Δημοφιλή add-ons για το Firefox για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

Το Firefox αποτελεί ιδανική λύση για SEO και όσους ασχολούνται με προώθηση ιστοσελίδων. Παραθέτουμε μια λίστα με add-ons που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!

1. Alexa Sparky | more info | download

 

Το add-on της Alexa δείχνει πόσο δημοφιλής είναι μια ιστοσελίδα. Τα στοιχεία κατάταξης λαμβάνονται από ένα δείγμα χρηστών που χρησιμοποιούν το Alexa toolbar, οπότε δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τα στοιχεία ακριβή. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά αντιπροσωπευτικά. Το add-on δεν δείχνει μόνο την κατάταξη της ιστοσελίδας αλλά και το πως διακυμαίνεται η επισκεψιμότητα της μέσα στο χρόνο.

 

2. Google Toolbar | download

 

To Google toolbar είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για internet marketers και για την προώθηση ιστοσελίδων. Με το toolbar μπορούμε να κάνουμε γρήγορα αναζητήσης στο Google (μάλιστα υπάρχει live preview πλήθους αποτελεσμάτων στο Google), να ψάξουμε για κάτι μέσα σε ένα δικτυακό τόπο, να δουμε το Page Rank (το PR δείχνει πόσο δημοφιλής είναι μια ιστοσελίδα για το Google), να ψάξουμε ποιοι κάνουν link back σε μια σελίδα (αν και το Yaho είναι καλύτερο για αυτό το σκοπό). Επίσης προσφέρει spell-checking, μετάφραση, autofill σε φόρμες και άλλα πολλά!

 

3. SEO for Firefox | download

 

Το SEO for Firefox είναι τόσο πιο εντυπωσιακό που πραγματικά μερικές φορές απορεί κανείς πως είαι δωρεάν. Τι πληροφορίες προσφέρει αυτό το add-on: Google PR, Site age, Links, .edu links, .gov links, Alexa rank και άλλα πολλά!

 

4. SeoQuake | more info | download
 

Το SEO Quake μοιάζει πολύ με το SEO for Firefox. Προσφέρει παρόμοιες πληροφορίες αλλά επίσης και πληροφορίες για Adwords keywords, keyword desnsity, sitemap και άλλα…

5. Quirk SearchStatus

Το Quirk SearchStatus εμφανίζει το Google PR, και το Alexa rank της ιστοσελίδας. Οπότε για όσους δεν θέλουν το Google Toolbar και το Alexa toolbar είναι μια καλή εναλλακτική.

Επίσης έχει τη δυνατότητα να κάνει highlight τα nofollow links της σελίδας (πολύ χρήσιμο).

Μέσα από το context menu έχετε τη δυνατότητα για Keyword Density, γρήγορο whois, show robots.txt, sitemap, Archive.org κ.α.

 

6. Ranking Checking Tool | more info | download
Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να έλεγξουμε την κατάταξη ιστοσελίδων στο Yahoo και στο Google για τις λέξεις κλειδιά που ορίζουμε. Επιτρέπει επίσης να αποθηκεύσουμε τα αποτελέσματα και να τα αξάγουμε σε άλλη μορφή.

Άλλα ενδιαφέροντα:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *