Η τέχνη του Content Marketing

ΠΗΓΗ: http://www.skyword.com/content-marketing-resources/cmr/

 

Το content marketing ή αλλιώς marketing περιεχομένου είναι η τέχνη και η επιστήμη του να δημιουργείτε χρήσιμο περιεχόμενο στο internet που ενημερώνει το κοινό σας με σκοπό να τους προσελκύσει, να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης, branding και να μετατρέψει αυτο το κοινο σε δυνητικούς πελάτες. Η τέχνη του μαρκετινγκ περιεχομένου έχει να κάνει με την εμπειρία που έχετε πάνω στο κάθε θέμα και το τρόπο που γράφετε έτσι ώστε να καταφέρετε να προσελκύσετε το σωστό κοινό. Για να αριστεύσετε λοιπόν στην τέχνη αυτή είναι απαραίτητα να γνωρίζετε τρείς βασικούς κανόνες.

1. Το περιεχόμενο να εμφανίζεται στις Μηχανές Αναζήτησης (Searchable Content)

Με πάνω απο 100 δισεκατομμύρια αναζητήσεις το μήνα στο Google αλλά και στις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησεις θα πρέπει να προσέξετε απο την αρχή το περιεχόμενο που δημιουργείται να μπορεί να εμφανιστεί σε αυτές. Βελτιοστοποιήστε το κείμενο σας έτσι ώστε να μπορούν να το βρούν εύκολα οι δυνητικοί σας πελάτες.

2. Να “σερβίρετε” το περιεχόμενο σας σε μικρές δόσεις (Snackable Contect)

Πρόσφατες μελέτες υποδηλώνουν ότι το εύρος προσοχής των ενηλίκων το 2000, μειώθηκε από 12 δευτερόλεπτα έως 8 δευτερόλεπτα το 2012. Οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι και πολλοί παρακολοθούν το περιεχόμενο που τους παρέχεται συνήθως στις κινητές συσκευές τους και σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εμφανίζεται σε μικρές ποσότητες και ώς μικρά ενδιαφέροντα κομμάτια πληροφοριών. Είναι όπως το φαγητό. Πιο συχνά θα τσιμπίσετε μικρές ποσότητες σνάκ παρά να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να καθήσετε να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα. Το ίδιο ισχύει και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων. Καλό είναι να δημιουργείτε περιεχόμενο μακράς μορφής και να το σερβίρετε στο κοινό σας από καιρό σε καιρό. Αλλά πιο σημαντικό ειναι να τους κάνετε να επιστρέφουν ξανά και ξανά για τα καθημερινά “snacks” των πληροφοριών.

3. Το περιεχόμενο σας να είναι ευκόλο να μοιραστεί (Shareable Content)

Στη εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο κάποιος που βρίσκει περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει να το μοιράζετε με τους υπόλοιπους. Το facebook αναφέρει οτι οι χρήστες του κάνουν Like και σχόλια σε περιεχόμενα στη σελίδα 3,2 δισεκατομμύρια φορές την ημέρα. Κάθε φορά λοιπόν που θα δημιουργείτε περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας είτε αυτό είναι κάποιο άρθρο στο blog σας, είτε κάποια πληροφορία στη σελίδα στο Facebook είτε ακόμα και ένα video αναρωτηθείτε πρώτα…είναι περιεχόμενο αρκετά ενδιαφέρον, αστείο, ενημερωτικό που εσείς θα θέλατε να το μοιραστείτε με τους άλλους; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε σταματήστε και αρχίστε απο την αρχή!

lolstart626″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”187700″}}]]
ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ: http://www.skyword.com/content-marketing-resources/cmr/

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *