Συμβουλές για να δημιουργήσετε τις πιο αποδοτικές διαφημίσεις στο Facebook

Όποιο κι αν είναι το είδος της επιχείρησής σας, θα πρέπει ήδη να γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι από τους ενδεχόμενους πελάτες σας ανήκουν κατά πάσα πιθανότητα στην κοινότητα του Facebook, δεδομένου ότι περίπου 900 εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν καθημερινά. Είτε το κοινό σας είναι φοιτητές Πανεπιστημίου είτε διευθύνοντες σύμβουλοι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το χρησιμοποιούν, εκ των οποίων αρκετοί σε καθημερινή βάση.

Το πρόβλημα είναι ότι μία απλή ανάρτηση στο Facebook δεν αρκεί πλέον για τις επιχειρήσεις καθώς οι τελευταίες αλλαγές στον αλγόριθμο του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου οδηγούν σε όλο και πιο περιορισμένη οργανική απήχηση για τις επιχειρήσεις. Μπορείτε όμως εύκολα να αντισταθμίσετε αυτό το πρόβλημα και να οδηγήσετε τους χρήστες στο site σας, "ρίχνοντας" χρήματα σε Facebook Ads. Αρκεί να το κάνετε έξυπνα.

Οι βελτιστοποιημένες διαφημίσεις αποτελούν μία αποδοτική και έξυπνη επένδυση για την επιχείρησή σας και θα πρέπει να δώσετε έμφαση τόσο στις ίδιες τις διαφημίσεις όσο και στο κοινό στο οποίο θα στοχεύσετε.

Αφού επιλέξετε το είδος της διαφήμισης που θέλετε να τρέξετε, κάτι που θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θέλετε να έχει (clicks, downloads, impressions κτλ) θα ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας της. Δώστε έμφαση στα παρακάτω πέντε στοιχεία έτσι ώστε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Δημιουργικό που τραβάει τα βλέμματα

Το οπτικό περιεχόμενο αντιμετωπίζεται πιο ευνοϊκά από τον αλγόριθμο του Facebook ενώ είναι και περισσότερο ελκυστικά για τον χρήστη που περιηγείται στο News Feed του κάτι που καθιστά πιο πιθανό να τραβήξετε το ενδιαφέρον κάποιου πελάτη -σκεφτείτε μόνο ότι το 90% των πληροφοριών που διαβιβάζονται στον εγκέφαλο είναι οπτικές. Άρα το δημιουργικό σας θα πρέπει να «μιλάει από μόνο του». Ωστόσο θα πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι το δημιουργικό σας θα πρέπει να αποτελείται από 20% κείμενο το μέγιστο, σύμφωνα με τον κανονισμό του Facebook.

Η παρακάτω διαφήμιση του Ipsy, ενός συνδρομητικού site με προϊόντα ομορφιάς αποτελεί ένα καλό παράδειγμα διαφήμισης που όχι μόνο είναι ζωντανή και ξεχωρίζει αλλά επίσης αναφέρει ξεκάθαρα και συνοπτικά όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει κανείς σχετικά με την εταιρεία.

 

lolstart1017″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”463483″}}]]

Σχετικότητα

Η σχετικότητα της διαφήμισής σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της. Αν στοχεύσετε στο λάθος κοινό θα έχετε πενιχρά αποτελέσματα και τα χρήματα που ξοδέψατε θα πάνε χαμένα. Το Facebook λάνσαρε πρόσφατα το Relevence Score ή Δείκτη Σχετικότητας, που είναι κάτι παρόμοιο με το Ad Rank στα Google Adwords.

 

lolstart1018″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”345384″}}]]

Όσο πιο σχετικά είναι η εικόνα, το κείμνο και η σελίδα προορισμού με το κοινό σας, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το σκορ της διαφήμισής σας και τόσο πιο ευνοϊκή διαχείριση θα έχει από το Facebook.

Πείτε τους τι έχουν να κερδίσουν

Το value proposition (πρόταση αξίας) είναι αυτό που θα “τάξετε” στον χρήστη έτσι ώστε να κάνει click στη διαφήμισή σας και να μάθει περισσότερα για εσάς. Με ποιον τρόπο το προϊόν ή οι υπηρεσίες σας διαφέρουν από τα άλλα; Γιατί ο χρήστης να κάνει click στη διαφήμισή σας και να επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας;

 

lolstart1019″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”443486″}}]]

Το value proposition θα πρέπει να πείθει. Το να δηλώσετε απλώς ότι έχετε τις καλύτερες βάφλες στον κόσμο δεν αρκεί για να προσελκύσετε πελάτες αλλά ίσως το να προσφέρετε 10% έκπτωση να το κάνει. Οι “κοινωνικές αποδείξεις” και τα στατιστικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν, όπως για παράδειγμα “100.000 άτομα επιλέγουν τις βάφλες μας! Κάντε click για να παραγγείλετε τη δική σας και κερδίστε 10% έκπτωση.”

Ξεκάθαρο Call-To-Action

Μία όμορφη και σχετική διαφήμιση θα πρέπει πάντα να συνοδεύεται από Call-To-Action (CTA) έτσι ώστε να καθοδηγείτε τον χρήστη να προβεί σε κάποια ενέργεια. Αν προσθέσετε ένα CTA, όπως “Αγοράστε τώρα και κερδίστε” ή “Προλάβετε την προσφορά”, θα δημιουργήσετε την αίσθηση του επείγοντος.

 

lolstart1020″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”429489″}}]]

Όπως ισχύει και με το εικαστικό έτσι και το CTA σας θα πρέπει να είναι πρωτότυπο -όσο το δυνατόν. Τα «κάντε click εδώ» ή το «Διαβάστε περισσότερα» είναι πραγματικά πολυπαιγμένα. Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο ώστε να βρείτε ένα CTA που θα ενθαρρύνει τους αναγνώστες σας να μάθουν περισσότερα για εσάς.

Βασιστείτε στην επιτυχία σας

Η πιο επιτυχημένη τακτική για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής καμπάνιας είναι να βασίζεστε σε αυτά που γνωρίζετε ήδη ότι πάνε καλά για εσάς. Μία πιασάρικη διαφήμιση με ξεκάθαρο CTA, σχετικό κοινό και αξία στον χρήστη θα έχει αυξημένη πιθανότητα επιτυχίας. Ωστόσο δεν θα πρέπει να αρκεστείτε σε μία μόνο επιτυχημένη καμπάνια. Η φύση της πλατφόρμας είναι κοινωνική και συνεχώς εξελισσόμενη και ένας καλός διαφημιστής θα πρέπει να αναγνωρίζει ότι μία διαφήμιση λειτουργεί ως ένα λιθαράκι μόνο σε μια μελλοντική δυνατή και μακροχρόνια σχέση με το χρήστη. Θα πρέπει λοιπόν να γαλουχείτε διαρκώς τη σχέση σας με τους πελάτες σας.

Έχοντας κατά νου τις καλύτερες πρακτικές όταν δημιουργείτε διαφημίσεις στο Facebook, μπορείτε να στοχεύετε στην υψηλότερη δυνατή απόδοση της επένδυσής σας. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να έχετε διαφημίσεις που έχουν αποτελέσματα.

 

Συντάκτης: Μαρία Κρητικού

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *