Το Cross-Device είναι πραγματικότητα στην Ελλάδα

Η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται προκειμένου να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη – πιο δύσκολη ο χρόνος θα δείξει… αλλά η πραγματικότητα είναι μία και αντικειμενική. Οι σημερινοί άνθρωποι στη καθημερινότητα τους χρησιμοποιούν πολλές συσκευές προκειμένου να επικοινωνήσουν, ενημερωθούν, διασκεδάσουν. Αυτή όμως η ηλεκτρονική συμπεριφορά είναι σαφές ότι αλλάζει και τη καταναλωτική.

Σύμφωνα με στοιχεία για το 2016 του Consumer Barometer της Google, ο αριθμός των Ελλήνων καταναλωτών που χρησιμοποιούν μόνο μια οθόνη (smartphone, tablet, pc) μειώνεται συνεχώς, και πέρσι έφτασε το 21%. Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί: Πάνω από το 35% των καταναλωτών φαίνεται να χρησιμοποιεί τουλάχιστον δύο διαφορετικές οθόνες-συσκευές και το 20% τρεις.

Cross device

Ποσοστό ελλήνων που χρησιμοποιούν μόνο μια οθόνη (computer,smartphone ή tablet)

 

Το Cross-Device δεν είναι κάτι καινούργιο, στη πραγματικότητα είναι κάτι που περιμέναμε να φτάσει στην Ελλάδα πολύ δυνατά και το είδαμε και στην πράξη. Την στιγμή που η διείσδυση των smartphones το 2016 στην Ελλάδα έφτασε το 58%, οι καταναλωτές διαμορφώνουν τα νέα δεδομένα συνεχώς, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν

Στην περίπτωση του Cross-Device έχουμε πολλά παραδείγματα, ένα σύνηθες που βλέπουμε και αφορά μια μεγάλη μερίδα των καταναλωτών είναι ο καταναλωτής να ψάχνει από το κινητό του ένα προϊόν-υπηρεσία , να το βρίσκει, αλλά να ολοκληρώνει την αγορά όταν γυρίζει σπίτι του από το laptop/tablet του.

Μια άλλη περίπτωση είναι ο χρήστης, να έχει κάνει μια έρευνα αγοράς στο σπίτι του με σκοπό να ολοκληρώσει την αγορά την επόμενη μέρα. Το μεσοδιάστημα όμως ο καταναλωτής με το smartphone του μπορεί να θελήσει να συνεχίσει την έρευνα του. Ακόμα και αν δεν την συνεχίσει, είναι σημαντικό να του θυμίζουμε το κατάστημα μας που επισκέφθηκε το προηγούμενο βράδυ ώστε να να μας θυμάται και να γνωρίζει γιατί πρέπει να ολοκληρώσει την αγορά του σε εμάς. 

ποσοστο ελληνων που χρησιμοποιουν 2 οθονες

Ποσοστό ελλήνων που χρησιμοποιούν 2 οθόνες (computer, smartphone,table)

 

Η αυξανόμενη απήχηση του Cross Device κάνει το Remarketing & το Cross-Device Tracking απαραίτητο εργαλείο

Αν κάτι καταλαβαίνουμε από την αυξητική τάση του Cross Device είναι ότι:

  • Το eShop μας πρέπει να είναι κατάλληλο για κάθε οθόνη. Είτε είναι κινητό, είτε laptop πρέπει να προσφέρουμε μια ιδανική εμπειρία στον υποψήφιο, και να έχουμε το καλύτερο δυνατό Conversion Rate Optimization.
  •  Η παρουσία μας στα μεγάλα κανάλια (Google – Facebook ) θεωρείται πολύ σημαντική καθώς πρέπει να έχουμε την ευκολία να προσεγγίζουμε τον πελάτη μας όπου και αν βρίσκεται μέσω του Cross-Device Tracking που μας παρέχουν.
  • Το Remarketing είναι πιο απαραίτητο από ποτέ. Οι δυνατότητες Remarketing που μας παρέχει η Google και το Facebook είναι σύμμαχοι μας ώστε να βρούμε τους πελάτες μας, σε όποια συσκευή και αν βρίσκονται.

Βέβαια μαζί με όλα τα παραπάνω, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια ακόμα “οθόνη” έχει μπει στη ζωή μας και αυτή είναι οι οθόνη τηλεόρασης (Smart TV – Cable TV). Κάτι που αξίζει να αναπτύξουμε εκτενέστερα σε επόμενο άρθρο μας.

 

Marketing Manager: Ζαχαράκης Δημήτρης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *