Πως να ποστάρετε ταυτόχρονα σε FB και Instagram

Αν χρησιμοποιείτε το Facebook και το Instagram για επαγγελματικούς λόγους και ψάχνετε ένα τρόπο να ποστάρετε ταυτόχρονα και στα δύο από τον υπολογιστή σας, τότε είστε στο σωστό άρθρο.

Ας ξεκινήσουμε με το δεδομένο ότι η αντίστροφη διαδικασία ήταν και είναι εφικτή. Ένα Instragram ποστ μπορεί να ποσταριστεί και στο Facebook.

Πρόσφατα ξεκίνησε και το ποστ από Facebook προς Instagram με την προϋπόθεση να υπάρχουν συνδεδεμένοι λογαριασμοί.

cross post from facebook to instagram

Αυτό θα λύσει τα χέρια σε πολλές επιχειρήσεις που θέλουν να προβάλουν το ίδιο περιεχόμενο στα δύο αυτά μέσα, εξοικονομώντας πόρους (ανθρώπινους αλλά και από πλευράς κόστους εφαρμογών).

Χάρη στο νέο αυτό χαρακτηριστικό ό,τι ποστάρετε στο Facebook φεύγει, αν το επιλέξετε, και προς το Instagram.

Από καταβολής Instagram οι marketers ψάχνουν έναν τρόπο να ποστάρουν σε αυτό από το desktop τους δεδομένου ότι πολλά αρχεία βρίσκονται ήδη αποθηκευμένα σε κάποιον υπολογιστή και η διαδικασία μεταφοράς τους σε μία κινητή συσκευή δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εφαρμογές που διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία, πάλι προκύπτουν προβλήματα.

Ας δούμε πως γίνεται

Κατ’ αρχάς πρέπει να έχετε ένα business προφίλ στο Instagram το οποίο να είναι συνδεδεμένο με μία σελίδα στο Facebook (στην οποία προφανώς έχετε πρόσβαση).

Θα καταλάβετε ότι έχετε τη δυνατότητα cross-posting όταν δείτε το σχετικό εικονίδιο (βλ. εικόνα) όταν ξεκινάτε ένα ποστ.

Ξεκινήστε το ποστ γράφοντας το κείμενο και ανεβάζοντας το οπτικό υλικό – απολύτως απαραίτητο για το Instagram- αλλά προσέξτε, δεν μπορείτε να ανεβάσετε περισσότερες από μία εικόνες ή video γιατί δεν υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία να προσέξετε είναι το λεκτικό και τη χρήση των  hashtag. Μπορείτε να συμπεριλάβετε τα hashtag στο κείμενό σας ή να τα συμπληρώσετε στο ποστ του Instagram αφ’ ότου ανέβει ή στα σχόλιά του επίσης αφ’ ότου ανέβει.

Θυμηθείτε να κλικάρετε το κουμπί για το Instagram και αφού το κάνετε θα σας ζητήσει να κάνετε log in στον Instagram λογαριασμό σας (αυτό θα γίνει άπαξ).

Αν επιλέξετε να προγραμματίσετε το ποστ του Facebook τότε η ταυτόχρονη εμφάνιση στο Instagram δεν μπορεί να γίνει. Επίσης δεν μπορεί να γίνει μόνο ποστ στο Instagram. Άρα έχετε τις επιλογές: και τα δύο ή μόνο Facebook.

cross post from facebook to instagram2

Μερικές σκέψεις

Το ταυτόχρονο ποστάρισμα σε Facebook και Instagram θα βοηθήσει πολλούς χρήστες παρά τους περιορισμούς που προαναφέραμε.

Αλλά… θα πρέπει κανείς να αναλογιστεί πριν χρησιμοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό είναι αν θέλει να έχει το ίδιο περιεχόμενο στις δύο πλατφόρμες. Εξυπηρετεί κάποιο σκοπό; Απευθύνονται στο ίδιο κοινό; Αν ναι, τότε όλα καλά. Αν όχι τότε χρειάζεται περαιτέρω σκέψη.

Τι γίνεται με τα λινκ; Το Instagram δεν υποστηρίζει λινκ παρά μόνο μέσω του bio άρα το κάθε ποστ θα χρειάζεται διόρθωση. Μήπως τελικά είναι καλύτερο να έχετε διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε πλατφόρμα για να προσελκύει και διαφορετικό κοινό;

Η χρήση πάντως αυτής της λειτουργίας μπορεί να δουλέψει ως εξής: ποστάρετε και στα δύο και μετά σβήνετε ή διορθώνετε το ένα ή το άλλο ποστ.

Κι αυτό διότι επιτέλους βρέθηκε ένας οικονομικός τρόπος να ποστάρουμε στο Instagram από τον υπολογιστή μας!

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *