Instagram και δημιουργία περιεχομένου

Έχετε μια επιχείρηση υπηρεσιών και θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ολοένα αυξανόμενη δύναμη του Instagram. Ποιες ενέργειες πρέπει να κάνετε; Τι είδους περιεχόμενο χρειάζεστε; Ποιο μείγμα αναρτήσεων είναι το κατάλληλο; Με ποια συχνότητα θα ποστάρετε;

Και φυσικά οι ερωτήσεις δεν σταματούν εκεί…

Οπότε ας τα δούμε αναλυτικά:

1.Περιγράψτε το μείγμα του περιεχομένου

Οι επιχειρήσεις υπηρεσιών χρειάζεται να δημιουργήσουν δεσμούς με το κοινό τους. Θέλετε να βοηθήσετε, να προσφέρετε αξία και να «περάσετε» την ιστορία της επιχείρησής σας με ένα τρόπο που θα ενθαρρύνει τον κόσμο να συνδεθεί μαζί σας, να σας εμπιστευθεί και να κάνει δουλειά με εσάς.

Για να το πετύχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα 4:3:2 δηλαδή τέσσερις (4) αναρτήσεις που θα προσθέτουν αξία και θα βοηθούν τον δυνητικό πελάτη σας. Τρεις (3) αναρτήσεις που θα δημιουργούν δεσμούς μαζί του και δύο (2) αναρτήσεις που θα προωθούν ή θα πωλούν την υπηρεσία σας. Με αυτή την αναλογία θα διατηρήσετε μια καλή ισορροπία, δείχνοντας το προϊόν σας χωρίς να κουράζετε.  Ένα σχηματικό παράδειγμα φαίνεται παρακάτω.

instagram content

2.Προγραμματίστε τέσσερις αναρτήσεις που δίνουν αξία

Για να δώσετε αξία θα πρέπει να οι αναρτήσεις που θα κάνετε να είναι εκπαιδευτικές, διασκεδαστικές ή πληροφοριακές.

Εκπαιδεύστε τους με συμβουλές που θα τους βοηθήσουν να λύσουν κάποιο πρόβλημα. Μην φοβηθείτε να μοιραστείτε ακόμα και σημαντικές συμβουλές γιατί αυτές θα δείξουν το μέγεθος και το βάθος της γνώσης οπότε θα κάνουν τον κόσμο να στρέφεται πάντοτε σε εσάς.

3.Προγραμματίστε τρεις αναρτήσεις που δημιουργούν δεσμούς

Με αυτές θα βοηθήσετε τους δυνητικούς πελάτες να δεθούν με την επιχείρησή σας ενώ παράλληλα θα δείξετε και την προσωπικότητα της μάρκας σας.

Για παράδειγμα μπορείτε να δείξετε τι συμβαίνει μέσα στην επιχείρηση (φωτό και βίντεο), να τους «περάσετε» την ενδοεπιχειρησιακή κουλτούρα, να πείτε μία ιστορία για εσάς, για την επιχείρηση, για έναν πελάτη σας. Οι ωραίες ιστορίες πάντα έχουν επιτυχία.

4.Προγραμματίστε δύο αναρτήσεις που πουλάνε!

Χρειάζεστε και από αυτές, μπορεί να σας φαίνονται λίγες αλλά σκεφτείτε ότι το Instagram δεν είναι πλατφόρμα πωλήσεων.

5.Δημιουργήστε εντυπωσιακό οπτικό υλικό.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος όσον αφορά το οπτικό υλικό γιατί το Instagram είναι κατ’ εξοχήν πλατφόρμα εικόνας. Δημιουργήστε ή χρησιμοποιήστε έναν επαγγελματία φωτογράφο, να το κάνει για εσάς, ωραίες φωτογραφίες από τα προϊόντα σας, τα εργαλεία σας, τα γραφεία σας, τις καθημερινές στιγμές της επιχείρησης, ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε στις αναρτήσεις.

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να έχετε τις απόλυτα δικές σας φωτογραφίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά εργαλεία επεξεργασίας εικόνας που υπάρχουν και να συνθέσετε επάνω σε δωρεάν φωτογραφίες. Μπορείτε να συνθέσετε φωτογραφίες και να προσθέσετε κείμενο, κάτι που θα τις φέρει πιο κοντά στην πραγματικότητα της μάρκας σας.

Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να:

  • Πείτε μία μικρή ιστορία
  • Ανοίξετε συζήτηση
  • Προσθέσετε ένα call to action

Τα calls to action μπορεί να είναι μικρές χάρες όπως: κάντε like, μοιραστείτε, καλέστε φίλους σας, κάντε μια αναφορά για…, και λοιπά.

Με την προϋπόθεση ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται, αυτό έχει διπλό όφελος:

  1. Βελτιώνετε την κατάταξη βάσει του αλγόριθμου, και
  2. Διαμορφώνετε τις συνθήκες για να ζητήσετε μεγαλύτερες χάρες που θα έχουν περισσότερη σχέση με τη δουλειά σας (π.χ. να εγγραφούν στο newsletter σας)

instagram post big ask exam

Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις λεζάντες στο έπακρο. Χρησιμοποιείστε και τα # hashtags, αλλά αυτά με φειδώ, όχι περισσότερα από 10 σε κάθε ανάρτηση.

Έτοιμοι;

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *