Καταρρίπτοντας 8 μύθους για το Facebook

Η διαφήμιση στο Facebook αποτελεί σίγουρη πηγή παραγωγής κίνησης προς το site μιας επιχείρησης καθώς και σίγουρη πηγή παραγωγής καινούριων χρηστών αλλά υπάρχουν μύθοι γύρω από τη διαφήμιση στο Facebook οι οποίοι πρέπει να καταρριφθούν.

Μύθος 1ος: Πρέπει να βρείτε με ακρίβεια το ακροατήριό σας

Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία στόχευσης που δίνει το Facebook μπορείτε πράγματι να βρείτε ακριβώς το ακροατήριο που θα ενδιαφερθεί για το προϊόν σας. Θα βρείτε όμως το ακροατήριο που θα προχωρήσει στη μετατροπή;

Ο αλγόριθμος του Facebook μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα αρκεί να έχει μεγάλη βάση ακροατηρίου για να δουλέψει. Τα πολύ συγκεκριμένα και με ακρίβεια ορισμένα ακροατήρια είναι συχνά μικρά σε αριθμό με αποτελέσμα ο αλγόριθμος να μην μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά.

Αν ο στόχος σας είναι οι μετατροπές, η εύρεση δυνητικών πελατών ή η δημιουργία κίνησης προς το site τότε οι ρυθμίσεις των διαφημίσεών σας θα πρέπει να είναι αρκετά ευρείες.

Μύθος 2ος: Η διαφήμιση στο Facebook δεν είναι κατάλληλη για B2B

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που κυκλοφορούν. Και φυσικά πρόκειται για μύθο διότι και οι επαγγελματίες περνούν αρκετό χρόνο στο Facebook και μάλιστα περισσότερο από όσο περνούν οι απλοί καταναλωτές.

Εξ’ άλλου το Facebook επιτρέπει τέτοια στόχευση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δημογραφικά, τον εργοδότη, τον κλάδο στον οποίο δουλεύουν, την επαγγελματική τους θέση, το ετήσιο εισόδημά τους, το είδος γραφείου που έχουν και πάνω από όλα να δημιουργήσετε έναν lookalike ακροατήριο για να βρείτε επιπλέον κόσμο που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που βάζετε. Σας φαίνεται λίγο;

facebook-b2b

Μύθος 3ος: Να χρησιμοποιείτε μόνο γελαστά πρόσωπα στις διαφημίσεις

Τα αποτελέσματα δεν εξαρτώνται από τα χαμόγελα. Σίγουρα ένα χαμόγελο μπορεί να βοηθήσει αλλά αυτό που πρέπει να σκεφτείτε είναι το ποιά διαφήμιση από αυτές που βλέπετε στο timeline σας, θα σας έκανε να κλικάρετε; Θα πρέπει να είναι κάτι ελκυστικό και ενδιαφέρον. Αφήστε τα αναγκαστικά χαμόγελα και δημιουργήστε μία διαφήμιση που θα προσφέρει αξία σε αυτόν που θα την ανοίξει. Που θα του δώσει να καταλάβει τι θα κερδίσει από αυτή.

Μύθος 4ος: Πρέπει να επενδύσετε στην αύξηση των likes

Θα μπορούσε να είναι σωστό να θεωρεί κάποιος ότι μια μεγάλη βάση like θα μετατραπεί σε πελάτες όταν τη χρειαστείς αν δεν υπήρχαν τα εξής δύο προβληματάκια:

  • Κάποιος που κάνει like σε μία σελίδα δεν σημαίνει ότι θα γίνει και πελάτης
  • Με τη διαρκή πτώση του organic στο Facebook είναι μάλλον απίθανο να δουν τη σελίδα αυτοί που έχουν κάνει like.

Ο καλύτερος τρόπος να πετύχετε το στόχο σας είναι μέσω της διαφήμισης. Διαλέξτε το στόχο της καμπάνιας (μετατροπές, εγκατάσταση εφαρμογής, δημιουργία δυνητικών πελατών ή κίνησης) και αξιοποιήστε αποτελεσματικότερα το budget σας. Όσοι είναι να κάνουν like από αυτούς θα κάνουν και αυτά είναι τα καλύτερα like γιατί γίνονται συνειδητοποιημένα και δεν έχουν επιπλέον κόστος.

Θυμηθείτε ότι μπορείτε πάντα να προσκαλέσετε αυτούς που έχουν κάνει like στη διαφήμιση να κάνουν Like στη σελίδα σας.

Μύθος 5ος: Επαναστοχεύστε σε όλους τους επισκέπτες του site σας

Η επαναστόχευση είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο/ τεχνική. Αλλά το να επαναστοχεύσετε σε όλους τους επισκέπτες του site σας με μία διαφήμιση είναι λάθος. Είναι άλλοι αυτοί που επισκέφθηκαν το site ως αποτέλεσμα μίας καμπάνιας και άλλοι αυτοί που το επισκέφθηκαν σε κάποια άλλη φάση του σταδίου πωλήσεων. Χρειάζετε να τους επαναστοχεύσετε με διαφορετικές διαφημίσεις, διαφορετικά budget και bids.

facebook targeting

Μύθος 6ος: Οι δεξιές διαφημίσεις δεν είναι αποτελεσματικές

Η αλήθεια είναι ότι οι δεξιές διαφημίσεις μπορούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές μόνο όταν διαχωρίζονται σε διαφορετικά σετ τα οποία ρυθμίζονται για κλικ σε συνδέσμους και όχι για εμφανίσεις.

Στις δεξιές διαφημίσεις υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός και έτσι το Facebook μπορεί να δείξει τη διαφήμιση στο χρήστη περισσότερες φορές, με το ίδιο κόστος, γεγονός που εξασφαλίζει μεγαλύτερη συχνότητα.

Μύθος 7ος: Ο δείκτης σχετικότητας είναι η πιο σημαντική μέτρηση

Σίγουρα δεν είναι σημαντικότερος από το ROI, οπότε μην ξοδεύετε όλο το χρόνο σας να τον βελτιώσετε. Ta like και τα share επηρεάζουν σημαντικά το δείκτη σχετικότητας αλλά αν κάποιος δεν κάνει αυτές τις κινήσεις δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη διαφήμιση που βλέπει. Αυτό που παίζει τον τελικό ρόλο είναι το κόστος ανά acquisition.

Μύθος 8ος: Οι διαφήμιση στο Facebook είναι ακριβή   

Αυτό κι αν είναι εντελώς λάθος. Η διαφήμιση στο Facebook είναι όχι μόνο αποτελεσματική (αν την κάνεις σωστά) αλλά παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα με χαμηλό budget, τόσο χαμηλό όσο τα 5€/ μέρα. Τα 5€/μέρα δεν είναι ποσό που θα μετατρέψουν μία μικρή επιχείρηση σε κολοσσό αλλά σίγουρα θα της δώσουν κίνηση. Κι ας μην ξεχνάμε ότι η διαφήμιση στο Facebook είναι φθηνότερη από τη διαφήμιση στο Google.

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *