουπόνι, κάποιο δημοφιλές προϊόν ή για παράδειγμα ένα πιάτο ημέρας.
  5. Δώστε κίνητρα όπως δωρεάν Wi-Fi ή εκπτώσεις για να ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να κάνουν check-in ή να ποστάρουν μία φωτογραφία.
  6. Σχεδιάζετε κάτι καλό για τις επόμενες μέρες και δημιουργήστε Facebook events, τα οποία θα εμφανιστούν στα Place Tips και θα δώσουν στους πελάτες σας ένα κίνητρο για να επιστρέψουν.
  7. Μία καλά ενημερωμένη Σελίδα, κάνει καλύτερα και τα Place Tips. Σιγουρευτείτε ότι η Σελίδα σας έχει σωστές πληροφορίες και κυρίως διεύθυνση και τρόπους επικοινωνίας.
  8. Κάντε συχνές αναρτήσεις στη σελίδα σας και βεβαιωθείτε ότι ανανεώνετε τακτικά το περιεχόμενό σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *