Αποδοτικό Social Media Marketing

Τι θέλουμε να επιτύχουμε με τα social media; Να μιλάνε όλο και περισσότεροι για το προϊόν ή την υπηρεσία μας, να αποκτήσουμε πιστούς fans και να μιλάνε για εμάς στους φίλους τους.

lolstart644″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”343″,”style”:”float: left; width: 250px; height: 343px; margin-right: 10px;250″}}]]Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε κι εσείς να έχετε μία επιτυχημένη πορεία στα social media. Αυτό που πρέπει να αναρωτηθείτε για αρχή, είναι:
« τι είναι αυτό που κάνει ενδιαφέρον το προϊόν/ υπηρεσία? Τι θα έκανε τους άλλους να μιλάνε γι’ αυτό?»

Δεν μπορείτε να επιτύχετε στα social media, αν δεν έχετε κάτι ενδιαφέρον να πείτε.

Επομένως, δεν αρκεί να έχετε μία fan page και να μιλάτε συνεχώς για το προϊόν σας, αλλά πρέπει να προσελκύεται το ενδιαφέρον με ιστορίες, άρθρα, έρευνες, πάντα σχετικά με τα ενδιαφέροντα των υποψήφιων ή υπαρχόντων fan σας.

Στα social media δεν έχετε μόνο να ανταγωνιστείτε όποιον πουλάει τα ίδια με εσάς. Έχετε απέναντι σας εκατοντάδες άτομα, εταιρίες, ομάδες, διάσημους που βομβαρδίζουν τον κόσμο με πληροφορίες. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να σκεφτείτε καλά τι είναι αυτό που θα τραβήξει την προσοχή του χρήστη.

Καλό είναι να οργανώσετε σωστά το τι θα πείτε στο κοινό σας, πότε και πως. Πως μπορείτε να καταστρώσετε τη στρατηγική περιεχομένου σας?

Σκεφτείτε σαν τον μέσο πελάτη σας. Τι θα τον ενδιέφερε να διαβάσει, τι προβλήματα έχει, τι ανησυχίες και τι ενδιαφέροντα. Μιλήστε τους όπως θα τους μιλούσατε αν ήταν απέναντι σας.

Έπειτα, εφαρμόστε τα παραπάνω στα social media. Ανάλογα το μέσο που χρησιμοποιείτε (facebook, twitter, linkedin, youtube), προσαρμόστε το μήνυμα σας είτε σαν post, σαν σύντομο άρθρο, σαν επικεφαλίδα-νέο ή σαν βίντεο.

Προτρέψτε τους να μοιραστούν αυτό που διάβασαν/ είδαν, με τους φίλους τους.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι άνθρωποι αγοράζουν ένα προϊόν για να καλύψουν μια ανάγκη ή να επιτύχουν κάτι. Μέσα από το περιεχόμενο σας, διευκρινίστε τους ποια ανάγκη τους θα καλύψουν, ή δημιουργήστε την!

Δώστε βαρύτητα στην αξία του διαλόγου! Μην αρκείστε στο να ανακοινώνετε ή να δηλώνετε οτιδήποτε. Συζητήστε με το κοινό σας, ρωτήστε τη γνώμη τους, ακούστε τι έχουν να σας πουν, κάντε διάλογο. Με αυτό τον τρόπο, δείχνετε ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα μαθαίνετε περισσότερα για το κοινό σας.

Να απαντάτε άμεσα στα σχόλια και να δέχεστε κριτικές. Μην βιαστείτε να σβήσετε ένα κακό σχόλιο. Απαντήστε δημόσια σε αυτό, δείχνοντας κατανόηση.

Αξιοποιήστε έξυπνα τη Facebook διαφήμιση.

 

Συνοψίζοντας, σε κάθε βήμα σας στα social media να έχετε υπόψη πως αυτό που θα σας φέρει πιο κοντά στην επιτυχία, είναι το πρωτότυπο, αυθεντικό και πάνω απ’ όλα ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *