Το Facebook ενώνει τα pixel του!

Το γνωστό μας conversion tracking pixel από τις 15 Φεβρουαρίου 2017 δεν θα υπάρχει πια. Όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Facebook pixel στο site τους πρέπει το συντομότερο να το αναβαθμίσουν.

Facebook Advanced Matching Pixel

Το νέο pixel, το οποίο λέγεται Facebook Advanced Matching Pixel, δίνει τη δυνατότητα στους διαφημιζόμενους να κερδίσουν περισσότερες μετατροπές, να βελτιστοποιήσουν τις διαφημίσεις τους ως προς τα στοιχεία μετατροπής και να «φτάσουν» σε περισσότερα άτομα στο Facebook μέσα από τα custom audiences ή τις δυναμικές διαφημίσεις.

Υπάρχει κόσμος που επισκέπτεται στο site σας και προβαίνει σε κάποιες ενέργειες όπως π.χ. εγγραφή σε newsletter, sign-in, check-out. Μετά αυτοί μπαίνουν και στο Facebook, το οποίο, χάρη στο Advanced Matching Pixel, τους ανιχνεύει και τους εμφανίζει τη διαφήμισή σας, πράγμα που οδηγεί σε περισσότερα leads και μετατροπές, δηλαδή σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των καμπανιών στο Facebook.

Το Facebook ενώνει τα pixel του

Ήδη, και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε δοκιμαστική χρήση, παρατηρήθηκε αύξηση 10% σε μετατροπές και 20% στην κάλυψη, στις καμπάνιες που υπήρχε προγραμματισμένη επαναστόχευση (retargeting). Γενικά, η χρήση του εν λόγω pixel στο remarketing λειτουργεί εκπληκτικά, το reporting γίνεται πλουσιότερο, η πληροφόρηση γίνεται πιο ρεαλιστική και πιο ενημερωμένη και η  αποτελεσματικότητα αυξάνει!

Advanced matching

Συστήνεται σε όσους ήδη χρησιμοποιούν το Facebook pixel να προχωρήσουν στη σχετική αναβάθμιση και να μεταβούν στο advanced matching για να αυξήσουν τις μετατροπές, να βελτιώσουν καμπάνιες και να κάνουν remarket περισσότερα άτομα. Κατά αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται εν τέλει και το ROI των καμπανιών στο Facebook.

Νέο pixel

Ο διαφημιζόμενος έχει τη δυνατότητα, μέσα από το νέο pixel να ορίσει ποια στοιχεία από το site θα σταλούν στο Facebook για ταίριασμα (matching). Στοιχεία όπως email, ταχυδρομικός κώδικας, όνομα, επώνυμο, γενέθλια, πόλη, φύλο κλπ. Αυτό το νέο pixel καταφέρνει να λειτουργεί ακόμα και όταν κάποια δραστηριότητα δεν βρίσκει ταίριασμα όπως γινόταν για παράδειγμα όταν ένας χρήστης χρησιμοποιούσε περισσότερους από έναν browser ή όταν χρησιμοποιούσε μόνο το κινητό του.

Ασφάλεια Δεδομένων

Όλα αυτά γίνονται κωδικοποιημένα και σε απόλυτη ασφάλεια. Η ασφάλεια των δεδομένων είναι εξασφαλισμένη καθώς το Facebook πριν στείλει πίσω την πληροφόρηση, την κάνει μικρά μικρά μηνυματάκια τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να πειράξει κάποιος ενώ μετά από 48 ώρες τα διαγράφει.

Ακόμα το σκέφτεστε;

 
Συντάκτρια: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *