Αυξήστε τα Leads από τα Social Media!

Αυτό που μας ζητείται συχνά, είναι περισσότερα, καινούρια leads, από κάθε μέσο! Πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί κι εσείς πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα social media για να φέρετε νέα leads στην επιχείρηση σας.

Ας απαντήσουμε ξεκάθαρα!

Σίγουρα τα social media δεν είναι μέσο direct πωλήσεων ή άμεσης κερδοφορίας, δεν είναι αυτός ο σκοπός τους.

Δηλαδή, διατηρώντας μία fan page και προωθώντας της, δεν περιμένουμε να πουλήσουμε κάτι βάζοντας ένα post “αγοράστε το νέο μας προϊόν”, αλλά προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε το brand μας, να χτίσουμε δυνατές σχέσεις με το κοινό μας και να προσελκύσουμε νέους υποστηρικτές. Θέλουμε το κοινό μας να ενδιαφέρεται για τα νέα μας, να μας ακούει και να μας ρωτάει. Αντίστοιχα, οφείλουμε να είμαστε εκεί για να ακούσουμε τις ανάγκες του και να ανταλλάξουμε απόψεις. Μέσα απ’ όλα αυτά, αν γίνουν σωστά και οργανωμένα, θα έρθουν και πωλήσεις ή υποψήφιοι πελάτες.

Πάμε λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας, έξυπνους τρόπους για να αυξήσετε το ROI από τα Social Media φέρνοντας νέα leads, και όχι μόνο για να δημιουργήσετε brand awareness. Όσα προτείνουμε έχουν τεσταριστεί από εμάς, και είναι παρατηρήσεις που θεωρούμε ότι ταιριάζουν σε κάθε κλάδο, αν και όπως λέμε πάντα, κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται μεμονωμένα.

Καθορίστε τον Στόχο σας

Αρχικά, όπως και σε όλες τις ενέργειες που κάνετε, έτσι κι εδώ θα πρέπει να καθορίσετε τον στόχο σας σε ότι κάνετε στα Social Media. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μοναδικός, μπορείτε για παράδειγμα να θέσετε ως στόχο την αύξηση των fans αλλά και των website conversions, όσων ήρθαν από την fan page.

Διατηρείστε ενεργή την παρουσία σας στα κοινωνικά δίκτυα

Απώτερος σκοπός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι η επικοινωνία με το κοινό και η διατήρηση μίας καλής σχέσης. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να φροντίζετε να μαθαίνουν συχνά νέα σας, να τους τροφοδοτείτε με χρήσιμο υλικό και να δείχνετε ενδιαφέρον. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τακτά χρονικά διαστήματα, να ενημερώνετε τη σελίδα σας στο εκάστοτε κοινωνικό δίκτυο, και να μην ασχολείστε με αυτήν μόνο την περίοδο που θέλετε να κάνετε πωλήσεις! Απαντήστε στις ερωτήσεις του κοινού σας, ρωτήστε τη γνώμη τους δημόσια.

Αξιοποιήστε τις διαφημίσεις που προσφέρουν τα Social Media Networks

Ανάλογα τον κλάδο που δραστηριοποιείστε, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα ή και περισσότερα δίκτυα, και τις δυνατότητες διαφήμισης που παρέχουν. Εκτός από τις δημοφιλείς διαφημίσεις στο Facebook, αν το budget σας το επιτρέπει μπορείτε να δείτε τις διαφημίσεις στο LinkedIn, που μάλιστα δίνουν την δυνατότητα να προσθέσετε απευθείας κουμπί στη διαφήμιση, για να συλλέγετε απευθείας leads!

Μετρήστε τα αποτελέσματα των διαφημίσεων σας

Χρησιμοποιήστε το Analytics για να μετρήσετε το αποτέλεσμα των διαφημίσεων που κάνετε στο Facebook προς το site. Για να το πετύχετε αυτό, προσαρμόστε τα URLs που βάζετε στα διαφημίσεις σας με το Google Url Builder που θα βοηθήσει στο να καταγράψετε πλήρη στατιστικά σε ξεχωριστή ενότητα (Campaigns) στο Analytics. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να ξέρετε την συμπεριφορά των επισκεπτών σας, από οποιοδήποτε Social network και διαφήμιση αυτού ήρθαν!

Συνδυάστε τα Social Media με άλλες ενέργειες Marketing

Κάτι βασικό που προτείνουμε να κάνετε, είναι να συνδέσετε το περιεχόμενο του site σας με το Google+ profile σας. Πως? Με το Google Authorship! Γιατί? Επειδή εύκολα και γρήγορα, δίνετε «υπογραφή στο περιεχόμενο σας», αυξάνεται την αξία του, και την πιθανότητα να πατήσει κάποιος στο δικό σας link σε σχέση με κάποιου ανταγωνιστή στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google.

Τι άλλο συνδυασμό μπορείτε να κάνετε?

Δοκιμάστε να ενσωματώσετε social buttons στα newsletter σας, στην thank you page ή στο blog σας. Ακόμη καλύτερα, δώστε στον επισκέπτη σας ένα κίνητρο να σας ακολουθήσει στα social media, όπως μία αποκλειστική προσφορά!

Μοναδική εξαίρεση που δεν συνιστάται η χρήση social buttons, είναι οι landing pages και αυτό γιατί σε αυτή τη περίπτωση θέλουμε ο επισκέπτης να κάνει focus σε ένα πράγμα και να μην δημιουργήσουμε distractions με links που πατώντας τα θα φύγει από τη σελίδα.

Προτείνουμε να αρχίσετε να εφαρμόζετε τα παραπάνω tips στα δικά σας κοινωνικά δίκτυα, και να καταγράψετε τα αποτελέσματα. Είμαστε σίγουροι πως θα σας εκπλήξουν!

 

Συντάκτρια: Πόπη Καψιώτη

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *