Η μεγάλη σύγκριση, μέρος 2ο

Το σημερινό μας άρθρο αποτελεί συνέχεια του προηγούμενο με το μεγάλο συγκριτικό τεστ μεταξύ των τριών μεγαλύτερων CMS: WordPress, Joomla και Drupal, με το τελευταίο να κερδίζει στα σημεία.

Ας δούμε και τα υπόλοιπα σημεία.

Γλωσσική υποστήριξη και localization

Όσο πιο πολύ διεθνοποιείται το επιχειρηματικό περιβάλλον τόσο αυξάνεται η ανάγκη για επικοινωνία με διαφορετικά κοινά. Και όπως όλοι ξέρουμε το site μιας επιχείρησης είναι ο καθρέφτης της.

WordPress

Joomla

Drupal

Παρόλο που ξεκίνησε στραβά, τα έχει καταφέρει αρκετά καλά στη γλωσσική υποστήριξη.

Είναι μεταφρασμένο σε πάρα πολλές γλώσσες και διαθέτει πολλά extensions ώστε οι χρήστες να μεταφράζουν το διαχειριστικό.

 

Ο πυρήνας του Drupal είναι η γλωσσική υποστήριξη. Είναι μεταφρασμένο σε πάρα πολλές γλώσσες και ο κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει τη γλώσσα στην οποία θέλει να το δουλεύει.

Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα για μετάφραση περιεχομένου.

συνεργασια

Συνεργασία

Σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις η λειτουργία του site απαιτεί τη συνεργασία περισσότερων ατόμων ή ομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι το εκάστοτε CMS πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη συνεργασία.

WordPress

Joomla

Drupal

Στο WordPress η δυνατότητα για συνεργασία υπάρχει χάρη σε εξωτερικά εργαλεία και δίνοντας στον κάθε χρήστη άλλο ρόλο.

Το Joomla το επιτυγχάνει παρέχοντας στον κάθε χρήστη διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης και δυνατοτήτων.

Και το Drupal παρέχει εργαλεία συνεργασίας, ενώ μπορεί να υποστηρίξει πολλούς χρήστες ταυτόχρονα.

 

wordpress-joomla-drupal

Είδη site που μπορούν να υποστηρίξουν

WordPress

Joomla

Drupal

Ξεκίνησε ως πλατφόρμα για blogging και αυτό είναι το δυνατό του σημείο παρά το γεγονός ότι πλέον μπορεί να υποστηρίξει τα πάντα.

Επίσης είναι πολύ καλό για ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ιδανικό για κοινωνικά δίκτυα καθώς έχει εργαλεία που μπορούν να υποστηρίξουν forum και άλλα site που βασίζονται στο περιεχόμενο που δημιουργούν οι χρήστες.

Το κομμάτι του που αφορά τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι πολύ καλό.

Όπως αναφέρθηκε, το Drupal είναι το πιο κλιμακώσιμο CMS των τριών. Για το λόγο αυτό, είναι ιδανικό για τη δημιουργία μεγάλων εταιρικών custom σελίδων. Μπορεί επίσης να στηρίξει communities με πολλαπλούς χρήστες, ηλεκτρονικά καταστήματα, κοινωνικά δίκτυα και ιστοτόπους δημοσίευσης. 

Μέχρι εδώ είδαμε τη σύγκριση βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών. Τώρα ήρθε η ώρα να μεταφέρουμε την εμπειρία μας. Η εμπειρία μας λοιπόν λέει ότι το Drupal είναι το ιδανικό εργαλείο για την κατασκευή εταιρικών site, με απεριόριστες παραμετροποιήσεις και μοναδικά χαρακτηριστικά. Αποδίδει απίστευτα και έχει πανεύκολο διαχειριστικό!

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *