Κι όμως το AdWords έχει ακόμα μυστικά…

Καιρό έχουμε να γράψουμε κάτι σχετικό με το AdWords. Μιας και το πιάσαμε λοιπόν, ας γράψουμε κάτι που δεν πολυκυκλοφορεί… Τρία μυστικά, δύο λέξεις: επεκτάσεις διαφημίσεων!

Οι γνωστές μας επεκτάσεις διαφημίσεων, αυτά τα εργαλειάκια που μας βοηθούν να προσθέσουμε περισσότερη πληροφορία στις διαφημίσεις μας. Ναι, σιγά το μυστικό, θα πείτε, όλοι το ξέρουν και όλοι το χρησιμοποιούν. Σωστά!

Υπάρχουν όμως τρεις δημιουργικοί τρόποι να τις χρησιμοποιήσουμε τους οποίους ελάχιστοι χρησιμοποιούν. Είναι θα λέγαμε πιο εύελικτοι τρόποι σε σχέση με την ευθεία επάνω στην οποία κινούνται οι περισσότεροι.

Για πάμε…

  1. Η επέκταση μηδενικής τιμής
  2. Η επέκταση μηνυμάτων προς άγραν δυνητικών πελατών
  3. Η επέκταση καθημερινών ειδοποιήσεων

Ας πιάσουμε την πρώτη, αυτή της μηδενικής τιμής.

Οι επεκτάσεις τιμών είναι σχετικά νεοεισερχόμενες αλλά πολύ απαραίτητες ειδικά αν πουλάτε κάτι (που είναι και το πιθανότερο). Δίνουν τη δυνατότητα να αναδείξετε, βάζοντας τιμές, στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Και δείχνουν κάπως έτσι…

adwords price extension

Αρχικά αυτές οι επεκτάσεις φαινόνταν μόνο σε κινητές συσκευές. Εδώ και λίγο καιρό ωστόσο, φαίνονται παντού, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στους διαφημιζόμενους και ειδικά σε όσους θέλουν/μπορούν να δώσουν κάτι δωρεάν!

Αν λοιπόν, ο στόχος σας δεν είναι η πώληση προϊόντος αλλά η γνωριμία με το κοινό σας ή η δοκιμή μιας υπηρεσίας ή η διανομή ηλεκτρονικού υλικού, τότε αυτές οι επεκτάσεις είναι θησαυρός.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά:

  1. Χρησιμοποιώντας αυτές τις επεκτάσεις καταλαμβάνετε περισσότερο χώρο στα οργανικά αποτελέσματα,
  2. Χάρη στη μηδενική τιμή, θα κάνετε πολλά κεφάλια να γυρίσουν,
  3. Προβάλετε την αξία της επιχείρησής σας χωρίς να ζητάτε χρήματα από τους δυνητικούς πελάτες, και
  4. Ανοίγει επιπλέον ορίζοντες για remarketing

 

Πάμε για τη δεύτερη, επεκτάσεις μηνυμάτων

H Google ξέρει πολύ καλά πως περνάμε πολύ χρόνο (πάρα πολύ χρόνο) στα κινητά μας (συνήθως πληκτρολογώντας αντί μιλώντας). Θεώρησε λοιπόν σκόπιμο (και χρήσιμο) να φτιάξει επεκτάσεις μηνυμάτων με τις οποίες ο χρήστης μπορεί να στείλει απ’ ευθείας μήνυμα (SMS) στην επιχείρηση αντί να τηλεφωνήσει.

adwords sms extension    

Μέχρι πρότινος, ο δυνητικός χρήστης μπορούσε να τηλεφωνήσει ή να πλοηγηθεί προς το εταιρικό site και να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες. Τώρα δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα από τα παραπάνω γιατί μπορεί απλώς να στείλει ένα μηνυματάκι. Και μάλιστα, μπορείτε να τον ιντριγκάρετε να στείλει μήνυμα, έχοντας ένα προγραμμένο μήνυμα που θα τον παρακινήσει.

Σας φυλάμε το καλύτερο για το τέλος, αυτή η επέκταση κοστίζει όσο και το κλικ σε οποιοδήποτε άλλο σημείο (link) της διαφήμισης. Βέβαια έχει ένα «αλλά». Το «αλλά» έγκειται στο ότι σε αυτές τις επεκτάσεις δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τις μετατροπές. Δίνουν ωστόσο τη φανταστική δυνατότητα να καλέσετε στο τηλέφωνο το δυνητικό πελάτη και να του δώσετε πληροφορίες για το προϊόν (ή την υπηρεσία).

Επιπλέον συμβουλές όσον αγορά τις επεκτάσεις μηνυμάτων:

  • Αποφύγετέ τις όταν έχετε λέξεις κλειδιά σε ευρεία αντιστοίχιση
  • Χρησιμοποιήστε τις σε λέξεις κλειδιά υψηλού κόστους
  • Προγραμματίστε τις ώστε να συμβαδίζουν με τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησής σας (μην απαντάτε σε μηνύματα στις τρεις το πρωί)

 

Επεκτάσεις ειδοποιήσεων σε καθημερινή βάση

Οι επεκτάσεις ειδοποίησης (callout extensions) είναι επίσης γνωστές. Παρέχουν τη δυνατότητα επιπλέον πληροφόρησης σε όποιον βλέπει τα οργανικά αποτελέσματα. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να χρησιμοποιηθούν που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Ποιός; Αυτός που φεύγει από το γενικό και πάει στο ειδικό. Δηλαδή αντί να περιγράφει το έτος ίδρυσης της επιχείρησης, μπορεί να περιγράφει την προσφορά της ημέρας.

adwords callout extensions

Δοκιμάστε να βάλετε μια καθημερινή εναλλαγή στα εμφανιζόμενα μηνύματα και θα δείτε μεγάλη διαφορά στο CTR (click through rate). Ουσιαστικά είναι σαν να αλλαάζετε διαφήμιση κάθε μέρα!

Συγγραφή Άρθρου:Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *