Τι τρέχει με το Instagram;

Στο προηγούμενο άρθρο ασχοληθήκαμε με την ανίχνευση των μελλοντικών τάσεων. Σήμερα θα ασχοληθούμε περισσότερο με τις τάσεις που αφορούν στο Instagram, το οποίο φαίνεται αποφασισμένο να κερδίσει μερίδιο σε σχέση με άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες.

τι τρέχει με το instagram

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο το 48% των επιχειρήσεων έχουν παρουσία στο Instagram. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να ανέβει στο 70% εντός του 2017. Ομοίως και αναλόγως θα ανέβουν και τα έσοδα από διαφημίσεις. Γεγονός που μας οδηγεί να σκεφτούμε ότι θα δούμε σημαντικές αλλαγές στο κομμάτι υποστήριξης του πελάτη, δηλαδή στο κομμάτι των στατιστικών το οποίο θα βελτιωθεί και θα εμπλουτιστεί.

Instagram vs Snapchat

Το Instagram παίρνει μερίδιο από το Snapchat. Το InstaStories που λάνσαρε μέσα στο 2016 είναι πολύ πιο εύκολο και έχει περισσότερες δυνατότητες ταυτόχρονα. Παράλληλα, ετοιμάζονται εργαλεία ειδικά για επιχειρήσεις που στόχο έχουν να μετατρέψουν το Instagram σε κυρίαρχο μέσο.

Content

Το περιεχόμενο που δημιουργούν οι χρήστες παίρνει τα «πάνω του» και θα μπορεί κάποιος marketer, εύκολα και νόμιμα, να επαναμοιράσει αυτό το περιεχόμενο στο κοινό του με τα κατάλληλα hashtags. Το θέμα της συναίνεσης του χρήστη σε αυτό θα λυθεί μέσα από τα κατάλληλα εργαλεία.

Προσανατολισμός στις επιχειρήσεις

Οι αλλαγές που έκανε τον τελευταίο καιρό το Instagram του έδωσαν τη δυνατότητα να αυξήσει την κίνηση στην πλατφόρμα και να δημιουργήσει virality. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να δουλέψει καλύτερα για τις εταιρείες και τα προϊόντα αλλά και για τους χρήστες του.

Τι γίνεται με τις πωλήσεις;

Το Instagram θα γίνει ο παράδεισος των πωλήσεων. Βάζοντας ετικέτες με πληροφορίες για το προϊόν και links δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα πάει κατ’ ευθείαν στη landing page του καταστήματος. Το παράδειγμα της φωτογραφίας είναι σαφές. Επίσης, λογικά, οι ετικέτες θα «ανοίξουν» σε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων.

Τι γίνεται με τις πωλήσεις

Το Instagram αφήνει τη «στιγμή» και πάει στην «ιστορία». Δηλαδή; Δηλαδή μετακινείται από το «αποτύπωσε τη στιγμή» στο «πες μια ιστορία», πράγμα που θα κάνει τους χρήστες του να δεθούν περισσότερο μαζί του.

Επιπλέον

Πέρα από αυτές τις μεγάλες, θα λέγαμε αλλαγές-προβλέψεις, αναμένονται και μερικές μικρότερες, όπως:

  • Τα live video θα μπορούν να σώζονται για 24 ώρες.
  • Το Instagram Stories θα δίνει τη δυνατότητα για περισσότερα φιλτραρίσματα (ποιός θέλει κι άλλα;;;), περισσότερα links που θα κλικάρονται και συγχώνευση με τις εφαρμογές Hyperlapse και Boomerang.
  • Θα δίνεται η δυνατότητα να σώζονται τα πρόχειρα σε οργανωμένα αρχεία.
  • Το «Reply» θα βελτιωθεί και μπαίνει κάτω από το σχόλιο.

Ήδη, και στην Ελλάδα, έχει αρχίσει να φαίνεται η αύξηση της σημαντικότητας του Instagram στη στρατηγική επικοινωνίας των επιχειρήσεων. Ειδικά η διαφήμιση στο Instagram παρέχει τις ίδιες δυνατότητες με αυτή στο Facebook και έχει ήδη αυξηθεί θεαματικά. Στη GIM έχουμε πολλά επιτυχημένα case studies να επιδείξουμε, οπότε απλώς… ρωτήστε μας.

 

Συντάκτρια: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *