Πώς βάζω Διαγωνισμό στο Facebook?

Ποιός δε θέλει περισσότερους Fans στο Facebook…?

Στόχος κάθε φιλόδοξου επιχειρηματία/Internet Marketer είναι να αυξήσει τους Fans του στο Facebook (και στα άλλα social media). Βασικός τρόπος αποδεδειγμένα που μπορούν να αυξηθούν οι Fans άμεσα σε μια Facebook page, είναι οι διαγωνισμοί.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο οι νέοι αυτοί Fans μπορούν να γίνουν πελάτες; Μήπως έρχονται μόνο για να πάρουν ευκαιριακά ένα δώρο και να φύγουν;

Το παραπάνω είναι ένα από τα συχνότερα ερωτήματα που ακούμε στη GIM. Υπάρχει Social Media ROI και ειδικότερα υπάρχει ROI από ένα Facebook διαγωνισμό;

“Πριν από καιρό υπήρχε η μανία με τα sites προσφορών ημέρας. Τώρα η νέα μόδα είναι οι Διαγωνισμοί. Και αυτή η μόδα θα περάσει…”

Είναι πράγματι μια μόδα;

Σκοπός του άρθρου δεν είναι να σας πω απλά κάντε βήματα 1,2,3 για να φτιάξετε ένα διαγωνισμό στο Facebook αλλά να μπείτε σε ένα προβληματισμό για τι ακριβώς θέλετε να καταφέρετε. Δεν υπάρχει απευθείας εξίσωση: 1 Fan = 1 ευρώ το μήνα. Εξαρτάται…

Πως μπορούμε εύκολα να αυξήσουμε το αποτέλεσμα ενός Facebook διαγωνισμού;

Καταρχάς είναι γεγονός ότι όταν γράφουμε ένα μήνυμα στο Facebook δεν θα το δουν απαραίτητα όλοι οι Fans σας (συνήθως το βλέπουν λιγοτεροι από το 10%). Επομένως χρειαζόμαστε εξτρά μεθόδους ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ. Θεωρούμε πως το τηλέφωνο και το email είναι απαραίτητα στοιχεία κάθε συμμετέχοντα σε ένα διαγωνισμό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε μετά το διαγωνισμό (ή και κατά τη διάρκεια) να επικοινωνήσουμε μαζί τους με Email ή/και τηλέφωνο/SMS.

Επίσης μπορύμε να αξιοποιήσουμε το κοινωνικό χαρακτήρα του Facebook, και την ευκολία/ταχύτητα με την οποία διαδίδονται τα νέα (virally) στο Facebook χρησιμοποίωντας ένα share.

Τι εννοώ:

Μια μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσουμε μια εφαρμογή Facebook, όπου να ζητάμε πρόσβαση στο Timeline/τοίχο του συμμετέχοντα στο Διαγωνισμό ώστε να μπορούμε γράψουμε κάτι στον τοίχο του. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε αυτοματοποιημένα να “ποστάρουμε” στον τοίχο του μια ατάκα όπως “Μόλις έλαβα μέρος στο Διαγωνισμό τάδε για να κερδίσω το Χ δώρο”. Έτσι οι φίλοι του συμμετέχοντα θα δουν την ανάρτηση και ίσως λάβουν και αυτοί μέρος (μέσος όρος φίλων κάθε Facebook χρήστη = 150!). Οπότε κερδίζουμε πρόσβαση σε Συμμετέχοντες διαγωνισμού * περίπου 150 φορές! Συνεπώς διαφημίζεται ο διαγωνισμός δωρεάν από στόμα σε στόμα (Viral Marketing) και αυξάνται κατακόρυφα το Brand Awareness.

Ένας άλλος τρόπος είναι να ζητήσουμε από τον χρήστη να συμπληρώσει μια φόρμα με όλα τα στοιχεία που εμείς θέλουμε.

Και οι 2 τρόποι αποδεδειγμένα δουλεύουν μια χαρά με βάση την εμπειρία μας και στατιστικά από ξένα Case Studies.

Επομένως για να αυξήσετε την πιθανότητα να πετύχει ο Διαγωνισμός σας πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια επαγγελματική Εφαρμογή Facebook, και μετά να κάνετε Follow up στη λίστα των νέων Fans αξιοποιώντας Social Media + Email Marketing + Phone/SMS Marketing ΜΑΖΙ!

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη λύση Facebook Εφαρμογής Διαγωνισμού πατώντας εδώ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *