Η Google αλλάζει το Ad Rotation

Η Google ξανά στο προσκήνιο αφού αποφάσισε εδώ και λίγο καιρό να αλλάξει τα πράγματα στο διαφημιστικό εργαλείο της. Οι αλλαγές, οι οποίες θα εφαρμοστούν από 25/9/2017, είναι τρεις και αφορούν τις εναλλαγές (rotation) στα χρησιμοποιούμενα θέματα στις διαφημίσεις.     

Το θέμα της εναλλαγής των διαφημίσεων, με στόχο να βρεθεί η καλύτερη και να προβάλεται αυτή, έχει απασχολήσει διαφημιστές και διαφημιζόμενους, έχει σηκώσει τόνους μελάνι (κυριολεκτικά και ηλεκτρονικά) και έχει εν ολίγοις διχάσει το κοινό. Για αυτό λοιπόν, η Google είπε να τελειώνει με τις φιλολογίες και να αναλάβει δράση. Και τί κάνει; Απλοποιεί τις επιλογές που έχουν οι διαφημιζόμενοι όσον αφορά το τεστάρισμα των διαφημίσεων.

optimize adwords ad rotation

Πρώτη αλλαγή:

Από εδώ και στο εξής η Google θα προσφέρει δύο επιλογές εναλλαγής:

  • Βελτιστοποίηση (optimize) όπου αυτόματα το σύστημα θα επιλέγει τις διαφημίσεις που αποδίδουν καλύτερα
  • Διαρκής εναλλαγή (rotate indefinitely) όπου οι διαφημίσεις θα εναλλάσσονται επ’ αόριστον χωρίς να προωθείται κάποια περισσότερο από κάποια άλλη
  • Οι ρυθμίσεις που υπάρχουν τώρα “Βελτιστοποίηση για μετατροπές» (optimize for conversions) και «Ομοιόμορφη εναλλαγή» (rotate evenly), θα καταργηθούν.

Δεύτερη αλλαγή:

Οι καμπάνιες που χρησιμοποιούν τις στρατηγικές έξυπνου bidding (Enhanced CPC, target CPA, ή target ROAS) θα βρίσκονται μόνιμα σεταρισμένες στο «Βελτιστοποίηση» ανεξαρτήτως των επιμέρους ρυθμίσεων.  

Τρίτη αλλαγή:

Οι διαφημιζόμενοι θα μπορούν να διαχειριστούν τις ρυθμίσεις εναλλαγής διαφήμισης τόσο σε επίπεδο καμπάνιας όσο και σε επίπεδο γκρουπ διαφημίσεων.

ad rotetion updated

Ποιοί και πως θα επηρεαστούν από αυτές οι αλλαγές:

Καθώς πρόκειται για τις πιο διαδεδομένες πρακτικές, πάρα πολλοί διαφημιζόμενοι θα επηρεαστούν. Επισκεφθείτε τις ρυθμίσεις των διαφημίσεών σας για να ελέγξετε και να τροποποιήσετε αναλόγως. Παρά το γεγονός ότι πολλοί διαφημιστές αντιμετωπίζουν διστακτικά την Google ως προς τη βελτιστοποίηση των διαφημίσεων τους, με τις αλλαγές αυτές είδαν βελτίωση στην απόδοσή τους. Κατά την παρακολούθηση 419 λογαριασμών οι οποίοι μετέβησαν από την «Ομοιόμορφη εναλλαγή» στη «Βελτιστοποίηση» παρατηρήθηκε 8% αύξηση στο CTR και 11% αύξηση στις μετατροπές!!

Τι πρέπει να κάνετε;

Βασικά τίποτα! Η μετάβαση στις καινούριες ρυθμίσεις θα γίνουν αυτόματα και θα ξεκινήσουν στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Ειδικά προκαταβολικά δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα. Απλώς παρακολουθήστε την πορεία των διαφημίσεών σας για να παρατηρήσετε τις βελτιώσεις.

Οι διαφημιζόμενοι που που χρησιμοποιούν την «Ομοιόμορφη εναλλαγή» καλό θα είναι να ολοκληρώσετε τυχόν δοκιμές που «τρέχετε» και να κάνετε τη μετάβαση στη «Βελτιστοποίηση» ώστε να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο στις μελλοντικές σας δοκιμές.

Οι διαφημιζόμενοι που χρησιμοποιούν τώρα τη ρύθμιση «Βελτιστοποίση για μετατροπές» καλό θα ήταν να υιοθετούσαν μια στρατηγική έξυπνου bidding για να βελτιώσουν τις προσφορές σε πραγματικό χρόνο. Πρόσφατα η Google έκανε αλλαγές και σε αυτό το κομμάτι με στόχο να βοηθήσει τους διαφημιζόμενους να αυξήσουν την απόδοσή τους.

Εάν εξακολουθείτε να προτιμάτε να έχετε πλήρη έλεγχο των δοκιμών διαφήμισής σας σε κάθε ομάδα διαφημίσεων, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις νέες ρυθμίσεις επιπέδου ομάδας διαφημίσεων για να διαχειριστείτε την εναλλαγή διαφημίσεων σε ομάδες διαφημίσεων όπου παρακολουθείτε στενά τις δοκιμές διαφημίσεων.

Αν πάλι, δεν είστε ευχαριστημένοι από τις αλλαγές που κάνει η Google, τότε μπορείτε να επιλέξετε το εναλλαγή διαφήμισης «χωρίς βελτιστοποίηση». Με αυτή τη ρύθμιση, οι διαφημίσεις θα «γυρίζουν» σε κάθε αναζήτηση. Θυμηθείτε ωστόσο ότι, όσο πιο πολλά πράγματα κάνετε χειροκίνητα τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη, ο κόπος και η συχνότητα με την οποία θα πρέπει να τις επιβλέπετε.

Συγγραφή Άρθρου:Φιλαλίθη Ευτυχία

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *