Αυξήστε το CTR χρησιμοποιώντας emojis

Είναι βέβαιο ότι οι διαφημίσεις που βλέπουμε μας οδηγούν στο να μην τις «βλέπουμε». Φανταστείτε ότι ο μέσος χρήστης εκτίθεται σε 11.250 διαφημίσεις το μήνα!

Παρ’ όλα αυτά ως επαγγελματίες του marketing ξέρουμε ότι ο μόνος τρόπος να πλησιάσουμε το κοινό μας είναι η διαφήμιση. Και για αυτό ψάχνουμε συνεχώς να βρούμε τους αποτελεσματικότερους τρόπους να σας προτείνουμε.

Και αυτό κάνουμε!

Το CTR (click through rate) είναι βασικός δείκτης της απόδοσης της διαφήμισης και αποτελεί το δεύτερο βασικότερο στόχο μιας επιχείρησης (μετά την αύξηση των μετατροπών).

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μία καμπάνια μπορεί να αποτύχει. Υπάρχει όμως πάντα ένας τρόπος για να επιτύχει: να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο, να χρησιμοποιήσει το συναίσθημα.

Η χρήση των emojis   

Τα emojis έχουν πάρει τη θέση αρκετών λέξεων στον καθημερινό μας γραπτό λόγο. Οι μάρκες και οι επιχειρήσεις οφείλουν να ακολουθήσουν αυτήν την πρακτική, αφού το 68% της γενιάς Ζ (Millennials) δηλώνουν ότι νιώθουν πιο άνετα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω εικόνων παρά λέξεων.

Προσπαθώντας να μιλήσετε τη «γλώσσα» τους φέρνετε το προϊόν σας πιο κοντά τους, του δίνετε πιο ανθρώπινο χαρακτήρα.

Ας δούμε τώρα ποια από όλα τα emojis ενθαρρύνουν το χρήστη να κλικάρει:

top 10 emojis

Σίγουρα θα παρατηρήσατε ότι πουθενά δεν υπάρχει κάποιο που να δείχνει πρόσωπο. Δεν είναι λάθος, η έρευνα έδειξε ότι αυτά που δουλεύουν πιο αποτελεσματικά είναι τα πιο σπάνια χρησιμοποιούμενα.

Πριν προχωρήσετε στη χρήση τους, «διαβάστε» το κοινό σας αλλά και τη μάρκα σας. Στις μεγάλες ηλικίες για παράδειγμα τα emojis έχουν μικρή απήχηση. Επίσης, πρέπει να βρείτε τρόπο να τα ταιριάξετε με τη μάρκα ώστε να μην δείχνουν άστοχα.

Πως θα τα χρησιμοποιήσετε

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Στα email που στέλνετε. Τόσο στο κυρίως κείμενο όσο και στον τίτλο. Μην φοβηθείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στις αντιστοιχες διαφημίσεις.
  • Στα post που κάνετε στα social media. Σύμφωνα με μία ανάλυση της Daily Mail (της γνωστής εφημερίδας), το 68% των τοπ 200 post του 2017 περιείχαν emojis. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι το Twitter έχει πάει ένα βήμα πιο μπροστά δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει αναζήτηση με βάση τα emojis.
  • Στη διαφήμιση που κάνετε στα social media. Συνδέστε τα με το κείμενο, δημιουργήστε δικά σας που να ταιριάζουν με την μάρκα σας

tight use of emojis

  • Στις push ειδοποιήσεις που λαμβάνουν οι χρήστες στα κινητά τους από διάφορες μάρκες ή μέσα μαζικής ενημέρωσης.
  • Μπορείτε ακόμα να τα χρησιμοποιήσετε στους metaτίτλους που εμφανίζονται στην αναζήτηση της Google. Δείτε το παρακάτω παράδειγμα:

emojisonmetatitles

Πήρατε μία καλή ιδέα του πως να τραβήξετε την προσοχή των χρηστών χάρη στη χρήση των emojis. Πειραματιστείτε και κερδίσετε τόσο σε κλικ όσο και στην εικόνα της μάρκας σας. Προσπαθήστε ωστόσο να μην το παρακάνετε, ειδικά αν οι χρήστες σας δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο από την μάρκα/ επιχείρησή σας.

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *