Μήνας: Ιανουάριος 2018

Google PageSpeed Insights: η πραγματική ταχύτητα του χρήστη των σελίδων σας

Πριν από λίγες μέρες η Google ανακοίνωσε ότι έγινε μία ανανέωση στο εργαλείο Page Speed Insights ώστε να δείχνει πραγματικά δεδομένα από τους χρήστες του Chrome, όσον αφορά στο πως προσεγγίζουν τις σελίδες. Αυτό σημαίνει ότι αν χρησιμοποιείτε τον Chrome για να δείτε αυτή τη σελίδα, η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για να αποφασίσει πόσο αργή ή γρήγορη είναι η σελίδα αυτή.

LSI: ο νέος αλγόριθμος της Google που καταργεί τα keywords όπως τα ξέραμε

Μέχρι πρότινος η χρήση των keywords ήταν λίγο πολύ μηχανική. Αφού διαλέγαμε τα keywords που θα χρησιμοποιήσουμε για τη βελτιστοποίηση των σελίδων και το αποτελεσματικότερο SEO, σημασία είχε να τις χρησιμοποιήσουμε αυτούσιες σε βασικά σημεία, όπως ο τίτλος, το url, οι επικεφαλίδες, το κυρίως κείμενο και το metadescription.

FOMO: πώς θα το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά στο digital marketing

Το ακρωνύμιο FOMO (Fear Of Missing Out) είναι σχετικά καινούριος όρος στο marketing, όμως αποτυπώνει ένα συναίσθημα που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προσέλκυση πελατών και την εμπλοκή τους σε αυτό που προσφέρει μια επιχείρηση.

Οι τελευταίες εξελίξεις στις διαφημίσεις του Facebook

Οι Facebook Ads αποτελούν έναν τεράστιο και πολύπλοκο κλάδο του digital marketing, καθώς είναι σχετικά καινούριες και ακόμα δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί επακριβώς η λειτουργία τους ούτε τα αποτελεσματικά χαρακτηριστικά τους. Κάθε χρονιά που περνάει έρχονται στο φως καινούρια στοιχεία σχετικά με το πώς πρέπει να δομηθεί μία καμπάνια στο Facebook, ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία.

6 SEO τάσεις για το 2018

Καθώς το 2017 έφτασε στο τέλος του, ήρθε η ώρα να δούμε τι μας επιφυλάσσει το 2018, τουλάχιστον όσον αφορά στο SEO. Υπάρχουν μια σειρά από νέες τάσεις στο Search Engine Optimization, τις οποίες είδαμε φέτος να εμφανίζονται και αναμένουμε να αυξήσουν την παρουσία τους στο 2018.