Twitter Χρήστες
To Twitter πρόσφατα άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τους ενεργούς χρήστες, μετατρέποντάς τους σε δυνητικούς καταναλωτές, δεδομένου ότι πλέον χρησιμοποιεί τον όρο “monetizable daily active users”, δίνοντας με αυτή την αλλαγή απτή βοήθεια στους marketers. Σύμφωνα με το Twitter: οι «monetizable daily active users» είναι οι χρήστες που κάνουν log in σε μία συγκεκριμένη μέρα μέσω του Twitter ή των σχετικών εφαρμογών στα οποία προβάλλονται διαφήμισης.
Έτσι, αυτομάτως οι χρήστες αποκτούν αξία. Η αλλαγή έπιασε τόπο διότι δόθηκε η δυνατότητα στην εταιρεία να ξεκαθαρίσει την πλατφόρμα, πράγμα που θα συνεχίσει να κάνει και στο 2020.
Ακολουθήστε ένα θέμα
Μόλις τον περασμένο μήνα, το Twitter έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν ένα συγκεκριμένο θέμα αντί για ένα λογαριασμό, προσφέροντας έναν επιπλέον τρόπο διασύνδεσης των χρηστών μεταξύ τους.
Αυτή η ενέργεια βοηθά ιδιαίτερα τους νέους χρήστες οι οποίοι δεν ξέρουν με ποιον να συνδεθούν, οπότε παρακολουθώντας ένα θέμα, μαθαίνουν πιο εύκολα τα κατατόπια. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους χρήστες εκτός δυτικού κόσμου (όπου η πλατφόρμα είναι καθιερωμένη), δηλαδή στις νέες αγορές. Εν τω μεταξύ η λίστα με τα διαθέσιμα προς παρακολούθηση θέματα όλο και θα αυξάνει.
Το κλειδί της επιτυχίας εδώ θα είναι να αποφευχθούν τα spam θέματα, ώστε όντως να υπάρχει αξία για τους χρήστες και ακριβώς για αυτό θα αποτελέσει και την προτεραιότητα του Twitter για τους πρώτους μήνες του 2020.
Περιορισμός των tweets
Το προσπαθεί καιρό και έτσι δεν είναι και πολύ πρόβλεψη αυτό… αλλά το Twitter προσπαθεί να βρει τρόπους να περιορίσει τη χρήση του κάθε tweet. Μία σκέψη είναι να αφαιρέσει τη δυνατότητα του retweet ή να μειώσει την κάλυψη του κάθε tweet ώστε να αφορά συγκεκριμένα hashtags ή άτομα.
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει σημαντική επίπτωση στη χρήση των tweets. Σκεφτείτε ότι κάθε tweet θα φτάσει σε συγκεκριμένο κοινό-στόχος αντί να γεμίζει τα feed των follower. Να μία καλή είδηση για τις επιχειρήσεις αλλά και για τους χρήστες οι οποίοι συμμετέχουν συχνά σε συζητήσεις.
Tweet Streaming
Παρόλο που η μέχρι στιγμής στρατηγική του Twitter όσον αφορά το video ήταν (και παραμένει) συγκεχυμένη, η συμφωνία για το live-streaming των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, μπορεί να βοηθήσει στο να δοθεί μία νέα ώθηση στο video ελπίζοντας να εκμεταλλευτεί το υπάρχον αρχείο και να δει πως μπορεί να βγάλει χρήματα από τις πρωτότυπες μεταδόσεις.
Πολιτικές διαφημίσεις
Πρόσφατα το Twitter ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει πολιτικές διαφημίσεις και πήρε εύσημα για αυτό. Στην πραγματικότητα, η γραφειοκρατία πίσω από αυτή την αλλαγή, δείχνει την πολυπλοκότητα της διαδικασίας και τα γκρίζα σημεία που προκύπτουν από τη διαχείριση πολιτικών προωθητικών ενεργειών.
Όταν η Microsoft αγόρασε το LinkedIn για 26.2 δις δολάρια το 2016 ένα πράγμα ήταν βέβαιο: το ότι οι βάσεις δεδομένων θα αξιοποιούνταν στο έπακρο για βγάλουν κέρδος. Από τότε, είδαμε ακριβώς αυτό: το LinkedIn παρείχε τα εργαλεία για επαγγελματικές αποφάσεις και τα έσοδά του αυξήθηκαν κατά 25%!
Project ομάδες
Κάθε τόσο η LinkedIn ανασχεδιάζει τα γκρουπ αλλά οι χρήστες δεν φαίνεται να τα χρησιμοποιούν διότι παρά τις περιστασιακές αλλαγές/προσθήκες στις δυνατότητες των γκρουπ, δεν λύνεται το σημαντικότερο πρόβλημα που είναι τα spam. Θα αλλάξει αυτό εντός του 2020; Τον περασμένο μήνα η LinkedIn ανακοίνωσε ότι το 99,8% των spam μπλοκάρονται χάρη στο αυτόματο σύστημα άμυνας. Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμα αρκετό spam στην πλατφόρμα, πράγμα που δείχνει ότι το πρόβλημα είναι στο τι ορίζουμε ως spam. Τέλος πάντων η βελτίωση ήταν σημαντική που σημαίνει ότι και η προοπτική για τις ομάδες φαίνεται καλύτερη. Πρόκειται για μία ευκαιρία για την LinkedIn καθώς η συνολικότερη πορεία της είναι ανοδική.
Εταιρικά Video
Το video είναι το πρώτο σε κατανάλωση είδος περιεχομένου σε κάθε πλατφόρμα. αλλά αυτό είναι ήδη γνωστό.
Και έτσι για προφανείς λόγους η LinkedIn θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο videoπεριεχόμενο, δεδομένου ότι οι χρήστες της είναι 20 φορές πιθανότερο να κοινοποιήσουν ένα video και ξοδεύουν 3 φορές περισσότερο χρόνο βλέποντας video διαφημίσεις.
Άρα αυτό που αναμένεται είναι η βελτίωση των εργαλείων αναζήτησης video και η χρήση του ως μέσο να ειπωθεί ένα brand story. Όταν γίνουν αυτά, τότε ακόμα περισσότερα video θα ανεβαίνουν και θα αυξηθεί και η διαφήμιση με video.
The Main Event
Τον Οκτώβριο λανσαρίστηκε το νέο εργαλείο για τα events, το οποίο βοηθά ανθρώπους και μάρκες να δημιουργήσουν νέες σελίδες event στην εφαρμογή.
Πρόκειται για μία σημαντική προσθήκη, καθώς πέρα από τη δυνατότητα για δημιουργία ενός χώρου για επαγγελματικές συνευρέσεις, δίνεται και η δυνατότητα της διευκόλυνσης σχετικών συζητήσεων τις οποίες μπορούν να παρακολουθούν και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου.
Δυνατότητα κοινοποίησης live-stream από event προς σελίδα, προσθήκη ξεχωριστών σελίδων για events που ξεκινούν από την κύρια σελίδα για ώθηση της αλληλεπίδρασης, είναι δύο από αυτά που περιμένουμε από τη LinkedIn να παρουσιάσει εντός του 2020.
Επιστροφή του Inbot;
Πίσω στο 2016, η LinkedIn παρουσίασε ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο μέσα στην εφαρμογή των μηνυμάτων, με το όνομα «inbot», το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στον προγραμματισμό συναντήσεων και στην εύρεση πληροφοριών για κάποια επαφή.
Το inbot δεν λειτούργησε ποτέ. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αντίστοιχα εργαλεία (Siri, Cortana) που κάνουν τη δουλειά αυτή, το inbot θα μπορούσε να έχει αξία παρέχοντας επιπλέον στοιχεία για τα άτομα που θα είναι στο meeting, αντλώντας πληροφορία από το προφίλ τους και τη δράση τους στην πλατφόρμα.
Σίγουρα η Microsoft θα μπορούσε να εξετάσει αυτή την προσθήκη στην Cortana ώστε να την κάνει πιο εύκολα προσβάσιμη αλλά δεν ξέρουμε αν θα το δούμε εντός του 2020.
Τώρα το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε το 2020 για να δούμε τι από τα παραπάνω θα γίνει πραγματικότητα. Καλή χρονιά!
Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία