Οι 11 αλλαγές που γίνονται στο Google Ads: Τι πρέπει να ξέρετε

Οι αλλαγές αυτές ανακοινώθηκαν πρόσφατα και όλες θα βοηθήσουν τους marketers να αλληλεπιδράσουν με ένα κοινό ενημερωμένο, απαιτητικό και διαρκώς κινούμενο.

#1. Γίνεται ευκολότερο να κάνεις opt-out από τις προσωποποιημένες διαφημίσεις στο section «ο λογαριασμός μου»

ort out

Αυτό, για τον χρήστη, μόνο καλό μπορεί να είναι καθώς αίρει τους περιορισμούς που ορίζει η προσωποποίηση. Από την πλευρά του marketer κάνει τη ζωή του λίγο πιο δύσκολη, αλλά η Google ξέρει πως να «κρατάει το χρήστη».

#2. Το AdWords γίνεται Google Ads (το έχουμε ξαναγράψει αυτό)

Αυτό ήταν σχεδόν αναπόφευκτο. Τώρα πια όλοι οι τύποι διαφήμισης (AdWords+Doubleclick) λειτουργούν κάτω από την ίδια πλατφόρμα, χωρίς παρανοήσεις και παρεξηγήσεις.

#3. Η Google ενισχύει το programmatic advertising

Μέσα από την πλατφόρμα Google Marketing η οποία θα «ανοίξει» σε λίγες εβδομάδες, οι μεγάλοι διαφημιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο σετ από εργαλεία που τους βοηθούν να προγραμματίζουν, να αγοράζουν, να μετρούν και να βελτιστοποιούν τόσο τa μέσα όσο και την εμπειρία χρήστη. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της είναι ο τρόπος που θα «ξεκλειδώσει» τη συνεργασία μεταξύ των media buyers, του δημιουργικού και των «αφεντικών» τους (ή των πελατών τους).

google marketing platform

Και κάτι ακόμα…

Η Google δημιούργησε τα pivot tables που είναι αναφορές που δημιουργούνται στο λεπτό και δίνουν απαντήσεις σε χρόνο dT.

#4. Έξυπνα YouTube Video Ads

Οι χρήστες βλέπουν περισσότερο από ένα δις ώρες βίντεο την ημέρα στο YouTube και 91% αυτών αποφάσισαν να προβούν σε αγορά αφού είχαν παρακολουθήσει μία βιντεοδιαφήμιση!

Οι αλλαγές που αφορούν τις βιντεοδιαφημίσεις ήταν και αυτές αναπόφευκτες. Έτσι, χάρη στο TrueView for Reach θα μπορεί ο marketer να «χτυπήσει» περισσότερους δυνητικούς πελάτες χρησιμοποιώντας το CPM bidding. Χάρη στο TrueView for action ο marketer θα μπορεί να διαφημίζει σε δυνητικούς πελάτες στο YouTube οι οποίοι είχαν πρόσφατα ψάξει για το προϊόν του (ή την υπηρεσία του) στο Google.

Επίσης, όσον αφορά το YouTube οι αλλαγή αφορά στη νέα στρατηγική bidding (Maximize Lift) η οποία θα βηθήσει τους διαφημιστές να εντοπίσουν δυνητικούς πελάτες αφότου αυτοί (οι πελάτες) έχουν παρακολουθήσει ένα video. Τα bids θα προσαρμόζονται αυτόματα με στόχο να μεγιστοποιηθεί ο αντίκτυπος του video.

#5. Lead Ads και στο YouTube!

Ένα χαρακτηριστικό που έλειπε. Η μεγαλύτερη βίντεο-πλατφόρμα του πλανήτη πλέον παρουσιάζει πιο στιβαρές δυνατότητες στόχευσης.

#6. Τίτλοι και κείμενα: σχεδόν αυτόματα!

Οι responsive διαφημίσεις αναζήτησης γίνονται εξυπνότερες. Και αυτό γίνεται για να εξυπηρετήσει την ανάγκη για πολύ και διαφορετικό κείμενο. Φανταστείτε να πρέπει να γράψετε με το χέρι 43.680 διαφορετικές παραλλαγές (ναι, τόσες είναι).

Αδύνατον! Για αυτό η Google δίνει τη δυνατότητα να «φορτώσει» κανείς τις εναλλακτικές και το σύστημα να τεστάρει και να επιλέξει αυτές που δουλεύουν αποτελεσματικότερα.

#7. Speed score για κινητό

Επειδή η ταχύτητα φόρτωσης μίας σελίδας σε κινητό, ειδικά κατόπιν διαφήμισης, είναι σημαντική, η Google φτιάχνει μία ειδική στήλη στην οποία θα μετριέται η ταχύτητα αυτή.

#8. Τα Google Analytics ενσωματώνουν αναφορές cross-device

Ώστε να μπορείτε να:

  • Δείτε από τι είδους συσκευή (ή πόσες συσκευές) είδε ο χρήστης το περιεχόμενό σας
  • Δείτε τους πέντε τύπους συσκευών που χρησιμοποιήθηκαν πριν από μία μετατροπή
  • Δείτε τη σχέση συσκευών-μετατροπών

#9. Έξυπνες καμπάνιες: η λύση για τις μικρές επιχειρήσεις

Το εργαλείο «Έξυπνες Καμπάνιες» δίνει τη δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσεις να στήσουν μία καμπάνια σε λίγα λεπτά και να «φέρουν» το επιθυμητό αποτέλεσμα (τηλεφωνήματα, επισκέψεις στο κατάστημα, μετατροπές) με βάση το οποίο τιμολογούνται.

smart campaigns

#10. No site, no problem!

Το 50% των μικρών επιχειρήσεων δεν διαθέτει ιστοσελίδα. Ακόμη λιγότερη είναι αυτοί που έχουν τις γνώσεις ή τους πόρους να φτιάξουν μία ιστοσελίδα ή ακόμα και landing σελίδες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Η Google παρουσιάζει τις αυτοβελτιούμενες landing σελίδες οι οποίες βασίζονται στις έξυπνες μηχανές. Όλα θα λειτουργούν μέσα από τις «Έξυπνες Καμπάνιες».

#11. Καινοτομίες στο Google Shopping

Πέρα από τη μεγιστοποίηση της αξίας, το Smart Shopping προσφέρει στους διαφημιστές την εναλλακτική να επιλέξουν «επισκέψεις σε κατάστημα» και «νέοι πελάτες» ως στόχο. Οι έξυπνες μηχανές αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα, κάνοντας προσαρμογή του bid σε πραγματικό χρόνο, βελτιστοποιώντας την τοποθέτηση της διαφήμισης και την προβολή των προϊόντων ανάλογα με την τιμή, την εποχικότητα, τη ζήτηση κλπ.

smart shopping

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Σίγουρα έπεται και συνέχεια…

 

 

Συγγραφή Άρθρου:Φιλαλίθη Ευτυχία

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *