Τι «παίζει» με το WeChat;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: τι είναι το WeChat; Είναι μία εφαρμογή αλλά δεν είναι μία απλή εφαρμογή. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Δηλαδή από instant messaging μέχρι on-line shopping, από κοινωνικό δίκτυο μέχρι διαχείριση οικονομικών. Αφορά τους Κινέζους και όσους ενδιαφέρονται για την αγορά της Κίνας ή για τους Κινέζους τουρίστες. Και αυτό ακριβώς είναι το point του σημερινού άρθρου!

Ως γνωστόν, Facebook, Twitter, Whatsapp κλπ εφαρμογές δεν είναι διαθέσιμες στην Κίνα. Παρόλα αυτά οι Κινέζοι ζουν κυριολεκτικά μέσα από το WeChat. Το ίδιο κάνουν και όσοι συναλλάσσονται μαζί τους.

we chat feature

Παρακάτω θα δούμε τους δύο βασικότερους λόγους για τους οποίους οι marketer πρέπει να σκεφτούν σοβαρά να χρησιμοποιήσουν το WeChat.

Τεράστια απήχηση

Χρησιμοποιείται από ένα δισεκατομμύριο άτομα, αριθμός ικανός να δελεάσει οποιονδήποτε marketer. Επιπλέον η εφαρμογή έχει διεισδύσει στην Αμερική και στην Αγγλία και υποστηρίζει 20 γλώσσες (σύντομα περισσότερες).

Αλληλεπιδραστικά χαρακτηριστικά

Η εφαρμογή του WeChat συνεχώς ανανεώνεται και αναπτύσσεται προσθέτοντας νέες εφαρμογές και επεκτάσεις,  με στόχο να συνδέσει τους πελάτες της,  με τις διάφορες μάρκες/επιχειρήσεις.

Είδη business λογαριασμών στο WeChat

Υπάρχουν τρία είδη λογαριασμών: ο συνδρομητικός, ο υπηρεσιών και ο επιχειρηματικός. Ο πρώτος τύπος μοιάζει με τις σελίδες του Facebook και επιτρέπει μέχρι ένα μήνυμα ανά ημέρα το οποίο εμφανίζεται στο subscription folder. Ο δεύτερος τύπος επιτρέπει την αποστολή τεσσάρων μηνυμάτων το μήνα , αλλά επιπλέον προσφέρει μεγάλο εύρος συνεργασιών, όπως καταστήματα WeChat, πληρωμές WeChat, άμεση εξυπηρέτηση καταναλωτή, και πλοηγό (GPS) μεταξύ άλλων. Ο τρίτος τύπος είναι διαθέσιμος αποκλειστικά στην Κίνα και διατίθεται για εσωτερικές συνομιλίες.

wechat set up-business account

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για την εξυπηρέτηση πελατών

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται οι καταναλωτές τους. Και εφ’ όσον οι καταναλωτές θέλουν αμεσότητα και εξυπηρέτηση μέσω social media, τότε πρέπει να την έχουν!

Η εφαρμογή του WeChat σας επιτρέπει να ορίσετε έως 100 εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών. Όταν έρχεται ένα αίτημα αναλαμβάνει να το διεκπεραιώσει ένας από αυτούς

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αυτοματοποιημένες απαντήσεις, όπως κάνετε και στο Messenger.

Τέλος, μπορείτε να κρατήσετε το αρχείο της συνομιλίας ώστε να ανατρέξετε σε αυτό ξανά, εφ’ όσον χρειαστεί.

Διαφημιστείτε στο WeChat

Αφού κάνετε την επιβεβαίωση του λογαριασμού σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να διαφημίζετε. Για τις επιχειρήσεις εκτός Κίνας, αυτό που μας ενδιαφέρει δηλαδή, η διαδικασία θα πρέπει να περάσει από ένα διαφημιστικό γραφείο. Οι τρεις τύποι διαφήμισης στο WeChat είναι:

  • Διαφήμιση με banners
  • Διαφήμιση μέσω “Moments” το οποίο είναι το αντίστοιχο του timeline στο Facebook. Υπάρχει η δυνατότητα στόχευσης βάσει τοποθεσίας, ενδιαφερόντων, οικογενειακής κατάστασης, ηλικίας, φύλου, σπουδών και συμπεριφοράς. Ωστόσο, αν τις πρώτες έξι ώρες της ζωής της η διαφήμιση δεν έχει ανταπόκριση, παύει η προβολή της!
  • Συνεργασία με influencers και opinion leaders. Δηλαδή αυτό που θα κάνατε και για το Instagram. Απλώς πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο ή την κατάλληλη.

Η εφαρμογή του WeChat όλο και μεγαλώνει και κυρίως εξάγεται. Επομένως, είναι απλώς ζήτημα χρόνου πότε θα ξεκινήσουμε να την χρησιμοποιούμε για την προώθηση, όχι μόνο μεγάλων μαρκών, αλλά και για μικρότερες, στην κινεζική αγορά.  

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *