Προβλήματα προϋπολογισμού και πως να τα ξεπεράσετε!

Ένας καλός τρόπος για να αποφασίσετε πόσο θα είναι ο ημερήσιος προϋπολογισμός σας για διαφήμιση PPC, είναι να βρείτε πόσο κοστίζει το κάθε κλικ και να δεκαπλασιάσετε το ποσό ώστε να δέχεστε 10 κλικ την ημέρα.

Αν το ποσό σας φαίνεται ΟΚ, τότε προφανώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν όχι, τότε υπάρχουν τρόποι να ξεπεράσετε το πρόβλημα και θα δούμε παρακάτω το πως.

Εμπόδιο #1: οι λέξεις-κλειδιά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε δεν ταιριάζουν με τον προϋπολογισμό σας και έτσι δεν γίνεται τίποτα.

Λύση: Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τις κοντινότερες παραλλαγές. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό, ας δώσουμε ένα παράδειγμα: οι λέξεις “personal training” και “personal trainer” καθώς και οι πιθανές τους ανορθογραφίες είναι λέξεις που θα σας φέρουν την ίδια κίνηση. Ωστόσο, η λέξη “personal training” θεωρείται κοντινή παραλλαγή καθώς η λέξη «personal trainer” θεωρείται ότι έχει μεγαλύτερη συναλλακτική αξία (φέρνει δηλαδή περισσότερες μετατροπές).

Μια άλλη ιδέα είναι να μετατρέψετε τις ακριβές λέξεις-κλειδιά σε επεκτάσεις και να τις εφαρμόσετε σε καμπάνιες μάρκας, ανταγωνιστών ή φθηνότερων προϊόντων/υπηρεσιών.

Έτσι, δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε χρήματα σε διαφήμιση για κάποια προϊόντα/υπηρεσίες και μπορείτε να τα εξοικονομήσετε για λέξεις-κλειδιά στις οποίες η διαφήμιση είναι απολύτως απαραίτητη.

leads

Εμπόδιο #2: θέλετε να συγκεντρώσετε άμεσα, πολλά leads αλλά δεν μπορείτε να «πληρώσετε» την αναζήτηση της Google.

Λύση: Χρησιμοποιήστε φθηνότερα δίκτυα τα οποία μπορούν ωστόσο να βομβαρδίσουν, κυριολεκτικά, τους χρήστες με το μήνυμά σας.

Σίγουρα το δίκτυο αναζήτησης της Google είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό αλλά και ακρινό συνάμα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε εναλλακτικά είναι να χρησιμοποιήσετε άλλα δίκτυα, όπως για παράδειγμα το Display. Εκεί το cost per click είναι σημαντικά φθηνότερο, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να πλημμυρίσετε το δίκτυο με διαφήμιση.

Εξ’ ίσου οικονομικό είναι και το Facebook το οποίο εξακολουθεί να παρέχει δυναμική μετατροπών. Τέλος, μια ακόμα εναλλακτική είναι και το bing. Κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς και δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τους marketers.

Κάνοντας όλα αυτά, η αναζήτηση της Google μπορεί να περάσει σε τρίτη ή τέταρτη ζήτηση και ο προύπολογισμός σας να «αβγατίσει».

bid

Εμπόδιο #3: δεν μπορείτε να ποντάρετε περισσότερα από ένα συγκεκριμένο ποσό/bid.

Λύση: χρησιμοποιήστε στρατηγικές που διδάσκουν την πηγή του κόφτη του bid, ποια τιμή σας χρειάζεται για να αντλήσετε αξία.

Όταν μία μάρκα δεν μπορεί να πληρώσει περισσότερο από ένα συγκεκριμένο ποσό ανά κλικ, αλλά εξακολουθεί να θέλει ανταγωνιστικά leads, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει την τακτική “Target Page Location” με bid στο 10% του ημερήσιου προϋπολογισμού.

Εναλλακτικά, κάντε bid σε περιοχές/ώρες που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σας. Ακριβώς όπως διαφορετικοί τρόποι αναζήτησης έχουν διαφορετικές τιμές δημοπρασίας, έτσι έχουν και οι διαφορετικές τοποθεσίες, οι ώρες της ημέρας και οι διάφορες συσκευές. Μπορείτε να προγραμματίσετε τη διαφήμιση να εμφανίζεται μόνο όταν το bid που έχετε ορίσει είναι στο επιθυμητό ύψος. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε ανά περιοχή ανάλογα και με τις περιοχές που εξυπηρετείτε.

Στο κάτω κάτω, αυτό που μετράει είναι οι καμπάνιες να επιτυγχάνουν το στόχο τους. Μην διστάζετε να πειραματίζεστε καθώς με αυτόν τον τρόπο μαθαίνετε τη δυναμική της μάρκας σας.

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *