Μήνας: Οκτώβριος 2015

Instagram Ads: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα διαφημιστική δυνατότητα

Οι διαφημίσεις στο Instagram είναι πλέον διαθέσιμες σε όλους και οι Έλληνες marketers και διαφημιστές μπορούν, επιτέλους, να παρουσιαστούν μπροστά στο κοινό του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Δεδομένου μάλιστα, ότι -σύμφωνα με το Facebook- το Instgram έχει ένα εν δυνάμει κοινό περίπου 930.000 Ελλήνων χρηστών (not bad at all) έχει ενδιαφέρον να γνωρίσετε ορισμένα πράγματα για τα Instagram Ads καθώς και τι σημαίνουν για τη στρατηγική σας.

Facebook lead ads: Εγγραφή με… δύο ταπ!

«Μου αρέσει να συμπληρώνω φόρμες»… δεν είπε ποτέ κανένας. Οι διαδικασίες εγγραφής και η συμπλήρωση στοιχείων αποτελούν τροχοπέδη για τους marketers. Κανείς δεν θέλει να αφιερώσει μέρος από τον πολύτιμο χρόνο του στο διαδίκτυο (ειδικά όταν χρησιμοποιεί το κινητό του) συμπληρώνοντας φόρμες για να γραφτεί σε ένα Newsletter.

Πώς να ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να κοινοποιήσουν το περιεχόμενό σας

Οι ημέρες που οι εταιρείες έσπαζαν τα κεφάλια τους για να βρουν νέους τρόπους να βομβαρδίσουν τους πελάτες τους με μηνύματα σχετικά με το πόσο φανταστικά είναι τα προϊόντα τους, έχουν (ευτυχώς) παρέλθει (ας ελπίσουμε) οριστικά. Αυτά τα μηνύματα έχουν πλέον αποκτήσει με την αξία τους τον τίλο των “spam”.

Η ψυχολογία των χρωμάτων στο Marketing

Η ψυχολογία των χρωμάτων που σχετίζεται με την πειθώ είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του marketing. Το χρώμα μπορεί να δώσει στίγμα στη μπράντα σας, να διαμορφώσει το μήνυμά σας και σίγουρα να επηρεάσει τις πωλήσεις των προϊόντων σας. Στο διαδίκτυο, αν διαλέξετε το ένα φτωχό χρώμα το τρομερό περιεχόμενό σας και το ακόμα τρομερότερο Call To Action σας, θα αγνοηθούν. Αντίθετα ένα banner μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα αν το χρώμα που θα επιλέξετε επηρεάζει θετικά το κοινό στο οποίο απευθύνεστε και κάνει το μήνυμά σας να ξεχωρίζει.

6 ανερχόμενες Social Media πλατφόρμες που πρέπει να γνωρίζετε

Οι social media πλατφόρμες ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη σαν τα μανιτάρια. Κάποιες αποτυγχάνουην πριν καν ξεκινήσουν, άλλες εξαγοράζονται από μεγαλύτερες και άλλες καταφέρνουν να εδραιωθούν στον χώρο των social media φανερώνοντας τις τρέχουσες προτιμήσεις, ανάγκες και επιθυμίες του μέσου χρήστη.