Μήνας: Μάρτιος 2017

Facebook Market Products

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ένα σχετικό case study.
Ένα ζευγάρι ετοιμάζεται να παντρευτεί και μέσα σε όλες τις προετοιμασίες, η μέλλουσα σύζυγος αναζητά ένα μαντήλι για να σκουπίσει τα δάκρυα που περιμένει ότι θα έχει (όλο και κάποιος κλαίει σε ένα γάμο!).

Google Voice Search

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του μέλλοντος (που είναι ήδη εδώ) είναι η φωνητική αναζήτηση και γενικά η τεχνολογία διαχείρισης φυσικής φωνής.
Αντιλαμβανόμαστε ότι μια τέτοια στροφή αλλάζει εντελώς τα δεδομένα των αναζητήσεων πέρα από την προφανή ευκολία που προσφέρει.

Τι τρέχει με το Instagram;

Στο προηγούμενο άρθρο ασχοληθήκαμε με την ανίχνευση των μελλοντικών τάσεων. Σήμερα θα ασχοληθούμε περισσότερο με τις τάσεις που αφορούν στο Instagram, το οποίο φαίνεται αποφασισμένο να κερδίσει μερίδιο σε σχέση με άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες.

Πώς να προωθήσετε τα προϊόντα σας στο Facebook

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Facebook αποτελεί το πιο δημοφιλές δίκτυο στην παρέα των social media. Για αυτό και οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο το χρησιμοποιούν για να προωθήσουν προϊόντα σε καταναλωτές.

Πώς να αυξήσετε τις πωλήσεις σας μέσω Pinterest

Μπορεί το Pinterest να μην είναι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα όσο το Facebook ή το Twitter, αλλά είναι γεγονός ότι εξελίσσεται ραγδαία και η σημασία του στο digital marketing είναι αναμφισβήτητη. Με 110 εκατ. μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως και το 70% των χρηστών να δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί για με σκοπό να κάνει κάποια αγορά, το Pinterest έχει πολύ μεγάλη δυναμική και μπορεί να κάνει τη διαφορά στις πωλήσεις σας. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν.

Προώθηση στο διαδίκτυο: 9 τρόποι που… συμφέρουν

Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο όπου η ανάγκη να έχει η επιχείρησή σας μία εντυπωσιακή παρουσία στο διαδίκτυο είναι επιτακτική. Το digital marketing αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία και εύλογα αφού δίνει δυνατότητες για στοχευμένη, αποδοτική και οικονομική (αν όχι δωρεάν) προβολή της επιχείρησής σας.

Ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για τη νέα αλλαγή της Google mobile-first index

Η Google πρόσφατα ανακοίνωσε τα μελλοντικά της σχέδια σχετικά με το mobile-first index. Συνοπτικά οι νέες αλλαγές έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση των ιστοσελίδων από τη Google, όχι μόνο ως προς το desktop περιβάλλον, που έκανε μέχρι πρόσφατα, αλλά προστέθηκαν και άλλοι παράμετροι αξιολόγησης ως προς το mobile κομμάτι

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Place Tips

Ενώ οι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα συνεχώς και παντού -μεταξύ άλλων και εκεί που ψωνίζουν και τρώνε- οι επιχειρήσεις έχουν μία ευκαιρία να συνδεθούν διαδικτυακά με τους πελάτες τους ενώ βρίσκονται στο κατάστημά τους. Με τα Place Tips το Facebook δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μάθουν πράγματα για τοποθεσίες που επισκέπτονται αλλά και στις επιχειρήσεις να προβάλλουν το κατάλληλο μήνυμα την κατάλληλη στιγμή.

«Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα μας!»: Τα βασικά συστατικά για ένα σωστό welcome e-mail

Όταν ένας χρήστης γράφεται σε κάποια λίστα σας ή γίνεται πελάτης σας τότε το… savoir vivre του internet επιβάλλει να τον καλωσορίσετε! Φυσικά δεν πρόκειται μόνο για θέμα καλής συμπεριφοράς αλλά και για μία τεχνική marketing, αφού κατά μέσο όρο τα email «καλωσορίσματος» έχουν ποσοστό ανοίγματος γύρω στο 50%.

Google analytics e-commerce tracking

Στη γρήγορη και ηλεκτρονική εποχή που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε all we need is data!
Ακούγεται κάπως μονοδιάστατο, κάπως εμμονικό, κάπως υπερβολικό ίσως αλλά η ουσία είναι ότι η πληροφορία είναι η βασίλισσα της ημέρας και όποιος μπορεί να τη διαχειριστεί σωστά είναι αυτός που θα ξεχωρίσει.

Expanded Google Ads

Εδώ και λίγο καιρό η Google έχει εισαγάγει μία καινούρια αλλαγή στις διαφημίσεις κειμένου. Λέγεται Expanded Text Ads και προς το παρόν λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο δοκιμαστικά. Από τον καινούριο χρόνο όμως θα ισχύει καθολικά.

Call to action buttons και 5 συμβουλές για κουμπιά!

Το μαγικό κουμπάκι με το CTA (call to action – πρόσκληση σε δράση) είναι αυτό που κάνει όλη τη δουλειά. Ποιά δουλειά; Αυτή της αύξησης της κίνησης προς ένα site, της αύξησης των μετατροπών, της αύξησης γενικά…

9 μυστικά για ακαταμάχητους τίτλους

Γνωρίζετε ότι στις μέρες μας ένας αποτελεσματικός -αν όχι απαραίτητος- τρόπος για να καταφέρετε να κάνετε πωλήσεις είναι το περιεχόμενο. Για αυτό το λόγο έχετε δώσει έμφαση στο content marketing και μάλιστα περηφανεύεστε ότι το περιεχόμενό σας είναι κατηγορίας Πούλιτζερ